Bara lite jobb återstår för den gulsvarta lagmaskinen efter artisteri av Conny Strömberg & Alex Lindelöf mot Huddinge

 

VIK är nära Allsvenskan efter en imponerande 6-0-seger hemma mot Huddinge inför 4100 på tisdagskvällen. Resultaten i övrigt gick VIK:s väg och den långa resan ser ut att högst troligen få ett mycket lyckligt slut.

Huddinge började piggt första bytena och man förstod kanske lite varför gästerna slagit de allsvenska lagen. Men efter att Alexander Lindelöf äntligen fick utdelning på magnifik Conny-pass i power play efter sju minuter blev det Gulsvart för hela slanten.

Conny passar till Bergman och 2-0. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Conny Strömberg låg bakom även 2-0 med en ”Gretzkypass” från kontoret bakom mål till en anstormande Marcus Bergman.

Mycket jubel i afton och resultaten på andra arenor gick VIK:s väg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Detta var verkligen Alexander Lindelöfs kväll och backen satte även 3-0 tidigt på andra perioden. I bytet efter stal Marcus Bergman en puck från en Huddingeback och åkte sedan ifrån sina bevakare och 4-0 på ett friläge.

Bergman fixar 4-0. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Lindelöf var även nära ett hattrick då han träffade ribban efter några dribblingskonster. Men det skulle komma mer från Lindelöf senare…

Huddinge gav sig dock inte och de kämpade trots underläget och försökte få till en reducering i andra perioden. Dahlbom tvingades till några fina parader och 4-0 stod sig efter 40 minuter.

Nätnärvaro lönar sig. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Alex Lindelöf och Conny Strömberg var det alltså. 5-0-målet var ren och skär hockeymagi då först Lindelöf slog en lång lobbflickmacka på Peter Forsberg-manér. Pucken damp ner precis på Connys blad varpå superveteranen iskallt med en lång dragning fick bort all bevakning och öppet mål. Ett av de snyggaste målen på länge i Västerås.

6-0 kom efter starkt förarbete av Jesper Johansson till Oscar Pettersson som till slut sprättade upp pucken i taket för ett mål som kan bli viktigt för målskillnaden.

SAMMANFATTNING

Bäst när det gäller. Poängspelare som verkligen levererar när det ska avgöras. En spelglädje och disciplin som är svår att matcha. Paananens & Zetterbergs bygge är nu väldigt nära Allsvenskan och duon ser ut att kanske lyckas med vad så många tränare och sportchefer misslyckats med tidigare.

Conny har nu 3+4 på sex kvalseriematcher. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men det är inte klart. För att vara helt säkra måste VIK ta en poäng till mot Troja eller Västervik. Samtidigt är det enorm press på Huddinge och Borlänge, där det räcker att de tappar en poäng mot Piteå/Troja respektive Västervik/Piteå för att VIK ska vara klara.

Jesper Johansson är en viktig lagkugge som även bidrar med poäng. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Även om VIK inte tar några fler poäng måste Borlänge ta in nio plusmål på VIK och Huddinge hela 14 plusmål jämfört med VIK. Det enda reella hotet ser ut att komma ifrån Borlänge således. Ett Borlänge som har skickliga Västervik hemma i nästa omgång.

En lektion i försvarsspel. Sätt stopp i spelet så tar nästa spelare pucken. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Sedan Marcus Bergman återkom har alltså VIK gjort 16 mål på tre matcher och Bergman själv har 3+3. Snacka om att Gulsvarts målskytte lossnat precis när det gäller efter en måltorka som startade tidigt i AllEttan.

Med Hassel och Källström har VIK många sköna kilon i sarghörnen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kedjan med Bergman, Skiöld och Conny fortsatte att fira stora triumfer. Jesper Appel fortsatte att med små medel hålla rent i egen zon tillsammans med övriga VIK-backar där ingen fallit ur ramen på väldigt länge. Och ändå coachas de av två före detta forwards.

