Trist start men hockeyfest till slut då Djurgården besegrades

Straffräddning! En nyckel till seger var Franssons otroliga målvaktsspel. 96,33 totalt i räddningsprocent just nu, vilket till och med är bättre än Lasseklass! Foto: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Något element som befann sig i VIK-klacken lade en trist slöja över hockeyfesten i Västerås som slutade med rök och att hallens tvingades utrymmas i hela 45 minuter.

Om undertecknad känner berörda på rätt sätt kommer dessa pinsamheter, eller vad det bör kallas, stoppas nu. Annars riskerar VIK som klubb att tappa mycket. Det var även rök i Timrå. De hockeyintresserade måste ta tag i detta och kommer säkerligen göra så.

***

Det var högklassig allsvensk hockey som det bjöds på då Djurgården gästade. DIF kom med en överkörning av sommarhypade Oskarshamn i ryggen. Seger där med hela 7-2 och frågan inför match var hur bra DIF egentligen var. Lägg till succé i European Trophy och känslan var att VIK skulle tvingas ta fram sitt bästa…

VIK började bäst första tio men sedan tog DIF över resten av perioden. DIF fortsatte att köra i början på andra med djurgårdarnas skytte var för svagt.

Istället kom VIK tillbaka och Williams visade klassen då Caputi serverade 29-åringen pucken i anfallszon och fintade bort sin försvarare och placerade elegant in pucken.

Resten av matchen var jämn och tät med ett högt tempo. Guter missade en straff för DIF och McArdle dunkade en puck i stolpen, chanser fanns åt båda håll. Känslan är att DIF och VIK kommer ligga högt i tabellen denna säsong.

Sammanfattning

Jeremy Williams visade i afton varför han har gjort nio mål i NHL och spelat med Mats Sundin. Vi visste redan om spelbegåvningen, tekniken och skottet. Nu visade Williams även upp en blixtrande skridskoåkning.

Williams och Doell ständigt på språng mot målet. Foto: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sex poäng på fyra matcher av en Williams som knappt landat i Sverige. Fem poäng av Caputi som gör sina första matcher på stor rink i en ny världsdel. Fyra poäng av en Doell som inte spelat speciellt mycket de senaste åren på grund av skador.

Hur bra ska inte dessa bli när de är riktigt inne i laget? Fagervall sa efter match i Viasat att de hade ganska långt kvar till att inlemmas i VIK:s spel. Kalas.

Förstakedjan var allstå oerhört bra. Andrakedjan saknade Freddan Johansson och tredjekedjan var bra tack vare att Freddan kom dit istället. Med andra ord blev rockaden av Brady-Freddan bara ensidigt lyckad.

Brady hade alltså ingen vidare match och Romano & McArdle var relativt bleka och det vill till nu att amerikanen lyfter sitt spel kommande matcher.

Brady har ju två svagheter, storleken och förmågan att läsa spelet och hitta passningar. Det kräver nog en ganska speciell omgivning för att det ska funka. Ifjol var också Brady ganska trögstartad första sex-sju matcherna innan han sprutade in poäng ett tag.

Med allt detta sagt tror jag NJ är väldigt sugen att plocka in en ny toppcenter så att Freddan kan vara kvar i tredjekedjan och förgylla Kinis och Bergquists tillvaro.

För det nästan mest glädjande denna kväll var att tredjekedjan äntligen var riktigt bra med Bacon, Kinis och Freddan. De skapade tryck mot DIF vid några byten och de hade några goda målchanser.

Vi måste alltså fortsätta lyfta på hatten för Fredrik Johansson. Är det bara jag som tycker att han till och med ser bättre ut nu än när han spelade för fullt sist?

Två giganter i afton! Foto: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Marcus Jonsson gjorde en fantastisk match och verkade inte behöva andas denna kväll. Han jagade livet ur DIF vid några tillfällen. Här finns det hjärta, mod och fysik i en härlig blandning.

Nu väntar ett nytt test för VIK:s vinnarpsyke med en lång resa till Asplöven på tisdag.

Västerås tre stjärnor:

1. Jeremy Williams – Mål ur den högre skolan. Visar hur viktig grenen skytte är – har inget med tur att göra. Snabb och rörlig och finurlig på isen.

2. Jonas Fransson – Håller så hög klass att Jonas får det att se enkelt ut. Då är man riktigt bra. Står rätt och läser spelet och är reaktionssnabb när det behövs.

3. Marcus Jonsson – Hade några monsterbyten i tredje då alla vara trötta utom “Messy”.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/4901ef42c14e415dd3ff8ff511a59086/tumblr_mtg0iuzOKi1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Viktor

    DIF vann klart inte bara skottstatistiken utan även antalet giftiga målchanser så Fransson förtjänade med sin Lasseklass Noréns toppstjärna, eller hur?
    Ja tredje kedjan lyftes verkligen av Fredda men då hackade andra. Dags att testa Frycklund i andra? Han gick ju center mellan “transatlanterna” under NHL konflikten.
    Ps
    Synd att matchstarten försenades av barnungar som hellre röker än tittar på hockey.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Men borde absolut nämnt Ragnewalls HA-säsonger.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok, tack! Vem tror du blir förstemålvakt i Troja?

SvaraRetweetFavorit
Christian Lüddeckens - AvatarchrludChristian Lüddeckens

@VIKFanCentral Fin sammanställning, alltid kul med siffror även om det säger långt ifrån allt. Inget inside men vär… https://t.co/gRpLDneZPJ

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Analys med mycket siffror – de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/U7fFuVGonW

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto