Dålig gulsvart timing då VIK stod för en slarvig och odiscplinerad match just då klasslaget Modo spände sina betydligt mer meriterade muskler

Paananens lag är i en djup spelmässig svacka och nu även bara en seger på de fem senaste. FOTO: RUNE ÅHLÉN

29 Responses

 1. PatrikH skriver:

  Många bra och träffande kommentarer. Tycker att VIKs backar inte var tillräckligt snabba i tanken och var lätta för Modos forwards att genomskåda. Det var hela tiden en pass bakåt för att ta ut pucken med kontroll, men detta funkade inte, då borde backarna kunna köra en Plan B och lyfta ut pucken på någon forward. Det var naivt och trögt spel i egen zon, vilket visade sig när Modo tog över pucken. Då gick det undan. Känns som VIKs spelare spelar ett för svårt spel och tror sig vara bättre än de är, tyvärr.

 2. Kjell jansson skriver:

  VIK möter ett Modo som jag tycker är ett av dom lag som just nu ser ut att utmana om topp 2 platserna inkl Björklöven , om jag minns rätt så fick väl båda dessa lag behålla stommen av spelare kvar när dom kapitalstarka SHL lagen plockat åt sig många bra bla VIK spelare ! Så fixar VIK slutspelsplatsen trots skador, spelartapp , tunn plånbok osv osv så har man gjort det jävligt bra tycker jag ! För pengarna styr mycket …..tyvärr !!!

 3. Örjan skriver:

  Man börjar fundera hur VIK verkligen mår som förening
  Är det rätt folk som sitter och bestämmer och värvar folk både till A-laget och juniorerna
  VIK rosar inte marknaden på juniorsidan direkt
  Botten i J20 superelit och mellansiktet i J18 elit
  Och många värvningar till A-laget som är tveksamma
  Kanse dax och se över organisationen
  Kan kanse bli ett lyft både ekonomiskt och spelmässigt

  • Bozo skriver:

   Sportsligt är vi nog där vi förtjänar, t.o.m något bättre sett till de ekonomiska resurserna. Sedan mår staden piss. Sponsorintäkterna totalt i staden är inte ens 1/3 jämfört med Örebro. Dax för näringslivet att ställa upp.

  • Gulsvart skriver:

   Men sportchef Z som enligt egen utsago värvat SHL spelare. Spelare som SHLlagen ville ha, men som valde VIK för att dom ville utvecklas ännu mera. Nä Zäta, sluta klappa dig själv på bröstet i media efter varje värvning, än har du inte lyckas att signa någon fullträff eller någon SHL spelare. Jag skulle vilja se att du visar mer ödmjukhet över dom du signat, kan vara dags för dig att kliva åt sidan och låta någon annan ta över sportchefsrollen

 4. Jan Malmberg skriver:

  Det räcker med en Dalhbom .Kruse??? Såg Modo -Karlskrona visste då att VIK skulle få oerhört svårt att slå Modo.Varför kan lag som Oskarshamn gå upp inte Västerås eller ett litet samhälle som Ängelholm (RÖGLE) ständigt spela i Shl obegripligt ☹

  • Bozo skriver:

   Ängelholm sluter hela samhället upp och drar intresse från närliggande Helsingborg. I Västmanland finns det ju t.o.m. fler Modo fans än VIK:are. Hörde igår en fundersam Norrlänning 15 mil från Övik som undrade hur en utsocknes Västmanlänning kunde hålla på Modo istället för VIK, han fick bara ett flin till svars. Finns noll lokalpatriotism här.

 5. Musse skriver:

  Hade nog inte ens hjälpt om vi hade haft Henke Lundqvist i mål, vi var totalt utspelade. Modo är större, starkare och skickligare med ett högre pucktempo. Tycker det var rätt att lufta Kruse, han simmade på 0-2 målet men tog också många svåra förflyttningar. Inte mycket hjälp av backarna heller. Jansson blir avslöjad i egen zon mot bättre motstånd, är långsam och tar märkliga beslut som sätter sig själv och laget i skiten. Kladdade väl 4-5 gånger bara i 1 perioden. Vi har inte mycket spets utan är mer ett hårt arbetande lag. När inte det funkar så skapar vi inte många vassa målchanser. Synd att vi gör dessa plattmatcher när det kommer så mycket publik, bara att hoppas att de kommer tillbaka för det är ett grymt tryck med en nästan full hall.

