Christer Olsson om avslutet i VIK: “Jag tycker inte det var schysst mot Tony”

 

Under onsdagen kom det något chockartade beskedet att både Christer Olsson och Tony Zabel lämnar VIK. Timingen kan tyckas märklig då laget precis vann mot Huddinge. Tydligen ville man ge Zabel “ledigt” vilket inte Olsson accepterade.

– Vi höll som bäst på att förbereda laget inför Visby, säger Christer till bloggen på telefon, då vi fick beskedet. Det var några som ville göra detta men jag tycker inte det var schysst mot Tony.

– Jag vill inte säga för mycket. Jag måste smälta detta, säger Christer som ikväll åker hem till familjen i Leksand.

– Familjen har inte sett mig mycket på sistone. Tack för ditt engagemang. Vi kan prata mer om några dagar, säger Christer avslutningsvis.

***

Snabbanalys: Timingen är märklig. Det har funnits orosmoln och ett missnöje, men precis nu? Spelet har dock inte stämt och kanske passade inte tränarna med denna trupp.

Över säsongen lyckades man exempelvis inte få kemi i kedjorna, som ändrades konstant. Men tittar man spelare för spelare är det dock svårt att kräva så mycket mer produktion.

Detta är möjligen också över Andreas Appelgrens huvud, då sportchefen igår valde att svara nekade på bloggens SMS gällande detta. Man kan tycka att sportchefen lätt kunnat ignorera att svara om det var så.

Den stora frågan nu är om truppen låg bakom detta. Om inte kan det bli stora problem. Men om truppen låg bakom detta är det upp till bevis att de kan släppa loss och spela bättre hockey. Vilket kommer behövas.

Thomas Paananen tar över tillsammans med någon ny coach som det förhandlas med.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"847081828762730496";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/847081828762730496";s:5:"pDate";s:19:"2017-03-29 13:43:40";}}";

13 Kommentarer

 1. Cowboy

  Läste att Jonson “tagen på sängen” när Olsson sa upp sig i sympati, Olsson hade ju själv krävt att få med zabel för att ta jobbet så det kan man räknat ut med valfri kroppsdel.
  Är det inte spelarna som ligger bakom detta så är det ridå ner nu, derby mot sura i höst.

 2. Patrick

  Om ledningen inte hade agerat så hade de varit tjänstefel. Vik har haft tur i båda segrarna och spelat uselt. Okej skulle ha giorts tidigare kanske direkt efter HA slut så ny tränare hade fått uppehållet på sig för att sätta ett spel o lära känna spelarna. Men bättre sent än aldrig sen är de ju så att spelarna har ett stort ansvar men svårt att sparka hela truppen. Om dem inte hade agerat så hade dem fått massiv kritik för de o agera har väl inte varit ledningens styrka detta år. Fel folk i ledningen som gjorde helt fel som tog Äpplet som SC och fel av Äpplet att ta in CO o Zabel. Så för mycket dåligt folk på samma ställe vid samma tid, tror oxå att denna ledning är för styrda av visa sponsorer. Ny tränare brukar ge positivt resultat i 5-6 matcher, förhoppningsvis räcker de för att vara kvar i HA. Jag hoppas!

 3. Marko

  Detta var ett verkligt “wake up call” för samtliga inblandade. Oavsett vem som nu står i båset kommer dessa att sätta press på spelarna att prestera och då är det full satsning som gäller återstoden av säsongen.
  Bara o hoppas på lite 3 poängare framledes så att klubben överlever.

 4. Marcus

  Dålig timing helt klart! Tittar man på spelet är förändringen given. Ska man vara ärlig så var segern igår inte rättvis. Helt uselt spel förutom period 2 och det var den enda perioden man förlorade.

 5. Malmöbo

  Jag tar för givet att det är spelarnas missnöje som lett fram till detta. Hoppas bara att alla nu är nöjda och att det inte bara några få som var missnöjda. De som ville få bort Zabel hade nog inte räknat med att även Olsson skulle gå.

  Men det är helt och hållet upp till spelarna att klara ut detta. Hoppas att Gråhns kan spela, för han kan axla den viktiga ledarrollen.

 6. Gurkan 63

  Fyfan vad dåligt av styrelsen vilken känsla dom har . Olsson all heder åt dig att väcka upp Zabel visar att det finns heder i dig . skulle styrelsen ha gjort någon förändring på tränarsidan så var detta det sämsta allternativen sju matcher kvar . spelarna ska verkligen titta sig i spegeln mytteri kallas det uppskattas inte av publik, sponsorer . klubben har sätt till att ni har mat på bordet men nu är borskämda snorungar som skulle sättas på platta för länge sedan . om ni inte gillar tränarna era chefer visa då lite stake och gå upp och riv era kontrakt och dra från stan .

 7. Bror

  Oj vilken soppa! Men vilken förstärkning Viks A-lag får i Paananen.. har ju gjort underverk med J-18 och J-20… 😉 herrejösses..

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto