Bloggens framtid krymper troligen med större familj

Tyvärr blir min tid allt mindre för denna blogg, familjen och jobb tar mer tid. Vi väntar tillökning glädjande nog efter jul.

Jag måste hitta en lösning på att kunna få in en slant, annars är det nog snart slut med mycket av bloggandet. Tar tacksamt emot råd/hjälp. Kanske skulle man då till och med kunna utöka och vässa innehållet.

Familjen växer alltså och det blir allt svårare att förklara mer eller mindre gratisjobb på många timmar så att säga. Det tar faktiskt sin tid att försöka tänka och sedan skriva något skapligt sammanhängande.

Trafiken på bloggen har annars ökat på ett bra sätt:

 • 2013 hade vi 44 000 unika besökare och 307 000 visningar
 • 2014 hade vi 58 000 unika besökare och 424 000 visningar.
 • I år pekar kurvorna fortsatt uppåt, unika besökare och visningar har ytterligare ökat med 30 % jämfört med 2014.

Bloggen kommer kanske nå cirka 65 000 – 75 000 unika besökare och runt en halv miljon visningar 2015.

Assistmedia kan jag verkligen rekommendera, då de hjälpt mig med mitt ”riktiga jobb” (sökmotoroptimering m.m.), tror de också haft nytta av att synas här.

Jag förstår verkligen Vita Hästen-bloggaren Mattias Essén som tråkigt nog fick lägga ner sitt bloggande.

Tacksam för alla tips! Och stort tack till alla Er som läst/kommenterat här genom åren och därmed förgyllt sidan.

Stort tack också till Rune Åhlén för att jag fått använda hans bilder.

14 svar

 1. Freddan skriver:

  Varför allt eller inget Mikael? Svårt att tro att du kommer lägga ner intresset för VIK helt och hållet. Du gör som du vill 😉 men varför inte en veckosummering eller nåt under en tid?

 2. Marko skriver:

  Håller också med de ovanstånde inläggen med många goda råd mm. För mig gäller denna blogg o mrMadhawk. Försvinner denna så tappar vi 50% av klassbloggarna enligt min mening. Sen går familjen först och det ska den göra om tiden inte räcker till.

 3. Joakim skriver:

  Jag tycker denna blogg ær den absolut fræmsta nær det kommer till allt som skrivs runt VIK , Och jag måste påstå att VLT Borde før længe sen ha uppsøkt samarbete med dig! Før dom borde integrera din blogg på deras sportsidor då denna ær betydligt bættre æn den blogg dom sjælva har , All respekt åt thalberg men denne ær betydligt bættre , mer innehåll mer analyser osv. Ta ett prat med vlt!

 4. Mikael Norén skriver:

  Tack för alla råd! Jag hoppas det ska ge resultat.

 5. Daniel skriver:

  Du kanske kan införa abonnemang. Dvs att man får tillgång att läsa dina inlägg för säg 50 kr per månad. Om 50 st går med så får du en inkomst på 2500 kr. Lägg då till reklamintäkter, ytterligare sponsorer och om du blir erkänd av vik på något sätt så borde du få ett välbehövligt extra tillskott. Kanske kan de mesta av pengarna gå till dina barn då har du en anledning att skriva även för familjen. Jag tror det skulle inspirera folk att bidra och slippa se bloggen dö ut.

 6. Mr H skriver:

  Tråkigt som tusan! 🙁
  Men nu har Du massor med mycket bra idéer Mikael! Ta in någon som avlastar med det redaktionella! Det kanske inte är helt omöjligt, så att Du inte fattar något drastiskt beslut än. Men Du behöver stöd nu. Du borde få det – då det ser ut att finnas tillräckligt med kommersiell potential.
  Massor vill att den här bloggen är kvar.
  I övrigt – länka Bli VIKtig 2.0 med ikoner/app-ikoner från alla sidor och sociala medier som är knutna till VIK (den här sidan/twitter/gurkburken/facebook/VLT/andra bloggar samt facebooks (lager på lager)). Det gäller alltså andra webmasters som läser detta.
  Så kan man påverka intresset. Därmed också storleken på insamlingen.
  Mikael – stay at it!!

 7. gns skriver:

  Instämmer med föregående talare. Varför inte införa en donationslänk med värdemätare för bloggens drift och överlevnad? Med tanke på bli VIKtig 2,0 kampanjen kanske det inte är någon bra ide då folk ändå inte verkar vara speciellt villiga att ge men sett till antalet besökare och visningar kanske det ändå kan vara värt en chans.. Tråkigt om denna blogg och fanpage, stans bästa tvingas till nedläggning 🙁

 8. Martin skriver:

  Vore riktigt tråkigt. Med rätt hjälp borde det gå att få in sponsorer i form av vettig reklam. Samt även vissa donationer.
  Denna blogg baseras ju till störst del på förstahandsinformation. Det är få förunnat. Dragskott.nu lever ju i princip på att länka information från andra bloggar/sidor vilket gör att jag knappt läser den bloggen mer.

  Lycka till Micke! Kanske vore det en ide att snacka med VLT/VIK? Kanske något för FÄgerblad att tänka på. Din blogg adderar trots allt mervärde för VIK som varumärke.

  Kör på!

 9. Peter skriver:

  Men vaffan!!!
  Denna blog går jag alltid in å läser, minst en gång/dag.
  Med så många unika besökare borde det finnas intresse för spelföretag tex att anonsera.
  Kolla på ”Dragskott” de har reklam + att de har länkar inne för donationer..

 10. Johan skriver:

  Jag tycker också du gör ett riktigt bra jobb med den här bloggen och det vore oerhört tråkigt om du valde att lägga av. Min uppfattning är att du producera bättre material än vad VLT gör (i alla fall på nätet, jag har inte papperstidningen).

  En idé som du kan testa förutom ökade reklamplatser är någon bra och enkelt funktion för att donera pengar till dig. Jag och många andra skulle säkert vara villiga att bidra med en slant ifall du förklarade varför behovet finns. Det är inte det minsta konstigt med att be ens läsare om stöd ifall man producerar något som de är intresserade av. Hela Gejming- och youtubekanalsvärlden bygger i stor utsträckning på donationer.

 11. Adde skriver:

  Börja med reklam på bloggen så kan du få in några slantar.

 12. SteffNo skriver:

  Näääää, det får bara inte hända!! Du har en väldigt ”ren” sida. Finns mycket plats till vänster och höger för klickbara annonser där du får betalt för varje klick. I detta fall bör alla bettingsajter vara intresserade tycker man, när du kan presentera så bra siffror och är en inarbetat blogg. Det låter som att Assist Media kan hjälpa dig där.

 13. Dc skriver:

  Det vore ytterst tråkigt om du är tvungen att lägga ner. Anser att du är en av det fräsmta efter mr Madhawk faktiskt. Hoppas man kan hitta nån hjälp till fortsättning. Du är grym och har alltid intressanta och bra artiklar/intervjuer, för att inte tala om ”senaste nytt”!

  Grattis i förskott till tillökning 🙂

 14. PeGe skriver:

  Ville bara säga att det vore enormt tråkigt om en av de absolut bästa VIK-bloggarna skulle förvinna. Jag tror att många med mig uppskattar denna blog oerhört då den uppdateras ofta med mycket läsvärda och intressanta artiklar, intervjuer mm.

  Hoppas du på något sätt hittar en inkomst via bloggen så den kan leva kvar. Du gör ett kanonjobb!