 6. Robert Jonsson skriver:

  Känns också som att laget måste bli striktare o stabilare i matcher mot mer kvalificerat motstånd. Går inte o ta onödiga utvisningar o flänga omkring som lösa partiklar. Var och en lär göra klart i egen zon innan man rusar framåt. Laget känns ostrukturerat i många stycken. I spelet känns det som ”går det så går det”. Sedan så är man oerhört skadekänsliga med en tunn trupp. Man har de ekonomiska medel man har.

 7. Bozo skriver:

  Fattar inte. Tränarna har varit tydliga i media att de saknar en toppcenter. Z påstår att det varken finns spelare på marknaden eller för den delen pengar. Men hade det mest handlat om pengar så hade man åtminstone försökt göra en insamling tidigare.Förmodligen finns det säkert externa pengar för rätt spelare. Kraven på vad som är rätt spelare borde ha sänkts nu. Värvas det inte nu en ny tilltänkt toppcenter så är det nog många som blir besvikna.

  Vanskligt att enbart hoppas på att kunna låna en center billigt från SHL. De som lånar ut nu vill i sådana fall ha en rejäl peng för att själva frigöra medel för värvningar.

  • Kenneth skriver:

   Jag tror att klubben är där de vill vara denna säsong. Inte för att de inte vill vinna serien. Men mer för att det officiella målet inför säsongen är topp 8. Får en känsla av de säljer bra, men bygger för några år framåt. Vi vet alla hur det går om man sätter allt på ett kort. Nämner bara AIK. Å fan vet hur det går för Löven om de inte lyckas?

 8. Miko skriver:

  Visst skulle Myrenberg som för närvarande har den bästa formen av de två målvakterna ha stått idag med tanke på matchens betydelse och motstånd. Inte för att det hade blivit en annan utgång men det blir fel att inte de bästa startar. Sen ser det ut som att topp-två placeringar känns utom räckhåll nu. Synd att de fyra lagen ovanför inte tappade mer när Vik vann nio matcher på raken. Nu får det bli att stabilisera sig på femte plats och eventuellt försöka nå en fjärde plats. Det behöver inte vara negativt att komma fyra eller femma, tre matcher hemma i slutspelsserien och 1 eller 2 poäng man tar med sig i slutspelsserien. Däremot så tror jag att man kommer behöva gå rent där, kanske att det kan tappas 1-2 poäng och ändå gå men tveksamt. Blir spännande att se om det blir några nyförvärv. Om det nu saknas pengar så är insamlingen ett alternativ precis som 2018. Det skulle spetsa laget vid avgörandet och förhoppningsvis locka mer publik. Blir intressant att se hur det resoneras här efter nyår från sportchefens sida.

  Gott nytt år, Mikael och alla andra trogna följare av denna blogg.

 9. Bozo skriver:

  Känns som både Löven och Modo gör satsningar som bl.a. VIK gjorde säsongernas säsong och AIK förra året. Vi vet vad som händer om man inte lyckas gå upp då. För bidragsgivarna är väldigt framgångsberoende, om man nu inte heter Fahlander.

 10. Bozo skriver:

  Nu finns det ”window of opportunity” att spela in en chansvärvning av förstecenter. Ta in en transatlant eller vad som helst, som åtminstone kan skapa nyfikenhet på resterande matcher i grundserien.

  • Kelly skriver:

   Håller med dig. Bra om vi kan få in något som skapar någon form av intresse, förhoppningsvis ansluter då även den ganska tröga Västeråsaren.

 11. Kelly skriver:

  Håller med om att målvaktsvalet var märkligt, å andra sidan hade det inte hjälpt vilken målvakt vinn än hade haft. Det var klasskillnad! Det är så här det brukar se ut när ett lag med spelare, som bara åker skridskor så fort de kan, utan någon vidare spelidé, möter ett lag med skickliga lirare som kan behandla en puck. Angående topp-5 delar inte Kelly ut några betyg efter en sådan här slakt.

 12. Rutger skriver:

  Jävla hackande på målvakten men vad gör backar och forwards?
  Precis som på Salo. Ett mål Men utespelarna hade 60 min på sig att stänka in några mål.
  Man undrar om vikfansen också hade kunnat bli president i USA.

