Dags att införa fettprocentsklausul i kontrakten?

Niklas Johansson och Jocke Fagervall var brutalt ärliga i dagens VLT om i vilken form Dave Lundbohm var när han kom till VIK förra säsongen. Lundbohm har nu fått ett rejält träningsprogram han måste följa hemma i USA, vilket även gäller Alex Rouleau och Brady Leisenring som också kör på egen hand.

Kanske dags för att införa en klausul om vilken fysisk form spelare måste hålla? Om fettprocenten går över 15 % blir det avdrag på lönen och går den över 20 % är det sparken. Likaså med syreupptagningsförmågan.

Skämt åsido, men visst är ju detta det svåra med att värva idrottsmän och ha koll på ett helt lag. Kondition är en färskvara och med de små marginaler som finns i dagens elitidrott kan en halv procent vara avgörande.

Apropå fettprocent kommer undertecknad ihåg när alla i NHL var så imponerade över att Eric Lindros vägde 107 kg och ändå bara hade 10 i fettprocent. Där i NHL har man stenkoll på detaljer…

***

Apropå NHL så är LA Kings klara för sin första Stanley Cup-final sedan 1993. Återstår att se om det blir New Jersey eller NY Rangers som får göra LA sällskap i finalen.

Intressant att följa trenden i NHL där taktiken nu blivit mer defensiv och exempelvis Rangers kör ett kollapsande djupt försvarsspel där de fem utespelarna agerar som extra pucktäckande ”målvakter” som stöd precis framför Lundqvist.

Långt ifrån VIK:s tuffa press med överbelastande försvarsspel i hela försvarszon. Hur kommer Rouleau, Warg och Björklund trivas med det?

***

VIK-ledningen klargjorde också i VLT att man endast jagar en toppcenter och att man utarbetat en plan för Viktor Mårtensson. ”Big Vic” har blivt ”Medium Vic” och ska ha gått ner från 103 till 94 kg, apropå kilon och fysik.

VIK Supports insamling till Mårtensson går också in i slutspurten. Läs mer här.

Ryktena om Nils Andersson är kalla och backen är avskriven. Det lät inte heller som Fagervall är het på att signa Robin Nilsson som åttonde back in i lagbygget. Verkar som man är nöjda med sju backar i dagsläget.

Spänningen stiger vem som blir den nya toppcentern. Eftersom Lundbohm kan bli kvar lär vi räkna med en dubbelpassare eller europé…

2 svar

  1. Gurkguda skriver:

    Raimo, vad menar du med lågprismodell? Jag tycker laget ser bra ut just nu och det kan bara bli bättre, prislappen avgör inte hur det går i AS..se Malmö och Leksand och snart är Örebro på samma nivå..VIK har värvar bra och smart..och nu väntar vi på en bra första center..jag tror han kommer från tyska DEL…du skall få se:)

  2. Raimo skriver:

    Det luktar fuskbygge av lågprismodell om VIK just nu. Det kommer in nån avdankad italienare som center och sen är vi tillbaka på ruta ett igen med missad kvalserie och sviktande publik.

    När ska VIK lyfta????? Är dom så jävla fattiga?