70-poängsmannen Marcus Eriksson klar för VIK: ”Han har varit alldeles, alldeles för bra för ettan”

På långfredagen blev det klart att VIK värvar Marcus Eriksson från Vita Hästen. Den tämligen storväxte forwarden gjorde 70 poäng på endast 40 matcher för Norrköpingsklubben.

– Han har gjort lite som han har velat mot sämre motstånd och har alla verktyg som behövs för att bli en producerande spelare i allsvenskan, säger Mikael Mjörnberg på HockeySverige.se till Vikfancentral.se.


– 
Han har varit alldeles, alldeles för bra för ettan. Snudd på överlägsen i flera säsonger nu, säger Mikael.

Vad är hans styrkor och svagheter?

– Han har mycket bra klubbteknik och blick för spelet. Även bra fart i det han företar sig. Gör lätt några gubbar och slår bra pass. Har gjort lite som han har velat mot sämre motstånd och har alla verktyg som behövs för att bli en producerande spelare i allsvenskan, berättar Mikael.

– Han har dock haft en tendens att försvinna när motståndet blir bättre och knappast varit vass i jobbet hemåt. Det blev dock väldigt mycket bättre säsongen som gick och måste fortsätta utvecklas för att han ska funka i allsvenskan. ME började den senaste säsongen dessutom använda sin fysik på ett mycket bättre sätt. Där har han varit lite vek tidigare.

Hur tror du han klarar sig i allsvenskan?

– Skulle väl säga för bra för ettan, men ingen given succé i allsvenskan. Har alla verktyg för att vara riktigt bra, men måste palla det mentala. Men han har växt den senaste säsongen så jag vill nog påstå att det finns mer uppsida än nedsida att förvänta sig som VIK-supporter.

Det står att han är en bra tekare på Eliteprospects.com, men enligt siffror på Swehockey ligger han sällan över 50 %… 

– Han är helt okej, men skulle absolut inte påstå att han är någon expert eller den man skickar fram för att vara säker på att vinna viktiga tek.

– I Hästen har han mest kört som vinge den här säsongen med Jesper Samuelsson som center och Henric Höglund på andra kanten. En rakt igenom allsvensk-kedja klassmässigt. Där har han fått lite friare tyglar än som center förstås.

– Jag skulle nog vilja påstå att Eriksson gör sig bättre som vinge än som center. Men jag antar att NJ har sådan koll att han vet hur ME använts under säsongen, säger Mikael Mjörnberg avslutningsvis.

***

Det är också klart att rivjärnet Marcus ”Messy” Jonsson är klar får två ytterligare säsonger i VIK. Spännande att se om den fortfarande blott bara 20 år gamla forwarden kan utveckla sig spelmässigt. Fysiken och inställningen håller redan hög elitserieklass.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:85:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/12102011-20111012_vik-bofors25.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto