Dahlbom och Fish plus kapten Freddan visade vägen mot Almtuna

Den gamle Fredrik Johansson är tillbaka som en härförare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen tog Västerås en ny hemmaseger via 4-2 mot Almtuna. Hatten av till klacken och VIK Support som verkligen öste på och gav spelarna den där sista procenten i tredje.

VIK började mycket bra i första tio, skapade chanser och tog sig ur egen zon fort. Lånet från Leksand, Williams Wikman, verkar vara en företagsam spelare, bra lån och insats direkt.

Bra passmottagning och genombrott av Jesper Andersson gav ett friläge i första men Andersson väntar på det förlösande målet och att det ska lossna. Visar stundtals bra tendenser.

AIS kom sedan in i matchen och hade egentligen pucken mest resterade 50 minuter faktiskt. Men VIK försvaret och en lysande Marcus Dahlbom stod pall.

AIS fick 1-1 på ett friläge sedan Frycklund hamnat i backläge, kanske inte optimalt. 2-1 var ett riktigt kanonskott av Fish. 3-2 låg också Fish bakom med oerhört bra slit som bäddade för Davidssons macka till Freddans fina skott.

AIS pepprade enligt stats-folket hela 50 skott (var det verkligen rätt?) men hursomhelst visade Dahlbom att han kan och tog 48 skott.

SAMMANFATTNING

I afton fick vi se klassavslut av Zetterberg, Fish och Johansson (efter drömpassning av Davidsson). Att det är just Fish och Zetterberg som direktbombar in mål är ingen slump, i mina ögon är de två lagets absolut bästa skyttar.

Marcus Dahlbom täppte till truten ordentligt på mig efter mina frågeställningar (underbart) och gav svar på tal att han är en målvakt som kan stapla bra insatser på varandra. 48 räddningar är klass. Samtidigt är VIK-försvaret bra och de mesta skotten är utifrån och från backplats.

Fish gjorde en otroligt bra match, inte bara poängen, utan slet över hela banan och vann dueller, puck och åkte med bra puckontroll.

Hampus Larsson slet föredömligt i egen zon och löste saker för det mesta bra. Vad faktiskt även uppe i anfallszon några gånger, embryo till offensiv utveckling?

Fredrik Johansson har varit blek hittills på säsongen, men i tredje perioden fick vi äntligen se ”den rätta” Freddan, hoppas han är här för att stanna. Först strålande förarbete vid 2-1, sedan klassavslut vid 3-2 av kaptenen.

Lånet William Wikman gjorde det mycket bra. Energisk, slog fina passningar och kraftfull skridskoåkning. Kändes betydligt hetare än till exempelvis Daniel Bernhardt, som har slumrat in lite och inte producerar alls. Skulle nog kunna engagera sig mer i det fysiska spelet.

Detta kanske kan vara en vinnande formel: lågt försvarsspel som tvingar bort motståndare från farliga skottlägen, starkt målvaktsspel och skyttar som ”Z” och Fish som kanske kommer igång på allvar alltmer. Detta plus att någon annan kliver fram offensivt match till match som Freddan idag.

Idag fick Andersson, Bergman och Ahnelöv (bänkades i sista) väldigt lite istid, alla under sju minuter. Kanske är de värde lite mer framöver?

PUCKLIGAN

5. Marcus Dahlbom

4. Christopher Fish

3. Fredrik Johansson

2. Anton Mylläri

1. Hampus Larsson

1 Response

  1. Henrik Andersson skriver:

    Jag tycker inte det är konstigt att Ahnelöv blev bänkad, gjorde ingen bra insats alls i Timrå. Flera misstag och tappade puckar. Tog dåliga beslut. Dock hoppas jag han med förnyad energi och självförtroende kan komma tillbaka. När han spelar bra så är det hög klass på honom.