Conny, Freddan, Dahlbom, backarnas lyft & orken åter segerrecepten mot skickligt men uddlöst Kristianstad

 

Fredrik Johansson och Marcus Dahlbom blev lägligt prisade av VIK Support efter matchen mot Kristianstad på onsdagskvällen. Dessförinnan hade Dahlbom hållit nollan och Freddan gjort 1+1 då VIK vann med 2-0 i en ganska speciell match.

Det var ganska tätt och skottfattigt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Det var något avvaktande spel i första från båda lägen där 4-3 i skott var talande. VIK hade handbromsen något i. KIK spelade lugnt och metodiskt och fick en hel del långa anfall men där VIK höll pågarna på utsidan.

1-0 kom tidigt i andra (31 sekunder) efter en briljant assist av Fredrik Johansson till Fredrik Hetta som gjorde en kylig och lång dragning i sidled mot sitt gamla lag. Freddan vände ut och in på KIK:s hyllade toppback Fredrik Lindblom med en snurrfint bakom mål före målet.

Hetta levererade mål som vanligt. Krigade och täckte bra puck. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Det var sedan fortsatt lite märklig hockey i makligt tempo där KIK fortsatte ha många långa anfall utan att skapa jättemycket. Petter Mattsson brände ett friläge precis då han kom in från båset efter en utvisning.

VIK behövde lyfta upp sitt spel i tredje. Vilket man även gjorde. KIK tröttnade något och VIK kom igång på ett bra sätt.

VIK fick bra stopp på KIK i tredje då VIK var det bättre laget. Werner var lysande. FOTO: RUNE ÅHLÉN

I matchens enda power play för VIK visade åter Conny Strömberg sin magi då han smekte fram pucken till Fredrik Johansson på små ytor och där Freddan även han smekte in trissan fram till så viktiga 2-0.

Dahlbom är kung och cool i kassen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Efter det målet hade VIK bra kontroll på KIK, även om Marcus Dahlbom fick glänsa någon gång med sin fortsatt fenomenala målvaktsspel.

SAMMANFATTNING

Skotten slutade 12-19 (!). Ineffektiva (åtminstone tidigare) VIK gjorde alltså två mål på bara 12 skott. Bara det skvallrar om att det var lite annorlunda hockey än tidigare. VIK har ju spelat mycket mot lag från Norr och Mariestad som bara kör och kanske har lite sämre kontroll.

William Wikman deppar och kanske valde W.W. fel lag? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kristianstad var raka motsatsen till det då de hade utmärkt passningsspel, fina överlämningar och kontroll. Men Mats Lusths gäng saknade, åtminstone i denna match, förmågan att tempoväxla och udd framåt. KIK hade mycket puck men VIK:s allt mer solida backsida höll dem på utsidan.

Anthon Eriksson är tuff. FOTO: RUNE ÅHLÉN

VIK gick hårt åt KIK:s store poängkung Fredrik Hansson som inte direkt verkade trivas att brottas med Gulsvarts många välväxta backar i sarghörnen. VIK:s backar har verkligen växt nu när det gäller och bjuder inte på mycket ytor.

VIK har ju faktiskt också nästan dubbelt så mycket allsvensk rutin i laget jämfört med Kristianstad, detta trots att medelåldern i båda lagen är runt 24 år. Det bör ju kanske visa sig på något sätt.

Robin Nilsson är en i raden av alla formstarka VIK-backar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Helena Ambjörn, VIK:s fystränare, förtjänar åter beröm då VIK som många gånger förr var det starkaste laget i sista perioden. Onekligen fungerar träningskonceptet samtidigt som Paananen och Zetterberg sprider istiden på ett bra sätt på 12 forwards och sju backar. Än viktigare är fysiken nu i playoff redan med matcher i Skåne på fredag och kanske lördag.

Conny är en annan kung. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Alex Lindelöf har växt på sistone, spelar enklare och gjorde många smarta och bra saker i egen zon där han utnyttjar sina fina händer att lösa situationer. Joel Werner var helt suverän och har verkligen utvecklats på relativt kort tid.

Wikman blir bryskt kramad av Eriksson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kenny Källström är en ledare som sprider lugn och pondus, precis som Morgan Hassel. Tänk om VIK hade haft några sådana ledartyper på backplats förra säsongen.

Framåt drev kedjan med Holmberg, Johansson och Hetta bra, även om de inte fick lika mycket yta som mot Mariestad. Kapten Johansson visade härlig pondus och vann 12 av 15 tekningar och leder verkligen laget.

Petter Mattsson bommade friläge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Enköpingskedjan är numera en ”fjärdekedja” och det är inte fel. De hade en del anfall där de höll pucken lite i anfallszon. Viktigt att ha en fjärdekedja som kan det.

Jesper Cederberg har växt med Conny och Jesper Johansson där Conny styr allt, även i egen zon. Conny gjorde kanske helhetsmässigt sin bästa match i VIK-tröjan och kryddade det som vanligt med en otrolig assist när det behövdes som mest. Nu finns väl ingen Connyskeptiker kvar?

Paananen var jublande glad. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Johan Skiöld har en poängtorka och går fortsatt inte riktigt att känna igen från då han glänste tillsammans med Marcus Bergman tidigare. Skiöld är fortsatt poänglös i playoff och har inte varit inne på något framåt. Men Skiöld sliter för laget och vinner tekningar och det är nog så viktigt. Kedjan med Venuto, Skiöld och Eriksson letar fortfarande riktig kemi även om Venuto var lite piggare än tidigare.

Weiskog sliter i en bra ”fjärdekedja”. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Återstår att se hur matchen på fredag ter sig i Kristianstad. Det blir säkert ett mycket mer desperat KIK än vi fick se idag. De kan knappast spela i lika relativt låg tempo med kniven på strupen då. Samtidigt är ju VIK vana att spela även mot ”run & gun-hockey”…

PUCKLIGAN

5 Fredrik Johansson

4 Joel Werner

3 Conny Strömberg

2 Marcus Dahlbom

1 Alex Lindelöf

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1521066612
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"974050090087342081";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/974050090087342081";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-14 22:30:13";}}";

3 Kommentarer

 1. Miko

  Riktig stabil insats från alla spelare i Vik. Marcus Dahlbom var hur lugn och stabil som helst i mål. Inte minsta lilla spår av nervositet. Det ger backarna en helt annan trygghet. Nu har man gett sig chansen att nå kvalserien. Segern här var nödvändig för att vara med i spelet. All press är nu på Kristianstad och kan Vik hålla emot i början så man inte släpper in ett tidigt mål så kommer tiden att tala för Vik då Kristianstad kommer bli allt mer desperata. Svårt dock att sia om hur matchbilden kommer se ut i början, en anstormning av Kristianstad eller avvaktande för att med tiden bli allt mer offensiva? Jag tvivlar dock inte på att Vik är förberedda på båda scenarior.

 2. VIKarn

  Bra match igår, även om KIK tryckte på rättså hårt emellanåt.
  Så kändes det ganska stabilt.
  Otroligt ovisst imorgon, hoppas nu bara boysen inte fegar ur, utan att de kör utav helvete.
  Anfall är bästa försvar, men det där med game plan har säkert Pannan & Z redan en plan för.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto