Behoven efter BP-kungarnas sorti & lite om ”speciella” utländska agenter plus annat: ”Tycker Z ska ha is i magen då det kommer dyka upp fina alternativ från AHL”

En kommer (?) och en går, Östman och BP-kungen Wikman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK hade seriens bästa BP säsongen som gick på nästan 83 %, en fin fjäder i hatten för Paananen & Co.

Men nu har Gulsvart tappat sina mest anlitade box play-specialister på löpande band. Det är kanske något vi på sidan ofta inte tänker tillräckligt på i olika lagbyggen, se rött nedan:

Wikman var seriens bästa BP-forward med hela 13:02 mellan varje mål bakåt i BP. Skottblockskungen Johansson och Rigelius var också väldigt bra. En given ersättare är Emil Aronsson, som i alla fall kommer vinna många fler tekningar än Johansson. Sen är det oklart hur denna trio ska ersättas.

Säkert kommer Skedung, Kangas, Lunsjö (skicklig att blocka skott!) och Bergman få mycket större ansvar i BP, plus att Cheek faktiskt spelade en del BP i KIK. Och Östman är ju också bra defensivt.

Men man vill kanske inte ha sina offensiva spetsar alltför mycket i skottlinjen. Kanske kan istället rivige Wiberg ta en BP-tröja.

***

På backsidan är Lindelöf knappast tänkt att spela BP, fick inget där i TAIF. Därav blir det av vikt att de kommande två backarna som ska in gärna får vara spetsiga i BP.

Tunga tapp i Roe och Tornberg som var bäst i BP med långt mellan baklängesmålen.

Bloggen skulle också helst se mindre istid på Jansson i BP så att backen ska kunna spara energi och fokusera mer på sina styrkor framåt, är ju också bitvis inte så vaksam i egen zon.

Smarte Göransson kan säkert gör det ok i BP, frågan är bara om styrkan finns där att flytta på folk.

***

En duktig analytiker i branschen sa så här om VIK:s lagbygge just nu efter värvningen av Jesper Kokkonen:

”VIK behöver nu fin center (som Östman, som nog är nära) och en högerfattad målfarlig ytter. Tycker inte riktigt man ska lägga alla PP-ägg i Lill-Z:s korg som ensam vass högerskytt.

Tycker Z ska ha is i magen, kommer nog dyka upp fina alternativ från AHL, det kommer igång i juni/juli då nordamerikanerna brukar upptäcka att de inte kommer få vad de vill ha där borta…

Kommer ju bl.a återvända spelare från KHL till AHL och då blir det spelare över. Tänk att Emil Georgsson fick in en sån som Michael Kapla till Västervik tidigare. Bra med is i magen ibland, och då har Z dubbla plånboken jämfört med Västervik.

Gäller att vara smart istället för att lägga nästan 8-900 000 på en omodern back som Oliver Bohm, som jag tycker inte är lika tuff och pådrivande som typ Rahimi.”

***

Hörde en annan överraskande grej: Vissa i branschen har fått många listor på ECHL:ers från utländska agenter, men att icke svenskt certifierade agenter ofta inte ens talat med spelaren i fråga!

Har tydligen alltid funkat så med utländska agenter. De jobbar på ett väldigt konstigt sätt och det blir kaos för sportcheferna när en spelares namn dyker upp på 10 olika listor…

***

Apropå Kalle Östman valde alltså Trevor Cheek nr. 19, och beslutade alltså att lämna sitt nr. 13 från Kristianstad…

2 svar

 1. Skräcklund skriver:

  Ang nummer så kan vi ju hoppas men kan också vara så enkelt som att i KIK hade Amil Krupic
  #19

  • Pelle skriver:

   Men Cheek skrev på för KIK 12 maj 2021 och Crupic först 6 juli 2021.
   Sen kan det ju teoretiskt vara så att Crupic var klar långt innan han officiellt skrev på, men det kan man ju aldrig veta. Han återvände efter ett misslyckat år i AIK.