Coach Torbjörn Rohlin om sin skyhöga vinstprocent och minnen från åren 2000-2002: ”Lulin gav starköl i julklappsbytet och fick en kebabrulle själv”

Torbjörn Rohlin.

 

Enligt VIK-oraklet Bosse Wallins sammanställning är Torbjörn Rohlin den mest vinsteffektive VIK-coachen i modern tid. Denna lista presenterades på bloggen nyligen.

– Men det går inte jämföra på det sättet, säger Torbjörn ödmjukt till bloggen, angående att den vinstrika säsongen från Division 2 Västmanland räknas med. Man kan bara jämföra säsonger på det sättet inom samma division, menar Torbjörn, och visst ligger det mycket i det.

Hursomhelst bjuder Torbjörn nedan på några höjdpunkter från hans år som VIK-tränare år 2000-2002 då VIK gick från Division 2 till Allsvenskan.

– Finns några roliga grejer att hänga upp dessa säsonger på, menar Torbjörn. Christer Brostedt var ordförande och lika populär då och jag minns att han körde 15 mil åt fel håll på väg hem efter Gislaved borta (skratt).

– Thomas Paananen spelade. Vi hade olika tuffa överlevnadscamps tidigt på försäsongen för att se vilka som var riktiga ledare och inte gnällde. Tror vi avslutade div-2-säsongen med sju SHL-meriterade spelare eller med spelare med meriter från ryska ligan.

– Vi och poplaget Växjö fick stort fokus under div-1-året. Jag rök ihop i korridoren med Perra Johnson (då i Sunne) om Andrei Lulins rövtacklingar.

Niklas Danielsson (som gick vidare till SHL, Tre Kronor och KHL) var bara 16 år, men var den som funkade bäst med Palle Andersson, de hade liknande spelsinnen.

– Det blev också en fight med VHC (Västerås HC) om att vara laget i stan. Mattias Jonsson, då ordförande i VHC, flyttade fram positionerna efter VIKs konkurs.

– Erik Ersberg och Kim Thunell fick alltid käka upp tårtresterna och Lulin gav starköl i julklappsbytet och fick en kebabrulle själv, säger Torbjörn, och vi får själva med hjälp av fantasin visualisera hur och varför…