Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK skapade och gjorde en del bra mot Modo som dock var mycket skickligare i avslut och defensiva detaljer

 

VIK föll med 4-0 borta mot Modo på fredagskvällen. VIK missade alldeles för många chanser denna afton samtidigt som man mötte en målvakt som kan hålla snudd på världsklass. Detta då Modo alltså köpt in den tjeckiska VM-målvakten Patrik Bartosak.

Modo började bra i första men efter ett PP för bortalaget kom VIK igång ordentligt. Dock hann hemmalaget göra 1-0 då August Nilsson tappade sin gubbes klubba och då passar såklart ett hyperskickligt lag som Modo på.

Vid 2-0 hängde inte Kruse med i sidled då Modos miljonlirare fick snurr, där kanske Kruse kunde läst spelet bättre och inte låst sig i förstaläget. Men samtidigt går det fort då klasslirare sätter fart på trissan.

Vid 3-0, efter en abuse mot domarna av Zetterberg, lämnades Kruse helt ensam med Sylwander av Younan och Leduc och Kruse kunde inte se tillräckligt. Slarvigt markeringsspel igen.

Skedung och Rundqvist hade sedan stolpskott. Bergman bommade rent läge efter fin pass Zetterberg. Leduc gjorde starka saker men Benkers avslut för dåligt

SAMMANFATTNING

VIK höll spelet ganska väl uppe trots att man mötte en tekniskt sett väldigt skicklig motståndare i ett storsatsande topp-2-Modo. En skillnad på lagen är att VIK exempelvis hade tre backar som nyligen spelat i Ettan med en hel del istid denna kväll, detta mot Modos stjärngalleri.

När man möter så här bra lag måste avsluten vara mer kliniska och försvarsspelet mer noggrant i detaljerna. Målvaktsspelet måste också vara fantastiskt, ”bara” bra som Kruse var ikväll, räcker inte.

Det är helt enkelt så att tänkta toppar som Benker, Bergman, Zetterberg, Rundqvist med flera måste visa upp en mycket mer effektivt spel sista tredjedelen. Göra mål helt enkelt, som Jonathan Johnsson gör i sömnen. Apropå Modospelare så har Henrik Björklund, med sitt BIK-DNA, fortfarande massor av helium i skridskorna, tänk en så stor karl som ramlar så lätt.

Positivt att VIK skapade så pass mycket. Exempelvis var Rundqvist och Bergman åkstarka och skapade på så sätt saker. Sedan hade Bartosak en del tur med stolparna, även om turen följer den skicklige.

En annan sak är att en defensivback som August Nilsson måste visa mycket större desperation att få tag i motståndarens klubba än som var fallet vid Modos 1-0.

Men det är lätt att leta upp dessa fel, det blir lätt så då man möter en så puckskicklig motståndare som inte behöver titta ner på trissan, utan kan vända och vrida med blicken uppe och hitta lösningar, där ligger den största skillnaden mellan lagen. Modo har ju som alla vet rakt av ett skickligare lag.

Men i slutspelshockey kan allt hända sedan, om nu VIK kan hitta mer rätt i ”detaljerna” framför kassarna…

PUCKLIGAN 

5 David Rundqvist

4 Kenny Källström

3 Marcus Bergman

2 Emil Kruse

1 Jerome Leduc

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1581722607
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1228459771063304197";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1228459771063304197";s:5:"pDate";s:19:"2020-02-14 23:23:27";}}";

22 Kommentarer

 1. Pelle

  En av sveriges största städer och inte ens fyller hallen varje match för att få laget till shl..vösterås kommer alltid vara ett mediokert lag i allsvenskan så länge publik och sponsorer inte visar allvar..örebro har allsvenskt lag i fotboll och ett shl lag..västerås är ett skämt

  1. Vakna

   VIK måste visa vad dom själva vill. Det håller inte att bara ” snacka ” om SHL år efter år och skylla på bristande intresse från sponsorer och lite publik när dom inte lyckas med sin målsättning. Se på IKO, LHC, VÄXJÖ och Örebro, med driftiga klubbledare kommer man långt, ända till SHL

