Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Scoutrapport Kristianstad med KIK-expert: ”De är överlägsna i Ettan, Tranåsserien, kan vässa defensiven, därför valde vi bort Kallinge & Leksands Wikman har varit riktigt bra”

 

På onsdag inleds matchserien mellan två giganter i Ettan då hårdsatsande Kristianstads IK gästar ABB Arena. Playoff 3 inleds då med en plats i kvalserien till Allsvenskan i potten.

Fick en fyllig analys gällande Kristianstads IK från KIK-experten Max Strömberg Melin, som gör ett bra jobb som kommentator i KIK:s webbsändingar:

– KIK har pendlat ganska mycket i sina prestationer under året. När man är som bäst har man kört över det mesta man ställts mot, menar Max.

– Men alldeles för ofta både i matcher och under flera matcher har spelet inte funkat och då har man sett dåliga ut, haft svårt att bryta dåliga trender. Men efter man för någon månad fick tillbaka lite skadade spelare och värvade in lite så har det sett mycket bättre ut.

– Man har hittat några kedjor som funkar och har kunnat sprida ut och ha spelskickliga forwards i alla kedjor vilket gör att man, som var styrkan förra året, nu kan rulla på fyra bra kedjor hela matcherna igenom.

– Men ett problem är fortfarande att den optimala tredjelänken med (Fredrik) Hansson och (Johan) Skinnars ännu inte hittats, trots att man letat efter den hela säsongen.

– Nästan alla forwards är väldigt spelskickliga och bra med pucken, de flesta är även bra på skridskorna. Men sen finns det ändå några med tyngd som gör vi kan skapa långa anfall. Kedjorna är bra ihopsatta numera tycker jag med olika speltyper som kompletterar varandra bra.

Hur är formen?

– Formen är väldigt god, även om förlusten mot Hudik var jobbig gjorde man en bra match där och visar sen styrka att klara av att slå ut ett Tranås man haft problem med i två raka matcher. Att det var jämnt och tight tror jag kommer vara nyttigt att ta med sig nu framöver, för tidigare under säsongen har man vunnit väldigt klart många matcher men nu fick man träna på att spela i uddamålsledning.

Hur var Tranåsserien? De slog ju ut Östersund innan, ett lag som VIK hade mycket svårt för…

– Tranås är väldigt bra, deras spel är ganska så transatlantiskt. Väldigt icke konstruktivt, framförallt i egen zon där man inte drog sig från att chippa ut i mittzon och sen gå därifrån. Sen offensivt sett spelade de ut i en av korridorerna hela tiden. Sen drev två killar stenhårt på kassen. Väldigt svårt motstånd att spela mot, hela tiden full fart på skridskorna och sätter press över hela isen.

Hur är skadeläget?

– Viktor Holmqvist, Roger Ohlsson (som sänkte Fredrik Hetta på försäsongen och stängdes av, reds. anm.) och Sonny Karlsson missar alla serien.

Vilka är nyckelspelare per lagdel?

– (Joel) Gistedt är ju givetvis en nyckel i kassen. Sen på backsidan har vi ju två riktigt jä-la bra backar i (Acke) Ringström och (Fredrik) Lindblom som man vet vad man får av, så jag tror nyckeln är att (Amil) Krupic hittar tillbaka till sitt spel han hade innan skada.

– Två backar som är värvade som riktigt spets och skulle bidra med produktion är Jonas Halvarsson och Tobias Björklund, men just nu är de 7:e respektive 8:e back. Ingen platsar i PP, det är ett sparkapital i båda, men tveksam om det kommer komma fram.

– Lindblom-Ringström är enligt mig Ettans bästa backpar när de spelar tillsammans, väldigt bra med puck och kompletterar varandra bra och är rejäla i egen zon. Krupic har växt ut till en riktigt bra div1-back som skalat bort sina misstag även fast han bjöd på 2-2 senast mot Tranås.

– På backsidan är Viktor Wahldén en personlig favorit, riktig lagspelare som spelar enkelt med bra lösningar och säkra förstapass. Sen i övrigt är det killar som är bra med puck och i offensiven, finns lite att jobba på defensivt. Men en ganska så allround backsida med olika speltyper.

