Zätas backjakt inför deadline och Modo: Blir det ”en till Kaijser” eller någon från Finland eller rentutav en transatlant som Johnson?

Arkivfoto: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Marko skriver:

  Det verkar vara svårt att hitta något bra på marknaden just nu för de flesta klubbarna och som Mikael skrev tidigare enligt nedan:
  ”Under dagen tog finska storklubben HIFK in Jeremy Dehner från ECHL, annars en liga där inte de större klubbarna främst hämtar folk ifrån”
  Nu värvade även finalkandidaten Tappara backen Jonathan Racine från ECHL ( dock 300AHL matcher) idag och tveksamt att det blir en succé.
  Idag är det ligaomgång i Finland och jag kan väl tänka mig att ett par spelare antingen gör sina sista matcher där eller lämnas utanför laget. Det kan ju betyda att Zäta är med på det tåget. Pelicans har ju släppt ett par redan i veckan liksom Sport och SaiPa.
  Vi får alltså hoppas att VIK kan göra något fynd på den väldigt begränsade marknaden.

 2. Allkemisten skriver:

  Tobias Aronsson i Mariestad, ung, spelskicklig, målfarlig.

 3. Bozo skriver:

  Är Appel ett bränt kort?

  • Mathias skriver:

   Jag tycker också man ska försöka få hit honom för resterande av säsongen.

 4. MA skriver:

  Adam Thilander Skövde borde väll vara ett ämne för framtiden och i dagsläget

 5. Pelle skriver:

  Om Zäta inte hittar något annat kanske han skulle satsa på Jinghage från Köping. Det lilla man såg av honom förut såg lovande ut.
  Det är ju stor risk att VIK förlorar minst tre backar till nästa säsong och då kan det ju vara bra att bredda backsidan redan nu och ta reda på vilka som håller klassen. Om Köping släpper honom förstås. Lär ju vara en billig lösning.

 6. Gotis skriver:

  Ett alternativ som jag tycker är bättre är att spela säsongen ut med nuvarande trupp. Förhoppningsvis är Ehrnberg snart tillbaka och i samma form som innan skadan och förmodligen kommer Younan att snäppa upp lite till. Och vi har ju visat att vi kan spela jämnt med topplagen. Så sitt still i båten och invänta ett spännande slut på säsongen.

  • Pelle skriver:

   Ehrnberg var väldigt bra som bäst, men nu har han varit borta så länge så att det verkar högst osäkert om han kommer tillbaka alls den här säsongen. Och även om han kommer tillbaka, hur stor är chansen att han kommer i toppform efter en så lång frånvaro?

   Sen beror det förstås på vilken målsättning man har den här säsongen. Personligen tycker jag att man ska satsa så pass mycket att det finns en realistisk chans att gå upp.
   Det kommer inte bli lättare nästa år om ska börja om utan Myrenberg, Leduc, Jansson och Younan m fl. Att lyckas värva en stjärna som Leduc till reapris händer inte varje år tex. Det är nästan i klass med när man värvade Little.