 2. Gulsvart

  Och då var Leduc klar för HV enligt källa på gurkburken. Inga bra signaler som skickats ut från Z och VIK. Väntat att dom icke offentlighetsgjorde detta före gratismatchen och insamlingen trots att det redan då var klart. Nu mörkade dom det och fick in lite extra pengar dom inte skulle fått om fansen och sponsorer visste vad som var på gång

  1. Gurkan63

   Om det nu är sant att Leduc är klar för HV och inget sägs från viks håll så är det väll så klubben vill ha det. Öppen dialog med fans och sponsorer önskars.

   1. Duncan O’Keefe

    Varför skulle VIK gå ut och offentliggöra det? Det är ju Leducs läger eller HV som gör det när något är officiellt, som alltid.
    Han fullföljer ju sitt kontrakt med VIK säsongen ut, så det är ju inte VIKs sak att kommentera vad han eventuellt ägnar sig åt nästa säsong.
    Det vore ju jätte konstigt att göra det.

 3. Miko

  Vik är för närvarande inte i närheten av att hota om platserna till SHL. Man är långt i från båda Modo och Timrå, något av dessa lag kommer att spela slutspelsserien. I sina bästa stunder kan man stå upp bra mot de bästa i serien men jag tror inte man kommer upp i den nivån i fem matcher under slutspelsserien, vilket krävs för att överhuvudtaget ha en chans. Det är för kort tid kvar till dess helt enkelt. Förra året var man betydligt närmare, synd att förlusten mot Leksand visade sig vara helt avgörande. Hur stor chans att slåss om SHL det blir kommande säsong lär avgöras av vilka spelare som kommer kunna behållas. Vid en spelarflykt får man ingen kontinuitet och får istället hoppas på fynd och prestationer över förväntan likt förra säsongen när många inte ens trodde att man skulle undvika kval.

  1. Vakna

   Sant Miko och otroligt tråkigt att VIK stampar kvar på samma nivå år efter år. SHL är nog bara att glömma om nu inte Västerås stad ( kommunen ) ställer upp på ett bättre sätt än vad dom gjort dom senaste 20 åren

 4. Vakna

  Bedrövligt och tröttsamt att vara VIKare. Samma visa år efter år, klubben står och stampar på samma ställe och ingenting nytt händer.Bra för Västerås och Västmanland att VSK-fotboll spelar i superettan då har man något att vara glad för när det gäller idrotten här stan och länet

 5. Gurkan63

  Skit i att värva spår pengarna till nästa säsong. Det behövs minst en ny femma med klass. De värvningar som har gjorts har misslyckats totalt. Vik måste få in mycket mera pengar till nästa säsong . Alla har hört om återtåget mer än engång, Hur går tankarna i vik ska vik vara ett topp 5 lag i allsvenskan ? Det måste in stora pengar minst tio mille till .

 6. Musse

  Jag hoppas att Z är klok och stänger värvningsbutiken och sparar slantarna till att bygga nytt nästa säsong. Att värva en defensiv back kommer nog inte göra nån skillnad i slutändan. Det är alldeles för stor skillnad mot de lag som är framför oss. Vår offensiv håller inte, jag räknade till, totalt ett (1)!!! Avslut på mål i våra tre sista power play. Vi har ingen som kan bära in pucken och passningsspelet är bedrövligt. Spelmässigt så är vi nog just nu inte ett topp 5 lag. Tråkigt, men jag kommer sitta på min plats i hallen nästa år igen. Vi har ju bara startat lagbygget.

  1. Pelle

   Men man får ju starta om från början med lagbygget varje år. Som det ser ut just nu var laget bättre förra året, och då var laget nykomlingar.
   Sen underpresterar VIK kraftigt just nu. Spelarna som varit skadade behöver träna ifatt. Och en del är fortfarande skadade. Jimmie Jansson tex är en nyckelspelare, inte minst i PP.

