Angell inför Direktkval 1 mot Rögle: ”RBK och Karlskrona är två helt olika lag och kul att se Emmerdahls & Fredrikssons framsteg”

Nick Angell och Robin Jacobsson har snittat 24 minuter/match under ”slutspelet”. Johan Jonsson ligger på 17 minuter, Per Helmersson 15,5 minuter, Simon Fredriksson 14,5 minuter och Jonas Emmedahl 14 minuter. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Jo, ”it really sucks” att förlora, säger Nick Angell till Centralen om det snöpliga 1-3-uttåget mot Karlskrona, en serie som VIK lika gärna kunnat vinna med lite flyt.

– Det finns ingen väg runt det, menar Nick. Men nu är pojkarna inriktade på Rögle.

Vad är nyckeln mot Rögle? Vad behöver ni förbättra?

– Självklart måste vi förbättra vår effektivitet och våra specialteams måste bli bättre. Rögle och KHK är två helt olika lag. KHK byggdes mer på snabbhet och spelvändningar medan Rögle är ett betydligt mer fysiskt lag.

– Rögles stora forwards är bra i anfallszon i sargkamper när de har pucken och när de kan upprätta en forecheck. Det är viktigt att vi använder vår snabbhet till pucken först och att vi tar tacklingen för att sedan snabbt flytta upp pucken. Vi måste snabbt få pucken ur vår zon så att de inte kan etablera spel i vår zon och använda sin storlek.

Du har spelat mycket Robin Jacobsson på slutet. Är det den bästa lösningen att se lagets två ledande backar tillsammans? (Angell & Jacobsson loggade i snitt 24 minuter/match mot KHK och resten 15-17 minuter).

– Jag tror tränarna försöker få mer offensiv ur oss, men jag tycker också att det har mer att göra med hur väl Simon Fredriksson och Jonas Emmerdahl har spelat.

– Båda har verkligen tagit steg framåt och jag tror tränarna ville ge Emmerdahl mer offensiva chanser. Detta samtidigt som de vill ge mer förtroende till Simon, han har spelat fantastiskt.

Hört att Urbas är med på is igen, har du hört något mer?

– Han verkar må bättre och jag skulle älska att kunna säga att han kommer att vara tillbaka den här säsongen, men jag är definitivt ingen läkare och vi kan bara vänta och se hur det går kommande dagar eller veckor, menar Nick.

***

Under dagen kom mer positiva besked och att Mitell verkar på VLT.se ganska hoppfull gällande Urbas.