Collegeexpert om Leitner & Murphy: ”Går att jämföra lite med Broc Little & Brock Montpetit”

Broc Little är NJ:s största och stoltaste ”okända” värvning och faktiskt siar nu en collegeexpert att Matt Leitner kan göra ett liknande avtryck i Sverige.

Vi är alla extra nyfikna då Niklas Johansson dubblat sin årliga NCAA-satsning med inte mindre än två spelare direkt från college, i form av Matt Leitner och Cody Murphy inför kommande säsong. Båda har dessutom uttalats som topp-6-forwards i VIK redan nu.

Centralen fick tag i collegeexperten Chris Dilks, som följer NCAA mycket nära på SB Nation College Hockey, en stor site med nästa 6000 följare på Twitter.

– Jag har sett en hel del av Leitner under de senaste fyra åren och han har varit en av mina favoritspelare att titta på. Han är inte så stor och inte en alltför snabb skridskoåkare, vilket är varför han inte fick chansen i någon nordamerikansk professionell liga.

– Men han är en av de bästa passningsspelarna jag någonsin sett. Hans blick för spelet är otrolig och han gör sina kedjekamrater till bättre spelare.

Om du jämför med VIK:s tidigare collegespelare som exempelvis Broc Little, Brock Montpetit, Giancarlo Iuorio och/eller Jason Walters, hur står sig Leitner då?

– Jag tror inte att han är så snabb som Broc Little eller en lika bra målskytt, men jag kan se framför mig att Leitner gör liknande avtryck i Sverige, speciellt om han får spela mycket i power play.

Vad säger du om Cody Murphy?

– Cody Murphy är en mycket stark forward som spelar hårt. Han kommer inte att vara så mycket av en målskytt, men han chippar in mål då och då. Brock Montpetit är en bra spelare att jämföra honom med.

Intressant, det sägs även här att Murphy ska påminna lite om Montpetit, men att Murphy ska vara en bättre skytt och avslutare?

– Jag håller med om att Murphy har ett lite bättre skott än Montpetit. Murphy är också lite större och starkare. Men jag tror fortfarande inte att han kommer att bli en stor målskytt, men han bör göra lite mer mål än Montpetit gjorde, säger Chris Dilks avslutningsvis.

***

Och vad Dilks säger kan backas upp i statistiken, även om såklart siffror säger långtifrån hela sanningen. Leitner och Little har liknande poängsnitt i college, där faktiskt Leitner ligger på 1,09 mot Littles 1,08.

Murphys gjorde mål i 23,1 % av matcherna i college, att jämföras med Montpetits 23,5 %, således väldigt jämnt även här. Men trots detta låter VIK-ledningen ganska säkra på att Murphy har bättre avslutsförmåga.

Dock ska vi komma ihåg att ovanstående endast kommer ifrån en källa, VIK-ledningen har säkerligen slagit fast Murphys förväntade kapacitet genom en diger referenslista.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:124:"http://www.svenskafans.com/image/7/158188/Vasteras-hettade-upp-topp-3-kampen-efter-imponerande-seger-borta-mot-Karlskoga.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Pingback: Matt Leitner på väg bort och vad innebär det för lagbygget? » VIK FAN CENTRAL

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto