Bloggen på plats vid första frivilliga smygstarten på is, Hofbauer ett fysfenomen som ska hålla elitklass även i löpning & ”what the f… is that?”

13 svar

 1. Musse skriver:

  Kul att du delar med dig av lite från första frivilliga ispasset. Såg också ett klipp på Gulsvart 2024 där Hutchison hade en mygga. Verkar vara en skön typ, lite som Lunis. Snackar hela tiden….😀
  Lite nyfiken på Engstrand, vad var dina första intryck?

  • Mikael Norén skriver:

   Lade inte direkt märke till Engstrand, jag själv är ju också väldigt rostig och det var lite svårt att hänga med. Så många nya.

   Men Kemp, Loponen och Topping fångade som sagt mitt öga positivt så där i första intrycket. Kemp fart och skott, Topping passningar och Loponen rörlighet med puck och passningar. 🙂

 2. Peter T skriver:

  Är nog lättare att pressa på kommunen ang. nytt hockeytempel om vi fyller nuvarande hall åtminstone mer än 50% av matcherna.
  Tyvärr gapar läktarna ganska tomma, i en stad av Västerås storlek ska det inte vara några problem att fylla hallen de flesta matcher.
  Snacket om ont om parkeringsplatser är bara patetiskt att skylla på, vill man se hockey live, så löser man den lilla detaljen.

  • Mr J skriver:

   Bästa jag har läst på länge, bra skrivet!

  • Per skriver:

   Tyvärr är folk lata. Finns nog ingen annan stad i Sverige som har storpublik med bara ett fåtal parkeringsplatser inom en km.
   Publiken har minskat i takt med parkeringsplatserna. Här måste kommunen tänka om. Bygg en ny hall vid Hällaparkeringen tex.
   Eller ännu häftigare. Det föreslogs för ett par år sen att bygga en ny hall i källaren på Punkt.

  • Per skriver:

   Är inget lag de 20 senaste åren som fyllt sin gamla hall innan de fått nytt, är tvärtom, de har fyllt efter den byggts. Kolla beläggningen i slutspelet senast, efter kvartsfinalerna så hade VIK högre beläggning än alla lag, mer än Löven, Djurgården, Modo osv. VIK har utifrån sin arena en bra beläggning. Den kan såklart bli mer men för de behövs framförallt en ny arena.

  • Johan Carlsson skriver:

   Bygg ett öppet parkeringshus i betong på 2-3 plan på befintlig parkeringsplats med anslutning till alla tre arenorna.

 3. stenberg skriver:

  Bra, skämtsam kommentar vilket påminner om följande: vad hände med Anders Berglunds uppdrag att driva frågan om ny arena? Har inte hört något om detta på väldigt länge.

 4. Espen skriver:

  Vet du vilken tid som tränar i veckan?

 5. Höftskott skriver:

  Är det kommunens satsning på den nya arenan vi ser i bild? 😉

  • stenberg skriver:

   Bra, skämtsam kommentar vilket påminner om följande: vad hände med Anders Berglunds uppdrag att driva frågan om ny arena? Har inte hört något om detta på väldigt länge.

  • Allkemisten skriver:

   Arena nord har fått ny sarg och plexiglas, sargen fick inte dispens 1 år till.
   Mimers sarg och plexiglas måste bytas till säsongen 24/25 då nya arena kravet börjar gälla, om det inte byts får endast matcher upp t o m u15 spelas där.
   Månsken har hård sarg och härdat glas , inga matcher spelas där.
   Råby och skultuna har nya sarger och plexiglas som uppfyller arena kraven.
   Så för hockeyns framtid är nya sarger och plexiglas till mimer och månsken betydligt högre prio än något annat. Och det är inte arena ägarens ansvar utan kommunens i detta fall p g a hyresavtalet som inte gäller sportutrustning dvs målburar, sarg, avbytarbås, nät etc.
   F Y I , är det bara hockeyn som kan träna i treväggshallarna råby, skultuna å månsken, det är för kallt för konståkningen,
   Ok, fel av mig dom har 1h i veckan för 3-5 åringarna på söndagar