Lucas Venuto fick komma in i främst PP och var ganska pigg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men det stora i VIK 2017-2018 är att en artist som Conny Strömbergs tillåts vara en just en artist och övriga köper sina roller och sliter hårt.

Marcus Dahlbom höll nollan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Ta en sådan som Petter Mattsson, tidigare poängkung i Ettan, han har köpt sin roll i fjärdekedjan till 100 % och tar istället stolthet i sin roll i box play och arbetar nu extremt hårt utan puck. Samma kan sägas om Jesper Cederberg, Hampus Wallin, Kevin Weiskog och Anthon Eriksson.

Anthon Eriksson fortsätter förvåna motståndare med sin fart. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Paananen och Zäta har alltså skapat den snudd på perfekta lagmaskinen utav relativt små medel. En lagmaskin som svalt tunga skador på exempelvis Pontus Holmberg. En lagmaskin som bara behöva jobba lite till för att vi ska få fira uppflyttning till Allsvenskan.

PUCKLIGAN:

5. Alex Lindelöf

4. Conny Strömberg

3. Marcus Bergman

2. Jesper Appel

1. Kenny Källström

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1523395801
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"983819415052484610";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/983819415052484610";s:5:"pDate";s:19:"2018-04-10 21:30:01";}}";

8 Kommentarer

 1. Löven

  Kul! VIK hockey ska inte spela i DIv 1. Bra för hockeyallsvenskan med VIK i serien.

 2. Miko

  Fantastisk insats. Man håller verkligen nerverna i styr i dessa viktiga matcher. Man kan inte annat än imponeras. Hoppas nu laget avslutar med en seger hemma även om det räcker med en poäng. Troja kommer komma ut hårt och gå för vinst från första nedsläpp så klarar Vik av den första anstormningen så finns det en bra chans att detta går vägen. Troja är målglada och har gjort flest mål i kvalserien men släppt också in mycket så det finns alls möjligheter att Vik hänger några mål på de också precis som Borlänge gjorde. Nu är det nära. Man kommer sakna kvalserien när det har gått så bra som det har gjort, men går det vägen vilket man hoppas på så lär man komma över den saknaden snabbt :).

 3. Marko

  Ni som är gamla nog minns kanske Krobbe Lundberg, mannen som vispade med sin klubba och sprätte upp puckarna i nättaket.. ( finns ev på youtube svartvitt) Sådan flashback fick jag av Connys mål. Verkligen ett klassmål.. Utan att gå händelser i förväg om ev uppflyttning så har VIK ett delikat läge med att ”signa” spelare till nästa säsong och CS kan vara en gubbe att ha i laget.
  I övrigt är det mycket superlativ från min sida gällande matchen igår och jag är väldigt stolt och glad över prestationen. Mycket bra gjort.
  Sen vill jag ha Bergman på ett flerårskontrakt, kan bli en ny Fredrik Johansson för VIK dvs en trotjänare även om vägen dit är väldigt lång. Är så jäkla nöjd med den mannen, hög klass.

 4. VIKarn

  Jag tycker nog att Dahlbom skulle ha MVG i betyg oxå.
  Sedan måste det vara ett tecken på en väl fungerande grupp, när t.o.m CS är ner i egen zon, kämpar som jag inte trodde han skulle göra när han kom.
  Nä, det ser bra ut, hoppas det blir klart på torsdag, så slipper man sitta som på nålar.

 5. Majk

  Lövens sportchef kollade matchen, vilka kan ha varit aktuella där? Ingen får vi hoppas!

 6. Gurkan 63

  Mr Strömberg vilket mål vilken kyla han bara drog stackars målvakten som ett dragspel sen tackade han och satte det snyggaste mål på många år i mitt älskade Rocklundahallen . Ett stort tack till hela laget för denna underbara uppvisning Tack !!!!

 7. Bozo

  Idag var det MAGI i alla dess former. Har inte sett nått som kommer i närheten av detta sedan sejouren med Backlund, Berglund och Mikkelsen.

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto