Än större storsatsning väntar då Brady Leisenring fortsätter i tyska Heilbronner Falken?

VIK-jubel Brady Fornataro

En allt skäggigare Brady bidrog starkt till fjolårets push till kvalserien. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Något överraskande, men inte förvånande, får Brady Leisenring lämna enligt VIK.se. I ett VIK med en oerhört stark forwardsuppsättning är det svårt att ta plats.

– Brady känner inte att han har fått tillräckligt med speltid hos oss och vill söka sig till en annan klubb som kan ge honom den möjligheten, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson till VIK.se.

I ärlighetens namn kan det vara en snäll omskrivning då Brady trots allt fått spela en del i power play och senast i andrafemman mot Djurgården. Anledningen är nog snarare att bristen på spelsinne och tyngd gör att Brady inte ens är en topp-nio-forward i dagens VIK. Både undertecknad och VLT var väldigt kritiska mot Brady efter matchen mot Djurgården, så detta är ingen efterhandskonstruktion.

Men Brady har ett bra skott, fin fart och enorm arbetskapacitet. Det lag som får honom kan förvänta sig en hel del positivt.

Enligt en källa kan Heilbronner Falken i den tyska andraligan vara ett alternativ. Där finns nämligen Bradys gamle coach från succén i ESV Kaufbeuren, Kenneth Latta. Men enligt samma källa skulle nog inte Kaufbeuren heller tacka nej till Brady. Så Brady lär nog få ett bra jobb snart igen.

***

En annan aspekt på det hela är att det just nu är stor omrörning i grytan i Nordamerika. Det finns i dagsläget en mängd spelare som akut söker jobb trots att de har feta CV:n. Det nya ännu snålare CBA i NHL gör att lönerna går ner allmänt och riktigt bra lirare finns tillgängliga.

Skulle inte förvåna om VIK mycket snart presenterar en riktigt tung centervärvning. Med en riktigt bra center till lagbygge (om inte Frycklund anses mogen) skulle man kunna få ihop tre riktigt bra kedjor. Det skulle göra VIK ännu mer svårspelade.

7 svar

 1. Vimmerbyarn skriver:

  Får faktiskt säga att ni har helt rätt i det ni skriver! Får säga som Peter Dalle brukade säga till Claes Månsson på patenverket:”Tänkte inte på det”……I detllånga loppet, tjänar ju VIK på att han får mer speltid i juniorlaget, än ett fåtal minuter per match i A-laget. …

 2. Mikael Norén skriver:

  Vimmerbyarn, håller med dj. Det är inte så lätt, men tror inte Hampus tar skada av att spela i J20, han behöver massor av istid. Tror inte det stör att Söderkvist hoppar fram och tillbaka, det har ju funkat utmärkt tidigare. Så jag tror din oro är en smula obefogad 🙂

 3. dj skriver:

  Håller till viss del med dig Vimmerbyarn. Dock kan det vara bra för Larsson att få spela extremt mycket speltid i J20 också för att inte sitta allt för mycket på bänken. Dessa år är extremt viktiga för hans utveckling och då behöver han speltid också.

 4. Vimmerbyarn skriver:

  Nore’n: Okej. Hur tycker du att VIK bör göra med Hampus Larsson när Lindh är tillbaka? Jag tycker att de ska behålla honom som 7e-back och sätta honom i fjärdekedjan så att de håller igång 7 backar i matcherna. Detta för att undvika att Söderkvist slängs fram och tillbaka mellan forward och försvarare. Dessutom skulle det ge baksidan mer bredd, när man dessutom har Söderkvist som ett åttonde alternativ i krissituationer. Men jag antar att VIK kommer att släppa ner Larsson till juniorlaget igen. I så fall för mig totalt obegripligt. Varför inte hålla igång en extra back när man har möjlighet? Sunt förnuft enligt mig. …

 5. Mikael Norén skriver:

  Dj, håller med!

  Vimmerbyarn: Undrar om det bara var motivationsfaktorn, tror helt enkelt att VIK har något bättre på gång! Just den här matchen missade jag tyvärr att vara på plats 🙁

 6. Vimmerbyarn skriver:

  Nore’n:Rätt agerat av VIK om han inte känner sig motiverad. Var det helt fullsatt, dvs att samtliga 1000 biljetter på plats gick åt i fredags? Bara allmänt nyfiken. ..=) =)

 7. Dj skriver:

  För hoppas det blir en win- win situation för både Brady och VIK. Han var helt okej på försäsongen men lite blek i början av säsongen. Sympatisk spelare dock.
  Hoppas det kommer in en bra center! 🙂