Zätas sök, Hutchings och lite mer snack med Tony Mårtensson: ”Tycker ni verkligen har en SHL-organisation”

Patrik Zetterberg - hinner sportchefen med ytterligare en tung värvning? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick byta några fler ord med Tony Mårtensson i en liten uppföljning av gårdagens intervju. Mårtensson har talat med VIK och är en tänkbar förstärkning. Centern fortsätter berömma VIK:s organisation bland annat.

Hur upplevde du säsongen senast?

– Såklart ett enormt misslyckande och jäkligt tråkigt slut på säsongen att åka ur. Det absolut värsta jag vart med om som hockeyspelare, det känns som man svikit hela föreningen.

– Sen nu med lite distans så måste man vara ärlig och säga att vi helt enkelt spelade för dålig hockey, egentligen under hela säsongen.

Vad tyckte du om Allsvenskan?

– Personligen tycker jag att jag visade att jag fortfarande i en offensiv roll håller på den här nivån.

Hur känns kroppen?

– Klart man är rätt nedbruten både mentalt och fysiskt efter en lång säsong när man förlorat mycket. Men nu är det bara ladda om!

Du får komma hit och ta oss till SHL istället (skratt)…

– Inte alls omöjligt. Tycker ni verkligen har en SHL-organisation, menar Tony Mårtensson.

***

Patrik Zetterberg sa till VLT.se att man vill ha in två topp-6-forwards och en topp-9-forward.

På backsidan är det en offensiv och spelskicklig back man söker. Undrar vad man kan få för pengarna som var allokerade till Jonas Liwing?

***

Vasse högerskytten och energiknippet Alex Hutchings finns på marknaden i Mellaneuropa enligt säkra källor. Detta efter att han var med och spelade upp Oskarshamn.

Det är ju en rightare av liknande kaliber VIK behöver för att kunna ersätta Lukas Zetterbergs högerkanon. Blir ytterst spännande hur Zäta kommer försöka täppa igen det hålet.

Idag är Jesper Johanson ensam rightare på forwardssidan. En intressant grej var annars att i J20 var ungefär hälften (!) av alla spelare rightare. Slumpen eller taktik?