Blandad sillymix, Södertälje tveksamma till Anton Svenssons (och Blomstrands) jobb defensivt, Frycklunds framtid i Linköping, röster om VIK:s silly & har Cederberg tagit kliv i Huddinge/Enköping?

Vad händer med Mikael Frycklund? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen har snappat upp lite chatter gällande Silly Season från folk som brukar ha rätt om saker och ting:

”Anton Svensson är en bra start för VIK. Blir intressant att se vad som händer med spelare som Younan och Benker. De behöver ta lite tuffa beslut för att kunna utvecklas.”

”Varför inte Södertäljesonen Anton Svensson valde SSK? Södertäljes tuffe sportchef Mikael Samuelsson tycker nog inte att Svensson jobbar nog hårt. Där är också anledningen att de kanske inte kommer ha kvar Ludwig Blomstrand heller. Var samma i Almtuna gällande Blomstrand. Tveksamt kroppsspråk, gnäller kanske lite på träningar.”

”Tycker Anton Svensson är frejdig och kreativ, i TAIF tog dock Felix Olsson framförallt, men även Jonatan Harju, det defensiva jobbet. Men gör man de poängen tycker jag man kan ha överseende ifall den personen inte jobbar som en galärslav i defensiven. Inte så att Broc Little tar många skär i onödan i egen zon heller.”

”Inte så stor risk att Svensson/Lunsjö hamnar i SHL tror jag. Svensson har bara gjort en bra säsong och är ändå 28 år. Lunsjö kanske behöver visa en säsong till också, är nog lite tveksamheter kanske i SHL i vilken roll de ska placera honom i.”

”Tycker backsidan i VIK varit obalanserad. För många backar som är i kategorin ”rätt bra offensivt” och som således vill ha PP-tid.”

”Blir nog många förändringar på FW-sidan i VIK. Svårt att se att Sam Marklund och Anthon Eriksson blir kvar. Wikman trampar lite vatten. Benker. Hilding?”

”Intressant att Lukas Zetterberg i TV sist sa att han tyckte det var typ för låga krav och för familjärt. VIK-ledningen har varit för mjuka mot vissa som tagit ut svängarna. Paananen och Ivarsson har nog varit för ”snälla” i vissa fall”.

”Vette tusan vad det finns för vettiga alternativ som ny andretränare efter Lars Ivarsson. Inte helt lätt att hitta någon.”

”Tror VIK måste göra lite mer som Västervik för att kunna spetsa på riktigt, och då behövs troligen transatlanter.”

”Västerviks så framgångsrike sportchef Emil Georgsson ser mycket matcher från Nordamerika. Han går inte bara på EP (statistik och profil på EliteProspects.som) utan har en tanke vilken spelartyp han vill ha. Han går ju gärna på spelare som varit bra på tex College, men som kanske inte fått rätt roll i AHL, på grund av att NHL-draftval gått före osv.”

”Västervik har en budget på runt bara 25-30 K Euro netto på varje transatlant så de måste få ut mycket av varje värvning.”

”Däremot tycker jag det är lite varningsflagg att gå efter nordamerikaner som halvfloppat i t.ex. Finland eller Österrike.”

”Tror helt klart VIK måste gå vägen med att ta sikta på importer för att verkligen hitta spets, och hoppas på att Lunsjö kan fortsätta utvecklas och att Anton Svensson spelar som i år osv, plus bra utveckling på Kangas.”

”VIK behöver få in typ två riktigt bra transatlanter på forwardssidan som man lägger pengar på. Inte satsa på äldre f.d. SHL-spelare, det är svårt att få tag på spetsiga svenska spelare i HA. VIK borde sökt såna som tex Jonatan Harju och Felix Olsson också från Tingsryd. Varför inte satsat på hela kedjan från Tingsryd, där även Anton Svensson ingick?”

”Mikael Frycklund vore såklart en bra värvning. Lite svårt att se var han ska spela i SHL framöver…”

***

Sedan finns typiska sillyrykten att August Nilsson börjat städa ur sin lägenhet…

***

Jesper Cederberg har en del intressanta verktyg och verkar ha tagit kliv i Ettan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frågan är också hur VIK ska ersätta Fredrik Johansson, som kanske främst var en mycket bra fjärdecenter de senaste åren. Hur har exempelvis centerkämpen Jesper Cederberg utvecklats under två år i HockeyEttan?

Kollar vi på Cederbergs siffror från starka AllEttan de senaste två åren ser det ut som 24-åringen och kvalhjälten från våren 2018 tagit kliv. 19/20 var Cederberg poängkung i Huddinge i AllEttan, imponerande nog.

Lite mindre glamorösa siffor i Enköping i år i AllEttan, men totalt under 38 kval/AllEttanmatcher har Cederberg fina 12+16 för 28 poäng, +10 och 55,8 % tek vunna.

Nu ska ju inte en tänkt fjärdecenter bedömas för mycket på siffror, men det behövs ändå att man har en viss offensiv/skicklighet i ett allsvenskt tänkt topplag.

Cederberg skulle kunna vara en kostnadseffektiv lösning med stort VIK-hjärta, om nu det är så att centern tagit kliv sedan han var här sist.

5 svar

 1. Bozo skriver:

  5v5 hade VIK en hel uppsättning av spelare som håller hög HA-nivå. Men det var tydligt att det inte fanns ens ett par pp-spelare. Det är heter ju inte special teams för intet. När man dessutom byggt i stort ett helt lag som ska åka nord-syd på skridskor så är det ju självklart att man inte har de bästa pp-spelarna. De spelare som skulle ha händer och blick kom ju aldrig igång.

 2. Chrille skriver:

  Om inte ”poppe likt mängder av f.d Vikare undviker Vik, borde han vara ett utmärkt kompliment till nästa års lag. Men kanske för ”låg status på Ha? Fryklund, och kanske utslagna Brynäs kan vara lägligt att lämna nu för Berglund? Problemen m pp lägger jag på Ivarsson och upppt. Slappt att bara softa i att agera. Bara Östmans försvinnande kan inte vara förklaringen till allt strul. Ok, Corona,, men liknar inte årets upplaga av Vik ganska mycket året då Johner ,Angell mfl fanns? Alla litade på att nån annan skulle göra jobbet då det gick dåligt, Hoppas man kan ersätta Fredda m en riktig härförare alla Joel Lundqvist . Vi MÅSTE ha ett lag i Shl. SNART. Bara pengar räcker inte. Kolla på Hv.

 3. Bozo skriver:

  För mycket i VIK denna säsong att alla hade för lika roller eller letade sina roller. Mkt att min defensiv har blivit bättre men det är det offensiva jag vill satsa på. Det funkar inte, det behövs tydlig rollfördelning där spelare nischar sig. Många inom dagens ishockey som mest vill att det ska vara skoj att lira och är inte beredd att gnugga på i en mindre smickrande roll byte efter byte. Fasiken det är ju ett jobb. Det som tog sin uppgift på mest allvar fick också supportrarnas pris. Spelar ingen roll vad man gör, bara man är bäst på det man gör.

 4. Pelle skriver:

  Får hoppas august Nilsson blir kvar..En bra definsiv back som tar för sig

 5. Musse skriver:

  Tror att det kan bli Fagge som kliver in som assisterande om inte Lasse blir kvar.