Paananen om det färdiga lagbygget: ”Mer etablerat men fortfarande utvecklingsbart då det knappast är färdiga spelare vi fått in”

Paananen är på väg att bygga den bästa gulsvarta lagmaskinen på oerhört länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lagbygget är som alla vet klart och bloggen frågade coach Thomas Paananen vad han tycker om spelarmaterialet han har fått att jobba med.

– Känns ganska likvärdigt jämfört med föregående säsong, men lite mer rutin från Allsvenskan. Zäta har återigen gjort ett bra jobb och vi tycker att laget känns riktigt spännande och utvecklingsbart.

Ni har ju fått in mer etablerade och ”färdiga” spelare nu jämför med ifjol, hur ser du på det?

– Etablerade håller jag med om, mer allsvensk rutin, men knappast färdiga. Det är många som vi hoppas får sitt riktiga genombrott hos oss.

Hur tänker du kring spelidén kommande säsong?

– Jag tror mycket ligger i att vi fortsätter att vara konsekventa. Vi har ett par saker som vi vill addera till nästa år, vad det blir håller vi internt. Vi har en bra struktur som vi känner oss trygga med. Nycklarna ligger i det hårda jobbet.

Hur skiljer sig fysträningen nu sedan framgångsrike Helena Ambjörn lämnat?

– De nya fystränarna är riktigt bra, bra struktur och upplägg. Träningen är lik den Helena körde, men de har även adderat löpning och skivstång i passen. Den är utformad mot hockeyspelare med ett tydligt syfte i varje pass.

– Helena gjorde ett väldigt bra jobb och lade grunden, därför var det viktigt när hon valde att sluta att vi fick in B-Brosfit så att de kunde köra vidare med bra kvalité på den inslagna vägen.

– Vi ska överlag jobba på ett liknande sätt. Vi har ett koncept vi tror stenhårt på i form av spelidé och arbetssätt. Självklart kommer det att bli tufft år två, men det är ju det vi vill. Då kommer utveckling. Jag ser enbart positivt på nästa säsong, säger coachen avslutningsvis.