Avstämning med ordförande Södergren om avsaknaden av klubbchef, ekonomin och förmågan att hitta nya lösningar: ”Om alla bidrar finns stor chans att vi kommer klara oss utan att behöva ta av vårt egna kapital”

VIK:s högste chef, ordförande Pär Södergren (vänster) leder VIK så att ekonomin blomstrar. ARKIVFOTO: JIMMY GERDIN (VIK.SE)

 

Bloggen fick en avstämning med klubbchef Pär Södergren. Detta bland annat efter dessa frågor som dök upp i flödet på Twitter tidigare:

Så Pär, saknar VIK en klubbchef enligt dig? En roll som tidigare varit tillsatt många år men nu varit vakant sedan Mats Brokvist lämnade i oktober 2018.

– Jag skulle säga att vi inte saknar en klubbchef ur det perspektiv att vi tycker det sker mycket bra saker som har sitt ursprung i de som jobbar på kontoret, svarar Pär.

– Sedan skulle jag säga att vi har resursbrist mot vad vi skulle vilja göra. Inför denna säsong önskade vi till exempel kunna göra en rekrytering som skulle jobba med fullt fokus mot privatpersonmarknaden.

– Detta för att både att utveckla produkten och nya koncept för att skapa en bättre upplevelse på plats och även större intäkter men även jobba med publikrekrytering. Denna rekrytering var vi tyvärr tvungna att pausa på grund av pandemin.

Vissa undrar, exempelvis i tråden ovan från Twitter, om det saknas fantasi på kontoret?

– Det är kontoret som jobbar med att ta fram nya idéer och koncept samt sjösätta dessa, men vi i styrelsen finns självklart med och hjälper till där och om det behövs.

– Alla tips som gör klubben bättre emottages självklart tacksamt! Är helt säker på att det finns massor av bra idéer därute som skulle hjälpa VIK framåt. Var inte rädda för att höra av er direkt till vår kontorsansvariga Sara på kontoret på sara.agel(a)vik.se.

På VIK.se menade du att ni klarar en säsong i princip utan publik, men hur mycket av det egna kapitalet (ca 4,7 miljoner om jag inte minns fel) gröps bort då inför säsongen 21/22? Hur tänker ni där mer långsiktigt?

– Det helt avgörande om vi kommer klara denna säsong med reducerad publik är att privatpersoner och företag väljer att ”stå kvar” med sina säsongskort/produkter. Detta trots att man kanske inte får exakt vad man tänkt sig inför säsongen.

– Vi känner att vi får ett väldigt bra bemötande därute och att man förstår situationen och också att man väljer att vara en del av VIK. Marknad har fortfarande ett väldigt tufft jobb framför sig, men fortsätter marknaden och partners att tro på oss som vi känner av idag så är det stor chans att vi kommer klara oss utan att behöva ta av vårt egna kapital.

– Det är fortfarande enormt mycket jobb framför oss, och säsongen är såklart oviss då vi knappt vet från vecka till vecka vilka förutsättningar som gäller, men vi har gett oss fasen på att vi ska fixa det, säger Pär avslutningsvis.

***

Det vore fantastiskt (även om VIK fått en del krisbidrag) om VIK skulle klara denna långa kris med att behålla det fina egna kapitalet som man så imponerande byggt upp. Då skulle VIK stå väldigt starka inför kommande säsonger jämfört med många andra allsvenska lag.

Klarar man att låta bli det egna kapitalet är det ännu ett bevis på vilket fint jobb Pär och övriga i högsta ledningen gjort sedan de tog över VIK.

3 svar

 1. Matte skriver:

  Tycker att föreningen och organisationen gör ett fantastiskt jobb utifrån gällande förutsättningar.
  Proffsigt och ansvarsfullt då prio ett trots allt måste vara att överleva en sådan här extrem situation.
  Många föreningar i SHL och HA tar inget ansvar – kör ”som vanligt” och kommer snart att börja skrika om olika former av ekonomiskt stöd för att överleva….
  Det man ser hos flera supportergrupper är olika initiativ för att ekonomiskt stötta sina lag – det har vi ännu inte sett hos VIK……

 2. M skriver:

  Ändå impoernad över hur vik jobbar med situationen på ett ansvarsfullt sätt.

  Medan klubbar i shl värvat som vanligt och snart klagar över uteblivna inkomster.

  Vilket vanligt företag rekryterade som vanligt i Mars?? Inga.. Ofattarbart för mig

  • VIKarn skriver:

   Inte bara SHL klubbar som värvat som vanligt.
   Ett antal klubbar i HA har kört på som det inte finns nån morgondag.
   Trotts allt bara ett lag som går upp, om nu inte SHL får igenom att serie systemen ska låsas, vilket i sig vore katastrof för samtliga lag i HA.