Adam Lidströms direktskott i Karlskoga & Murphy om matchen: ”Lite annorlunda spelstil i den här ligan”

Vi som sett några hockeymatcher genom åren vet att det inte är så lätt att direktskjuta som Adam Lidström fick det att se ut i Karlskoga på torsdagskvällen. Det är så lätt att snubbla till, missa pucken, missa målet eller träffa målvakten. Men Adam lyckades på första försöket i A-laget.

Målet var verkligen av högsta klass och hade det varit en import hade vi direkt jublat att NJ visste vad han gjorde. Men trots allt gjorde Lidström ”bara” 8+7 på 42 matcher totalt i J20 ifjol.

Den stora frågan är om det vara en lyckträff eller om 19-åringen kan återupprepa sådana här bedrifter med jämna mellanrum? Filander beskrev Lidström som en energispelare.

Tänk om VIK äntligen hittat en energispelare som kan chippa in med lite mål mellan varven?

***

– Jag har positiva känslor efter min första match, säger energiske och snabbe Cody Murphy till Centralen.

– Jag visste att jag skulle lära mig mycket och jag tror att jag kan förbättra mig varje dag, är det ett mål för mig. Det är en lite annorlunda spelstil i den här ligan än vad jag är van vid, men jag tror att jag kommer att klara omställningen väl.

– För det mesta kändes det riktigt bra där ute. Men jag förväntar mig mer från mig själv och jag kommer att fortsätta att driva för att bli den bästa spelaren som jag kan bli.

– Jag ser fram emot vår nästa träningsmatch nästa vecka där jag ska fortsätta att lära och växa som spelare. Jag är hedrad över att vara med i det här laget, säger Cody avslutningsvis.

3 svar

  1. Gurk-Hawkmoon skriver:

    Kikade lite snabbt på Swehockey. Kändes då som att det kanske var enstaka matcher kanske som han spelade i högre kedjeformationer. Så kanske var mitt minne som varit lite selektivt. Men kanske värt att höra sig för om det ligger något i att han lyft sin offensiv på sistone?

  2. Mikael Norén skriver:

    Intressant, Gurk-Hawkmoon! Kan är Lidas på att snabbt utvecklas till ett offensivt hot?

  3. Gurk-Hawkmoon skriver:

    Så vitt jag såg så klättrade Lidström från en tredjekedjestatus under största delen av säsongen till en andrakedja eller t o m förstakedjan precis mot slutet. Men kan ha fel…