Blir det inte självmål om optimisterna är pessimistiska mot pessimisterna & hoppet knutet till återfunnen själ

Det är sur brasved just nu både här och där – svårt att sticka under stol med det. Många VIK-fans har en ackumulerad bitterhet, rätt eller fel, från de många svaga insatserna över åren när det gällt på våren.

Det har inte varit kul att se exempelvis Rögle festa nästan varje allsvensk vår, då VIK fått kval och gummiarmar.

Denna latenta bitterhet som ibland visar sig vid motgångar är såklart svår att förstå för den som kommit hit nyligen, eller för den obotlige optimisten.

Tror dock inte det hjälper att optimisterna slår det i skallen på pessimisterna vid minsta burop eller dylikt. Då blir det bara en ännu större negativ snöbollseffekt.

Enda vägen framåt är att försöka nollställa våra skallar och se det positiva. Det behövs inte så våldsamt mycket för att vända på skutan.

Lite bättre skärpa i Ängelholm med bibehållet storspel i 5-mot-5 så kan VIK vinna, komfortabelt till och med. Enligt Helsingborgs Dagblad, HD.se, var VIK:s andra period igår det bästa man sett i år.

Jag vet att jag jinxar, men det är svårt att få ihop det logiskt att ett så starkt spelandes VIK inte ska börja få lite ”medstuds” snart efter fyra raka förluster.

Men det kommer krävas att man hittar tillbaka till sin själ i försvarsarbetet, eftersom Rögle har lika bra skytte som Karlskrona. För att tala handbollsspråk måste VIK få ner frekvensen av ”tekniska fel”.

Men att detta VIK ska börja göra fyra-fem-sex mål per match är mycket begärt.

Hoppet ligger i förbättrad defensiv och segrar med 1-0, 2-1 eller 3-2.

Hoppet är således att VIK hittar tillbaka till den defensiva själen som kännetecknat NJ-VIK. Det borde inte vara att hoppas på för mycket.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Tack Sven! Intressant lista, Steen och Urbas behöver upp i produktion, helt klart. ***
  Malmöbo, kloka ord som vanligt.*** johan, realister var order 😉

 2. Sven

  Vilka ha gjort poäng (mål+ass) i Finalen och direktkvalet?
  Johner 3+0=3p
  Jacobson 2+1=3p
  Gråhns 2+1=3p
  Andersson 1+1=2p
  Emmerdahl 1+1=2p
  Angell 0+2=2p
  Berg 0+2=2p
  Helmersson 0+2=2p
  Davidsson 0+1=1p
  Steen 0+1=1p
  Urbas 0+1=1p
  Jonsson 0+1=1p

 3. Malmöbo

  Mitt i allt elände, kan jag efter matchen ändå konstatera att VIK gjorde tre mål. Framförallt var det Emmerdahl, som kom helt fel i matchen, med två utvisningar och överambition vid något annat tillfälle. Han blev bidragande till förlusten, framförallt då vårt PP inte fungerade.
  Rögle var effektiva, men imponerade inte enligt min uppfattning.
  Nu blir väl matchen i Ängelholm helt annorlunda. Rögle kommer att försöka föra spelet, men det hoppas jag VIK inte låter dem göra, för då riskerar vi utvisningar. Och i PP har vi inte självförtroende i nuläget.
  Så jag har förhoppningen att VIK satsar på tempo, som om det vore hemmamatch.

 4. johan

  Hoppas och att VIK vänder det här, men hur? Tror inte vi är pessimister utan realister. Ska vi\VIK vända det här så kan inte spelet bestå av misstag och slarviga pass. visst vann vi skotten stort, men det är skott som är aldeles för enkla och så såg det ut även mot KHK. När dom gör mål så är det ganska enkla mål,där våra spelare går bort sig totalt, inte lätt för Fransson. Vinner vi nästa match borta så har vi chansen,men då måste vi bli så mycket bättre
  Och inte slarva. Kämpa nu VIK!

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto