Dahlbom åter bra men ingen som helst offensiv glöd mot starkt Mora

Marcus Dahlbom kommer ha ett starkt offensivt lag framför sig i vinter. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Mora vann enkelt med 2-0 mot VIK på lördagskvällen i Dalarna. Målen föll dock sent tack vare en ny stark insats av Marcus Dahlbom och ett superlågt VIK-försvar.

VIK blev i princip överkörda under de första 30 minuterna av matchen av ett Mora som var klassen snabbare och bättre. Vid fåtalet chanser kunde ingen VIK:are hantera pucken, det fanns nästan inget intresse att försöka helhjärtat framåt – inte heller denna bortamatch. Man verkade inte tro på det, konstigt nog.

Tempot sänktes efter Moras dominans i 30 minuter. Några goda chanser skapades då men VIK var fullständigt obeslutsamma då chanserna gavs. Tappade pucken, snubblade, sköt högt över eller i magen på målvakten. Stava till ”killer instinct”?

I sista perioden fick Mora retroaktiv utdelning, först i power play, sedan gav VIK helt sonika Mora pucken i egen zon fram till 2-0.

Just spelet med puck var faktiskt bland det sämsta jag någonsin sett i VIK denna match. Icing. Icing. Icing. Utan puck kollapsade man med fem man framför Dahlbom men det fanns ingen som helst kraft, kunnande eller vilja framåt.

SAMMANFATTNING

Trots att VIK-ledningen bedyrar att man vill spela lika hemma som borta föreföll taktiken vara att bara stå och vänta på Mora denna afton.

Och, visst, Mora är riktigt bra på hemmaplan. Ingen hade förväntat att VIK skulle dominera eller ens vinna. Med vi hade förväntat oss att spelarna skulle haft någon form av vilja och kontroll plus lite kreativitet när man väl hade pucken.

Nu blev det en sorglig historia där det blev hur tydligt som helst att VIK saknar några ledartyper som verkligen tar tag i grejorna. Inga tacklingar så långt ögat kan nå. Ingen glöd i spelet med puck. Varsågoda, Mora.

Den enda utespelare som verkade ha mod denna afton var oförstörda Leksandslånet William Wikman…

Detta visar att laget verkligen kommer få kämpa för att undvika negativt kval, på bortaplan kan man helt enkelt inte samla energi till spelet med puck. Det är en allvarlig brist, och Christer Olsson har som sagt flera gånger klagat på inställningen på bortaplan.

Man måste illa kvickt få in några spelare som kan visa pondus i spelet med puck. Kämpa #byggaVIK.

PUCKLIGAN:

5. Marcus Dahlbom

4.

3.

2.

1. William Wikman

2 svar

  1. Oskar skriver:

    Innebandy i Mora!

  2. Vimmerbyarn skriver:

    I intervjun med Olsson på VLT efter matchen, sa han väl mer eller mindre rakt ut att taktiken var att spela 0-0 i två perioder och sedan satsa offensivt i tredje. Känns ju inte så kul att titta på precis….

    Hoppas att J18 kan hjälpa J20 med spelare så att sistnämnda därmed kan hjälpa A-laget med forwards. Annars kommer detta aldrig att hålla i 52 omgångar.