Vilda spekulationer: Hur skulle laget kunna se ut nästa år i SHL eller i Allsvenskan?

Oavsett vilken serie Johner pekar på nästa år är det viktigt att behålla toppar som Angell, Johner, Jacobsson och Urbas. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Medan vi fortfarande har möjlighet kan vi spekulera och drömma kring kommande säsong, antingen blir det SHL eller Allsvenskan.

Frågan är om det kommer bli sådan enorm skillnad på spelaromsättningen i laget om det blir SHL eller Allsvenskan?

Det finns en god stomme att bygga vidare på, oavsett serie.

Sex forwards (plus tre juniorer), men bara två-tre backar har kontrakt för nästa år, plus Fransson.

Målvakter: Fransson, kontrakt till och med 15/16. Utgående kontrakt: Bjurö,

Backar: Jonsson, 15/16, Linnarud 15/16, Angell (option).

Utgående kontrakt backar: Emmerdahl, Jacobsson, Fredriksson, Helmersson, Larsson.

Forwards: Bromé 16/17, Davidsson 16/17, Söderkvist 15/16, Williams 15/16 (SHL-klausul?), Johner (option), Johansson 15/16, Lantosi 15/16 Mastomäki 15/16, Zetterberg 16/17,

Utgående kontrakt forwards: Frycklund, Urbas, Andersson (lån), Berg, Gråhns, Montpetit, Steén och Svedlund. Utlånade Kevin Weiskogs och Oscar Pettersons kontrakt går också ut.

***

Blir det Allsvenskan handlar mycket om att försöka behålla stjärnkvartetten Angell, Jacobsson, Johner och Urbas som prio ett. Men de lär vara hett stoff för SHL-lag, särskilt kanske för de nyuppflyttade Karlskrona och något lag till nytt SHL.

Med 14 lag i SHL kommer det bli ett ännu svårare jobb för NJ att locka profiler till Västerås. Gråhns, Frycklund, Berg, Montpetit, Steen och Svedlund skulle också vara väldigt bra att behålla för kontinuiteten.

Men det lär behövas breddas med några målfarligare typer än ovanstående hårt arbetande sextett. Sedan skulle laget behöva någon mer offensivt skicklig back som kan hota från blå. Kanske finns det redan i organisationen i Linnarud och/eller Rubins?

Men det viktigaste av allt är att behålla Filander och Mitell, oavsett hur det går mot Rögle. Kan NJ krydda detta väldigt starka grundspel som Filander/Mitell byggt upp med några målskyttar och behålla de flesta av stjärnorna blir VIK farliga för SHL-lagen nästa vår.

Kanske kan en sådan som Lukas Zetterberg vara en målskytt från de egna ledan som slår igenom 15/16?

På målvaktssidan är det lite lurigt hur man ska göra vid allsvenskt spel nästa. Viktigt är att Bjurö/Fransson gör det bra nu mot Rögle, annars bör nog NJ titta på ett nytt alternativ.

***

Blir det SHL känns det också som det är viktigt att behålla stommen och ha en bred och stor trupp. Nästan så att men behåller majoriteten och värvar två-tre riktiga toppbackar och fyra-fem toppforwards som verkligen spetsar till laget.

Sedan kan man låna ut några backar och några forwards till Allsvenskan. Men det som ska in måste vara ett nytt första backpar, en ny förstakedja och lite till.

Av det jag hört skulle det inte alls förvåna om exempelvis Brendan Mikkelsson är sugen på SHL-hockey för VIK.

Vilken silly det skulle bli då NJ verkligen skulle få släppa loss som en SHL-sportchef! Vilken ny förstafemma skulle NJ sätta ihop med en skaplig SHL-budget?

Bara det är ju värt att ligga sömnlös för inför den episka Rögleserien…

2 svar

  1. knekten skriver:

    Hoppas VIK lärt sig av tidigare ”när det gäller som mest matcher”. Visa nu VILJA att vinna, KRIGARHJÄRTA och JÄVLARANAMMA. Visa att ni är bättre än Rögle. Se till dominera från start och håll tempot uppe i 60 minuter, backa inte tillbaka vid ledning. Oro, osäkerhet och ängslighet hör inte hemma hos ett lag som ska ta sig till SHL. Det är lika med förlust. Kämpa, vet inte när chansen till SHL dyker upp igen.

  2. Janne skriver:

    Karlskrona inte intresserade av Angell