– Framåt är det givetvis Hansson och Skinnars, men tror lagens toppspelare kommer ta ut varandra i serien så en nyckel blir att man får produktion längre ner i lineupen och då syftar jag på några jokrar som Sirén och Pappila.

– Det som är klart bättre nu är när man fått kontinuiteten i laget så finns det alltid ett mer tryggt och bra grundspel att falla tillbaka på nu, så svackorna blir inte alls lika långa och djupa som framförallt innan jul.

När man tittar på er trupp står ju verkligen Fredrik Hansson och Johan Skinnars ut, med 62 respektive 59 poäng. Trean i poängligan har 32 poäng… Hur bra är de egentligen?

– När de är som bäst är båda helt överlägsna på Ettannivå. Men tycker båda spelmässigt haft lite problem att nå upp i nivå, men sen när man kollar efter matchen står de ändå där med två poäng vardera typ.

– ”Hasse” är extremt bra med pucken, har ett hockey IQ på väldigt hög nivå, har kylan och kvaliteten för att kunna locka till sig press från motståndare och då släppa pucken i rätt läge och ge mer tid för medspelare. Han har börjat skjuta mer senaste åren vilket är bra för hans slagskott är riktigt vasst. Men det jag kanske tycker han är bäst på är när han kommer med fart och kan transportera pucken på egen hand genom två zoner och skapa lägen direkt eller ställa upp.

– Skinnars är lite liknande, men lite mer rivig i sin spelstil, ser inte allt helt hundra ut teknikmässigt men lyckas på något sätt alltid lösa situationerna. En styrka är kanske att motståndare inte tror att han är så stark på pucken som han verkligen är, och skapar på så sätt den extra lila ytan för sig själv och göra den avgörande passen eller skottet.

– Båda har tappat av i sin produktion sen typ i början av februari, innan dess låg de på två poäng per match.

Hur har William Wikman varit? Varför valde han er? Han var bra för VIK i Allsvenskan ifjol…

– Riktigt, riktigt bra. Har varit vår bästa forward sedan han kom och har gjort att de blir mindre tryck på ”Hasse” (Fredrik Hansson) och Skinnars. Ingen aning varför han valde oss, tror han hade kunnat spela i många HA-lag? Men Leksand och han ville väl att han skulle få en viktig och bidragande roll och inte 4e kedja och sju minuter per match.

Hur har Joel Gistedts säsong varit?

– Svajig innan jul, men bättre och bättre sedan hade en dipp i mitten av Allettan men i PO2 visade han att han är den matchvinnarmålvalt han är här för att vara. Har stått varenda minut förutom fem perioder denna säsongen.

Är ni ett snabbt lag? Eller mer spelskickligt och kanske ”tungt”?

– Förra året var vi mer av ett tungt lag med lite större och tyngre spelare. Detta året finns det lite mer skills bland forwardsen och min känsla är att man utvecklat sitt spel när deT gäller att skapa lägen i ”första vågen”.

Varför valde ni bort Kallinge?

– Vi har haft problem mot dem under ett par år, och som Jocke (Johansson, sportchef) sa hade det blivit klart mycket mer än bara en hockeymatch…

Hur ser du på VIK och kommande serie?

– Har bara sett er 3-4 gånger i år och då har jag blivit imponerad. Tror att försäsongsmatchen är en lite fingervisningen hur detta kommer bli: tufft tight och inte så öppet spel, och som Paananen sa: målvaktspelet, PP och PK kommer såklart bli avgörande, säger Max avslutningsvis.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1520941632
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"973525889567911937";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/973525889567911937";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-13 11:47:14";}}";

7 Kommentarer

 1. Pingback: Zäta presenterade två nyckelsigneringar i allroundbacken Jimmie Jansson och William Wikman från Leksand – vad näst? » VikFanCentral.se

 2. Mathias

  Det konstiga i det hela är att Zetterberg går ut i media i Söndags och säger att han hoppas på både Bergman och Lehmann till ikväll..

  1. VIKarn

   Ja Bergman är bara att glömma.
   De är ju fan att våra två bästa inte är med.
   Verkar vila en förbannelse över våra nyckelspelare, år efter år.

Tweets

Taggen 🇸🇪🇺🇦 - AvatarLeifTaggTaggen 🇸🇪🇺🇦

@VIKFanCentral Jaha det var den säsongen det 😑. 😅

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto