Filander: ”Mylläri har krigat och bevisat för sig själv att han klarar mer än han tror”

Denna vecka smyger VIK på lite is.

– Det är fortfarande fokus på fysträning, ganska tung sådan, säger Martin Filander. Sen är det en del teori och komma igång med säsongen.

Hur har Anton Mylläri sett ut på träning? Är han klar för is alltså?

– Ja, vi får se hur det ser ut nu efter helgen, men det ser väldigt bra ut rent fysiskt. Han har krigat på och bevisat för sig själv att han klarar mer än han tror, även om hans och vår resa bara är påbörjad.

När kommer transatlanterna och vad sker med dem när de kommer hit?

– De kommer lite olika datum i slutet av veckan. De ska få komma in i boende, klubb och våra rutiner. Sen blir det mycket fokus på hur vi spelar i VIK och hur vi tränar, med mera.

Ständiga frågan, när kommer stjärnbacken som ni ska värva? Hur viktigt är det att få hit denna i tid?

– Det får vi se. Kvalité går först, hur som helst, säger coachen avslutningsvis.

***

När man tittar på VIK:s backsida är den kanske inte direkt skräckinjagande rent fysiskt. Borgman & Cook ska ju vara ganska fräna, men ingen av dessa är speciellt stora. VIK har ju tappat väldigt i muskler och räckvidd sedan Jacobsson, Helmersson, Angell, Emmerdahl och Fredriksson (plus Engsund) försvann.

Skulle inte alls förvåna om NJ, förutom en offensiv toppback, gärna vill få in någon riktig välväxt ledande hårding som renodlat defensivt ankare på backsidan också. Lite var det ju så att VIK i Rögleserien hade vissa problem i det fysiska (och det tillhörande mentala) spelet…

2 Responses

  1. Mr H skriver:

    Ja, de sista 2 styckena i texten är vad det handlar om. Att ersätta Jacobsson och Angell. Plus någon som Engsund då.

  2. Freddan skriver:

    Ja,låt oss verkligen hoppas att de tar in någon med kraft och storlek. ’Lite’ i sista meningen är nog dagens underdrift..;)