Budskap från fans då Timrå gjorde det bra mot Västerås som bjöd på matchvinnarmyra från mittzon

VIK hamnade på rumpan i afton mot ett bra Timrå, trots att Freddan Johansson var skicklig och gjorde ett fräckt mål. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter sex raka segrar kom inte helt oväntat en förlust mot Timrå med 2-4 i ABB Arena. Trots en drömstart förmådde aldrig VIK att göra den solida insats som behövs mot en bra lag som Timrå. Mycket slarv och en del loja spelare kostade segern.

Mycket vackert och iskallt mål av Bromé. VIK kommer behöva att tredje- och fjärdekedjan bidrar offensivt fortsatt om det ska bli SHL. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Steen hittade tidigt Bromé som med ett klassavslut lade in 1-0 redan efter en dryg minut. Men efter det verkade VIK:arna lite, lite tro att detta skulle bli enkel match.

TIK var dessutom riktig usla och VIK lirade champagnehockey fram till att Fredriksson inte var vaksam nog framför Fransson då kvicke Westin gjorde det bra fram till 1-1 efter 4.43.

Det målet väckte TIK från nästan rigor-mortis och resten av perioden gjorde Timrå det bra. VIK slarvade och såg faktiskt lite ut som ett halvslött veteranlag bitvis i afton (mer troligt var VIK trötta av någon anledning).

Som Arne Hegerfors skulle sagt, var tog den pucken vägen? Härlig beslutsamhet vid 2-2 av Johansson. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I andra gjorde TIK 1-2 på en fin och rättvis straff, helt korrekt dömd av domaren Bergman som då fortfarande hade kulor nog att blåsa. Fredrik Johansson var fräck i power play och körde rakt fram till 2-2.

Men, immer ein aber, sedan var det dags för en otäck flashback då Fransson stod och sov då Berglund skickade in en puck från mittzon med bara 51 sekunder kvar.

I tredje försökte verkligen VIK samtidigt som TIK helt lade sig på försvar. Urbas brände på nytt en massa heta chanser, Jonsson hade en i stolpen. Men TIK gjorde det bra i egen zon.

VIK fick till och med ett långt 5-mot-3 som inte var lysande med lite för många skott ur dåliga vinklar för långt ifrån.

Det ville sig inte denna kväll. Ridå.

Sammanfattning

Positivt var att se Bromé, Svedlund och Frycklund ikväll. De kommer behöva spela sitt livs hockey nu framöver. Frycklund såg spelsugen ut.

Williams är ännu inte formtoppad. Kanon att vi troligen kommer få en formtoppad Jeremy nu när det ska avgöras istället. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Men i övrigt har laget inte kommit ihop sig sedan Williams återinträde. Skarpskytten letar fortsatt formen och det synkar inte ännu med Johansson och Urbas.

Urbas är inne i en måltorka ”deluxe”: fem raka utan mål och bara ett mål på de senaste 11 matcherna. Urbas bara måste börja producera igen. Eller är han inte en naturlig målskytt?

Steen började bra men var sedan loj och spred puckar tyvärr, behöver kanske en mer offensiv miljö än Bromé och Montpetit. Filander började också mixa runt med kedjorna under matchens gång.

Johner, Davidsson och Andersson hade bitvis svårt i egen zon och slutade -2. Johner missade pucken då Eddie serverade, men den gode Dustin måste ju få ha minder bra matcher han också.

På backsidan såg Jacobsson något sliten ut, kan nog behöva breaket här fram till Rögle borta den 12:e.

Resultaten gick VIK:s väg och nu väntar sju fantastiskt härliga utmaningar. Några saker som är säkra, för fortsatt VIK-framgång, är att:

 • Fransson har bjudit färdigt.
 • Williams måste hitta formen och nätet.
 • Urbas måste ur måltorkan.
 • Steen måste vara en dominant kraft på isen byte efter byte.
 • Angell & Jacobsson måste fortsatt vara fältherrar
 • Johner måste fortsätta göra mål med stöd av Eddies skarpsinne.
 • Svedlund, Frycklund, Montpetit, Bromé och Berg måste chippa in då och då med mål.
 • Helmer & Jonsson måste fortsätta på sin något överraskande höga nivå.

Funkar dessa åtta har VIK god chans mot SHL. Annars inte.

Till sist. Laget är just nu i en spelmässig formsvacka, trots att man tagit mycket poäng på sistone. Om man är på väg ur den har ju Filanders toppningsschema chans att bli en SHL-hit. VIK har i alla fall inte toppat formen för tidigt.

Västerås tre stjärnor:
1. Fredrik Johansson – Bra fart och fint mål.

2. Mikael Frycklund – Bra drag direkt och så stark att täcka pucken i anfallszon.

3. Linus Svedlund – Klok puckvinnare.

Budskapet är  lika glasklart från VIK-fansen som från Pelle Bäckmans blogg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

6 svar

 1. Jocke skriver:

  Kan nog inte riktigt hålla med om att Fransson släpper in skottet utifrån pga att han står och sover , Pucken gick i en solklar riktning efter isen och stutsar något jävla otruligt på något på isen och går rakt upp i krysset… Inte allt för många målvakter har sådana bra reflexer att dom hinner reagera nå särskilt på en sådan ändring i färdbanan helt oväntat..

 2. Sillen skriver:

  Tycker Frenkas kritik mot Helmersson och Jonsson är tagen ur tomma luften. Visst inledde båda lite svajigt men de har ju i princip varit säkerheten själva i egen zon de sista 20 omgångarna, det tycker iallafall jag å jag var väldigt kritisk mot Helmersson i början på säsongen. Att ha ett defensivt backpar och 2 lite offensivare är nog utmärkt sätt ur coachsynpunkt.

 3. Frenka skriver:

  Självklart är det fler lag som har haft domare mot sig, det säger jag ingenting om men kan ta ett exempel,
  Hampus larsson får en femma för en bentackling för ett par matcher sedan(säger inget om den utvisningen då den är korrekt dömd), iko får ingenting från förra matchen, det har vart många strafflägen som det inte ens blivit utvisning av.
  Utvisningen på fredriksson när han rumptacklar en iko spelare och får 2 min för holding?
  Johner får 2 min för holding samtidigt som gråhns fighten, holding efter avblåsning tycker jag är ganska intressant.

  Sånna situationer kan avgöra matcher så jag kan nog inte hålla med om att det endast är spelarna som avgör hur matcherna slutar.
  Måste även tillägga att jag menar inte att precis allt är dommarnas fel och misstag kan alla göra, men man missar inte 2 solklara bentacklingar under en och samma match

 4. Strffp skriver:

  Det är så tråkigt att människor som i övrigt skriver nyanserade och kloka inlägg som ovan hemfaller till att dra in dommaren.
  ”-Tycker det känns som att vi har haft domarn emot oss väldigt mycket den här säsongen…“
  Och det tror du inte att nästintill varenda en bland motståndarsupportrarna tycker drabbat deras lag?
  Då är du riktigt naiv och förmodligen duktigt färsk i dessa sammanhang.

  Spelet avgörs av spelarna på plan sett över en hel säsong och inbilla dig inte annat!

 5. SteffNo skriver:

  Jag blir mer och mer övertygad att JW är mer av en belastning just nu. Jag tror att det även i laget tänks att det fixar sig när han är tillbaka i form.
  Men…han är långt ifrån en Messias…han har alldeles för smalt spektra för att hängas på den gloria han har fått. Jag sticker ut hakan och säger att ytterligare en skada eller sjukdom på honom som ställer honom utanför laget är enbart till gagn för maskinen VIK.
  Då finns inte den livsfarliga känslan att JW fixar det….Jag är helt övertygad att JW skulle börja producera om pressen på honom skulle lätta.

 6. Frenka skriver:

  Vik spelar hockey i shl-klass den första minuten, faller ner till en div 1 nivå resten av matchen.

  Timrå ligger på samma nivå hela matchen och gör det bra med tanke på situationen dom är i nu(kanske fick dom en nytändning efter deras glädjebesked) deras målvakt räddar matchen med några riktigt svettiga räddningar, men 39 skott eller vad vik nu hade… Det får inte se ut så här match efter match (nu tänker jag på förlusterna, vik brukar oftast vinna skotten med otroligt mycket mer skott dessa matcher)

  Frycklund och andersson gör en kanonmatch krigar, sliter och köttar.
  Fredda och steen gör en väldigt bra match också

  Jonsson och helmersson fortsätter göra misstag på misstag, tror att en hungrig rubins kan ta jonssons plats vilken dag som helst.
  Jacobsson och montpetit ser man mindre utav för varje match som går.

  Domaren gör en usel match den tiden han var på isen, tyckte linjemännen gjorde det riktigt bra när dom fick ta över.
  Straffen timrå fick va solklar (jonsson såklart) men sekvensen efter när urbas blir slashad, hakad och nedriven är dock ingen straff men utvisning? Domarn? Hallå?
  Tycker det känns som att vi har haft domarn emot oss väldigt mycket den här säsongen…

  Målet som studsar in från blå börjar med att jonsson (vem annars?) slarvpassar och 2 vikare flyttar sig från skottlinjen av någon anledning så det är inte bara frasses fel, även om han gjorde en svag match han också

  Nu är det bara att ta nya tag och ta viktiga poäng mot topplagen