  • Bozo skriver:

   Tyvärr är det ju oftast backarna som sviker målisen. Men lättare att byta målis istället för samtliga backar

 13. Robert Jonsson skriver:

  Håller med dig i stora drag det du skriver om matchen. Varför byta Myrenberg mot Kruse i en sådan här match när Myrenberg verkligen varit på tårna. Kruse borde matchas in mot lämpligare motstånd. Sedan är som du skriver centerspelet ett akut problem som måste lösas. Öhrn snurrar mest runt i offensiv zon och defensivt finns en hel del att önska av honom. Känns som Tessier är den ende tänkande centern i nuläget. Sedan frapperas jag ännu en gång över att ett par av backarna fortsatt kör byten på 1,30 – 1,40 utan att någon av coacherna reagerar trots att tillfälle finns att byta. Det innebär att man glider runt i 30-40 sekunder varje långt byte. Ett byte på seniornivå skall normalt ligga på max 40 sekunder o då skall det vara full fart. 1,30 byten körde man i u 14.

 14. Rutger skriver:

  Mikael kanonpoäng.

 15. Dava skriver:

  I andra perioden direkt efter varje Modomål så skrek några individer i vik-klacken till Kruse att han var värdelös och värre saker än så. Han hörde definitivt. Riktigt dåligt. Inga riktiga fans, fattar inte ens vad de försöker uppnå, sänka sin egna spelare… Men som sagt, några få som förstör.

 16. Bozo skriver:

  Sedan pengar blev allt viktigare inom idrotten har Västerås som idrottsstad rasat, sambandet är tydligt.

 17. Pelle skriver:

  Younan
  Lunsjö
  tessier
  Benker
  Kruse
  Är topp 5

 18. Gurkan63 skriver:

  ÖVRKRDA !!!!
  Några.funderingar kring läget VIK !
  Hur kunde man köra Kruse i mål ?
  Mikael Noren, din teori kring målvakterna . Kruse var inte bra . Kruse har sämre lägsta nivå än Myrenberg. När ska Pannanen/Ivarsson sluta med sitt val av första målvakt?
  Ikväll var en mycket viktig match som du nämner då väljer man att spela Kruse . När är det dags att bänka Bergman ? Enligt mitt tycke så glider Bergman runt på en grilla , Bergman jobbar inte tillräckligt mycket och han är inte ensam om att vara slö !!!! Något som jag upplever som återkommande . Vi tar PP det är så uppenbart vilka två som ska ta avslut antingen Zäta eller Teisser . När vik kör fast så finns det inga allternativ för att bryta den negativa trend läget är inne på . Man kör på som vanligt. Hur många felpass stod Leduck för ikväll och i egen zon ? Jag målar inte fan på väggen det är mycket kvar och allting kan hända åt bägge håll. Dumma val kostar 3 poäng ikväll . Vik var bättre ikväll sett över 6 min än mot Södertälje. 3 raka förluster nu och vik måste på något sätt hitta tillbaks till att vinna matcher igen.

 19. Andreas skriver:

  Håller med Pelle. Jansson var fruktansvärt dålig idag. Det enda bra han gjorde var målet, annars tycker jag han skulle ha varit bänkad. Men vi kanske var och kollade på olika matcher 😉

  Tycker Kruse också var dålig idag. Han simma allt för mycket.
  Tycker bägge målvakterna släpper extremt mycket onödiga returer hittills.

 20. Rutger skriver:

  Var är glädjen att spela hockey som fanns förra året?
  #28 har verkligen bidraget till ett lyft.
  Har ett säsongskort som jag inte använt sen hemmamatchen mot Tingsryd för det är inte värt att gå ut i detta pissväder och vara besviken. Nej fy fan så det blivet. Ingen konkurans i laget alla får spela.

 21. Pelle skriver:

  Hur hamna jimmie jansson bland dom 3??har aldrig sett han gjort så många misstag i försvaret som idag..

  • Mikael Norén skriver:

   Jo, men skottet i nät var av högsta klass. Många gjorda många misstag, svårt att ta ut en topp-5, håller med! Hur ser din topp-5 ut för matchen Pelle?

   • Bozo skriver:

    Nu måste Paananen släppa topp2 helt och vaska om av offensiven. PP-formationer och Öhrn-kedjan har nått vägs ände. Kruse känns som Dahlbom i repris, känns knäckt i kroppsspråk och saknar forttroende hos medspelare.