Johners ärliga budskap inför Rögle & Filander om målskyttet: “Kan träna sig till att bli målskytt”

Mååååååål! Vi vill ha mera mål. Helt enkelt. VIK har ju spelet att kunna göra fyra mål per match. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

“Det är dags för vissa spelare att ta på sig mer ansvar och steppa upp. Förhoppningsvis kan vi få några killar, som normalt sett inte gör mål, gör detta mot Rögle.”

Intressant att höra Dustin Johners ganska tuffa budskap ovan till övriga spelare på VIK.se. Faktum är ju att Dustin var den enda forward (!) som gjorde mål mot Karlskrona, bortsett från Fredrik Johanssons sena och betydelselösa mål i match 2.

Nu måste bara övriga forwards kliva fram och visa kyla och beslutsamhet vid målchanser. Annars blir det allsvenskt harv minst ett år till, trots det fina spelet VIK haft på sistone.

***

I senaste intervjun på Centralen påpekade Martin Filander att de jobbar med målskyttet. Centralen bad VIK-tränaren utveckla.

Hur jobbar ni med målskyttet? Skotteknik och mental träning? Konsten att lugna ner sig sista momentet och se nätet?

– Dels är det att veta var returer och annat hamnar beroende var första skottet kommer ifrån. Sedan handlar det om att alltid veta var målet är och att det skjuts med ett syfte varje gång.

– Vi jobbar även med att korta anläggningstiden, releasetiden och returkvalitén. För övrigt tror jag att spelare ska ha två-tre ställen man är bombsäker att man träffar så man kan skjuta där i sömnen.

Vad menas med returkvalité?

– Att man inte bara är nöjd att få tag i returen utan att man ser till att utnyttja den varje gång.

Vissa verkar ju ha det i generna (exempelvis Johner, Williams och Kellman), men hur kan man utveckla det?

– De har ju olika egenskaper. Hårt skott, pricka rätt, alltid redo att skjuta, med mera. Jag tror man kan träna sig till att bli en målskytt, säger coachen avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/e737e239bcbe1ded9ab4e8becf0029c8/tumblr_nkwthmVTCI1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Johan

    Sitter och tittar på matchen. Vart är vilja, inställningen och kämparglöden. Ser väldigt lojt ut. För f…n ni spelar om en plats i SHL!!!

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@AndersKelson Ja, det kan jag inte förstå.

SvaraRetweetFavorit
Anders Karlsson - AvatarAndersKelsonAnders Karlsson

@VIKFanCentral Visst är det så men även innan knäskadan känns han ju hopplöst fastgjuten i fjärde i Pananens lagbygge...

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@AndersKelson Lunsjö borde ju lätt få spela PP direkt nu.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@AndersKelson absolut! Han har topp-6-potential på riktigt, som han visade med Tessier tidigare i slutet på förra s… https://t.co/T5QTXn9gDA

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto