Karlskoga besegrade ett Västerås där ganska många frågetecken kvarstår

Karlskoga vann med 3-2 i Nobelhallen i säsongens första träningsmatch inför knappt 1000 personer på torsdagskvällen. Adam Lidström nätade i sin debut, vilket även try-outaren Matias Myttynen gjorde.

Alltid svårt att fokusera på det lagmässiga i träningsmatch, men det var bitvis ganska bra tempo för att vara första träningsmatchen. Men felprocenten var ganska hög. VIK luftade ganska många oprövade spelare, där ingen gjorde något jätteavtryck spelmässigt.

Dahlbom i kassen såg bra ut, hade inte så mycket att göra på målen. Var säkert nervös och lär bara bli bättre längre fram.

Kedja för kedja:

* Murphy – Leitner – Davidsson: Svårt med kemin, men Murphy är riktigt snabb, fixade ett PP tack vare speeden. Murphy trampar rakt fram stenhårt hela tiden, kom inte till med skottet dock. Orkar han köra så här?

Leitner började mycket försiktigt, men gjorde mer i tredje perioden och skapade två bra chanser åt Borgman som dock missade. Leitner är inte snabb, men det var ju inte en sådan som Brett Harkins heller, och Harkins gjorde ändå en strålande karriär i Europa. Tror också Leitner var nervös i början.

Davidsson kom inte in i spelet riktigt i afton, kanske skulle Leitner behöva en ytterligare snabb vinthund vid sin sida? Två playmakers i samma kedja funkar sällan.

* Zetterberg – Lihagen – Myttynen: Också svårt med kemin, men Lihagen var ett ankare i kedjan och tog tekningar och drev puck. Lihagen blev dock grovt lurad vid 3-2.

Myttynen gjorde ett fint direktskottsmål på mycket fin pass av Cook, annars ganska anonym, saknar bett i skridskoåkningen och spelar inte fysiskt. Men är värd flera chanser, gjorde det bra i ett BP då han drev upp pucken.

Zetterberg var väldigt anonym och slog bort några puckar, verkade nervös. Men har ju åren på sin sida, bara 18 fortfarande.

Robert Lantosi bäst i VIK i kväll mot Karlskoga.

Lantosi var bra mot Karlskoga, tack vare sin speed. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

* Urbas – Johansson – Lantosi: Den kedja som skapade mest, men alla var uddlösa. Lantosi har verkligen stark skridskoåkning, även med pucken på bladet.

Johansson brände 3-4 riktigt bra lägen, Urbas lika bra som vanligt.

* Lidström – Strandberg – Svedlund: Ingen vidare kemi, men alla tre kämpade och slet. Strandberg såg bra ut, men är nog inte riktigt lika snabb som Erik Andersson var. Fin sekvens då Strandberg passade Lidström och pang upp i nättaket i en 2-mot-1:a.

Svedlund kämpade och slet och är bitvis ganska bra med pucken och i att fördela den, dock stekt vid BIK:s första PP-mål. Lidström var ganska anonym men blixtrade till med några fina pass och såklart det beslutsamma avslutet i nättaket.

Backpar:

* Cook – Larsson: Bra insats, Cook är verkligen en offensiv back som har toppfarten att ta upp pucken i banan. Bakom-ryggen-passen till Myttynens mål tyder på bra teknik och fint spelsinne. Men Cook verkar inte så snabb i sidled, behöver lite startsträcka.

Larsson ser snabbare och starkare ut, men verkar fortfarande bli lite osäker i offensiva moment med puck. Behöver få mer lugn med pucken i anfallszon.

* Jonsson – Borgman: Jonsson är den osynlige mannen på ett bra sätt, han lirar ofta ett prickfritt backspel utan misstag, viktig för laget. Men vid BIK:s andra mål var båda för passiva och Thorell fick ostörd lägga in pucken.

Borgman är en tuffare och frejdigare och förhoppningsvis offensivare variant av Jonas Emmerdahl, som han kanske är tänkt att ersätta. Borgman blandar och ger lite, men ser ut som ett intressant råämne för Filander att bearbeta.

* Mylläri – Nilsson-Lindelöf: Gjorde en okey insats. Mylläri var nog nervös i början och slog bort en del puckar, sedan slog han en lång fin genomskärare som gav Myttynen ett halvt friläge. Ser intressant ut om Mylläri kan fortsätta få bli varm i kläderna som 5e eller 6e back.

Nilsson-Lindelöf gjorde inte mycket väsen av sig, spelade säkert för det mesta.

* Douglas Alenbring fick några byten och gjorde ett stabilt intryck, den store backen gjorde definitivt inte bort sig.

1 svar

  1. Martin skriver:

    Lantosi var bäst i min mening.Zetterberg har potential, stor pojk! Kunde knappt se skillnad på honom och Lihagen vid en snabb titt. Cook kändes som en 4:e forward. Bara han orkar med hemjobbet