 7. Bozo

  Hmm samtidigt som Linköping har storhetstid i juniorhockeyn går deras A-lag uselt medan Modo får ihop ett bra A-lag samtidigt som man är rekorddåliga på ungdomssidan. Löven skiter som allmänt känt i ungdomshockey för att frigöra medel till elitsatsning. Inte bara i Västerås stad gäller bredd i den här stan.

  1. Jonathan

   Rekorddåliga på juniorsidan? Modo har flera juniorer i laget och förra året så draftades en spelare i tredje rundan och iår så har man en som kommer draftas i första rundan. Sen så vann man ju J20 guld 2018/2019…

   1. Bozo

    Går inge vidare för lagen i år, vilket måste ses som rekorddåligt i fallet Modo.

  2. Örjan

   Och i Västerås är all hockey på dekis
   J20 superelit ligger på negativt kval
   J18 elit ligger i ingemansland i J18 elit västra fortsättningsserien
   J18 ungdom näst sist med typ 10 poäng
   U16 elit går väl sådär dom skall kvala om SM
   Men av det laget är det väl bara ett par som får fortsätta som elitjunior i VIK resten av dom som är bra drar till andra hockeygymnasium
   För dom inser att i VIK finns det ingen framtid
   VIKs organisation satsar hellre på killar från Stockholm och södra sverige än sina egna
   HÄR har vi kanse nyckeln till att VIK inte får mer sponsorer
   Det pratas om att det inte satsar på sina egna
   Vad jag förstår tas det in ca 12-14 killar varje år på Hockeygymnasiet i stan och två tre av dom är från Västerås resten utifrån
   Börja jobba här och red ut vad som.är fel
   Många med mig vet nog vad felet är

 8. Robert Jonsson

  Håller med om mycket i ovanstående text. Mot ett så starkt lag som Modo är så lär laget vara viktigare än jaget. Tyvärr finns denna tanke inte hos alla i laget. Var och en lär göra klart sin del innan man kan vara överkreativ samt vi har mot dessa lag inte kapaciteten att få en match som igår att vi fram o tillbaka byter chanser med Modo.Vi har ingen formation som Karlqvist -Johnsson – Tambellini som nu gjort 171 poäng ihop i årets grundserie o är kliniska i avgörande lägen. Något vi lär jobba på är avsluten som allt som oftast är ”taffliga”och inte tillräckligt distinkta. Men i grund o botten så är det de ekonomiska förutsättningarna som styr o de finns ju inte på samma sätt i VIK som i Modo.

 9. Bozo

  Matchen på onsdag betydligt viktigare. Gäller att göra en helt gedigen insats, sätta stopp för Timrås jakt och få fördel i det psykologiska spelet. Timrå är grymma just nu. Hoppas Paananen får till bra träningar fram till dess.

 10. Honken

  Modo klart bättre och skickligare denna gång utan Kruse i buren hade det runnit iväg som förra gången, men det avgörs om en månad…

 11. Bozo

  PP är en huvudvärk. När man inte gör mål där då låser sig allt målskytte.

  Modo hade allt att spela för VIK knappt någonting. Varför riskera att skada sig i en match där både Myrenberg och Jansson vilas. Denna match skulle bara spelas av.

  Modo passar VIK dessutom extremt dåligt. På så sätt bra att vi hjälpte dom mot andra platsen, då vinner de dessutom finalen och vi slipper möta dom mer.

 12. Jan Malmberg

  Detta års vik kommer få stora problem i slutspelet. Det lär knappast bli 20 års jubileum sedan utåget ur högsta serien. ÅTERTÅGET lär knappast bli i år om någonsin. Den ekonomi som vik har räcker inte till om ingen satsar. Var 45 är nu pensionär 65 …………………………………

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Jämngrå start på träningsmatchandet för Gulsvart då Vita Hästen skickligt förvaltade sina relativt få lägen då VIK… https://t.co/i6NfOw3aOF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto