David Rundqvist nästa stora skadesmäll och nu måste Daniel Öhrn och andra verkligen steppa upp samtidigt som alla varvar upp inför playoff

Är det äntligen dags att Daniel Öhrn visar sitt rätta jag? FOTO: RUNE ÅHLÉN

17 svar

 1. Jack skriver:

  Fredrik Johansson??

 2. Gurk-ali skriver:

  Mikael

  Någon som kan VIKs hela historik är ju Bosse Wallin. Finns det någon möjlihet att du kontaktar honom ang VIKs skadehistorik genom tiderna. Och vad han tror om varför det blivit så här. VIK måste väl ha SM-rekord i antal skador på en säsong. Kanske ett litet reportage till nästa blogg 🙂

 3. Rune Schremser skriver:

  Jag håller helt med dig,Kjell Jansson!
  Kan det bli värre???!!
  RuneS

 4. Pelle skriver:

  Att tålamodet tryter hos många handlar nog till stor del om att det är nu är 20 år sen Elitserietiden som det då hette. Hälften av supportrarna minns det väl inte ens. Hockeyns kvalitet i HA är ju sådär om man skall vara ärlig. Lite väl mycket felpass och andra misstag. Lite för dålig skärpa i avsluten. Ishockey är en svår sport jag vet, men man tycker ändå att professionella spelare borde kunna lite bättre. Man kanske borde öka mängden träning. Gärna mer skotträning.

 5. Delaying the game skriver:

  Knappt några skador alls när Helena Ambjörn la grundfysen och skötte den ifjol – avd say no more.
  Kan de vara så att hon fick gå (svepskäl med heltidstjänst pratet) för att hon var bekant med klubbdirektören som fick sparken…….

  • David skriver:

   Förra året såg skadeläget ut så här: Räknar inte med de som lämnade under säsongens eller de som anslöt till laget mitt i säsongen. Räknar med alla matcher under grundserien så 52 matcher.

   Backar
   Morgan Hassel: Spelade 45 matcher (-7)

   Jimmie Jansson Spelade 52 matcher (0)

   Kenny Källström: Spelade 42 matcher (-10)

   Alexander Lindelöf: Spelade 52 matcher (0)

   Jonas Liwing: Spelade 51 matcher (-1)

   Acke Ringström: Spelade 48 matcher (-4)

   Alexander Younan: Spelade 51 matcher (-1)

   Forwards
   Sebastian Benker: Spelade 50 matcher (-2)

   Marcus Bergman: Spelade 48 matcher (-4)

   Anthon Eriksson: Spelade 38 matcher (-14)

   Mikael Frycklund: Spelade 50 matcher (-2)

   Fredrik Hetta: Spelade 40 matcher (-12)

   Fredrik Johansson: Spelade 52 matcher (0)

   Jesper Johansson: Spelade 52 matcher (0)

   Isac Skedung: Spelade 50 matcher (-2)

   Johan Skinnars: Spelade 42 matcher (-10)

   William Wikman: Spelade 47 matcher (-5)

   Lukas Zetterberg: Spelade 52 matcher (0)

   Kalle Östman: Spelade 48 matcher (-4)

   *Minuset visar hur många matcher spelarna missade.

   Har inte räknat med juniorerna, eller någon spelare som lämnade, lånades ut eller som värvades.
   Om man räknar ihop alla missade matcher blir det 78 missade matcher under hela säsongen (52 matcher).

   Det kan man jämföra med årets antal missade matcher som är 131 tack Mikael Norén och då har VIK spelat 47 matcher. Nästan dubbelt så många missade matcher iår som förra.

   Man kan också se att många spelare iår har färre matcher än vad de hade under hela förra säsongen. Morgan Hassel nu (-26) förra (-7) , Jimmie Jansson nu (-3) förra (0), Kenny Källström nu (-11) förra (-10) , Alexander Younan nu (-3) nu (-1), Marcus Bergman nu (-5) förra (-4), Fredrik Johansson nu (-1) förra (0) och Jesper Johansson nu (-4) förra (0), alla har mindre matcher iår än hela förra säsongen. De som är kvar från förra året som inte har lika många missade matcher är: Sebastian Benker hade (-2 förra året) och nu (-1), Anthon Eriksson hade (-14) nu (-0), Isac Skedung hade (-2) och nu (-1) och William Wikman hade (-5) och nu (-0). Men man får komma ihåg att det är 5 omgångar kvar. Så den ända från förra säsongen som kommer med säkerhet göra flera matcher iår är Anthon Eriksson.

   • Lennart Sundstedt skriver:

    Snyggt, Vilken bra sammanställning, David!
    Intressant läsning och bra sammanfattning!

   • Pelle skriver:

    Nog är det väl så att i ”missade matcher” ingår väl även bänkningar. Om jag minns rätt så har väl Källström varit skadefri i år men varit utanför laget i början när alla backar var friska.
    Och sen tror jag att Eriksson var bänkad en del förra året. Jag kan iaf inte minnas nu att han var skadad.

 6. Miko skriver:

  Helt rationella resonemang, Bozo och Musse. Visst kan man vara förbannad över vissa resultat och prestationer under säsongens gång, vara objektivt kritisk och analyserande, men att någonstans ha förväntningar på SHL är helt orimligt. För två säsonger sedan var det div 1 och man befarade att det skulle bli en lång vandring tillbaka. Dock så tog det bara en säsong att komma tillbaka och redan som nykomling vara ett topplag. Det är en bedrift, om nåt. Allt den där tycks glömmas bort. Nu ligger man femma, som sett till ekonomin och skadehelvetet är en bra placering, men lik förbaskat är det i vissas ögon en katastrof. Nej, det är nog bättre att vi sluter upp och försöker hjälpa laget att göra så bra avslutning som möjligt.

 7. David skriver:

  Så här ser det ut med spelade matcher för spelarna fram till nu dvs 47 omgångar in. Räknar med de som var med från start. Informationen är hämtat från eliteprospects.

  Backar

  Erik de la Rose: Spelat 25 matcher (-22)

  Carl Ehrnberg: Spelat 25 matcher (-22)

  Morgan Hassel: Spelat 21 matcher (-26)

  Kenny Källström: Spelat 46 matcher (-11)

  Jerome Leduc: Spelat 45 matcher (-2)

  August Nilsson: Spelat 46 matcher (-1)

  Alexander Younan: Spelat 44 matcher (-3)

  Jimmie Jansson: Spelat 44 matcher (-3)

  Forwards

  Sebastian Benker: Spelat 46 matcher(-1).

  Marcus Bergman: Spelat 41 matcher (-5)

  Anthon Eriksson: Spelat 47 matcher (-0)

  Viktor Hertzberg: Spelat 40 matcher (-7)

  Fredrik Johansson: Spelat 46 matcher (-1)

  Jesper Johansson: Spelat 43 matcher (-4)

  Mattias Kalin: Spelat 32 matcher (-15)

  Alexander Lunsjö: Spelat 47 matcher (-0)

  Isac Skedung: Spelat 46 matcher (-1)

  Kelsey Tessier: Spelat 45 matcher (-2)

  William Wikman: Spelat 47 matcher (-0)

  Daniel Öhrn: Kört 42 matcher (-5)

  *Minuset betyder antalet matcher spelarna har missat

  • Mikael Norén skriver:

   Stort tack David! Får det via snabb huvudräkning till 131 missade matcher pga skada och annat. Detta plus smällar på nyförvärv som Zäta och nu Rundqvist… I snitt alltså tre skadade per match.

   • David skriver:

    Tack själv Mikael Norén, det är jag som ska tacka för allt du skriver och allt jobb du lägger ner.

  • Lennart Sundstedt skriver:

   Snyggt sammanställt, David! Det var snabbt sammanställt! Jag lider med alla spelare som varit, eller blivit skadade, speciellt som säsongen obönhörligen går mot sitt slut. Vi vet alla hur viktiga slutspelsmatcherna är för VIKs ekonomi (ej med i årets budget), så låt oss alla sluta upp i ABB Nord och ge laget all stöd under återstående grundserie och slutspelsserie – oavsett två eller tre hemma-matcher.
   Och; Gissar att det är för er andra som för mig;
   Att redan i maj / juni börjar man längta till nästa säsong med VIK, så ta tillfällena i akt att se så mycket hockey i hallen som möjligt i mars och april!

 8. Kjell jansson skriver:

  En sån skadehistorik som VIK har denna säsong måste vara något av det värsta ett lag/förening kan utsättas för , fy fan måste jag säga ! Att då gå till playoff är en bragd enligt mitt sett att se det hela på !!

 9. Musse skriver:

  Tror nog att någon av Juhlin eller Hagman får kliva in om det blir brist på forwards, före någon av våra backar. Men som svar på din fråga så är det nog isf Jimmie som ligger närmast då han spelat en hel del forward i ungdomsåren.

 10. Musse skriver:

  Håller med dig Bozo. Allt snack om topp 2 och t om SHL är inte bara orimligt utan också en onödig press på ett lag som inte är på den nivån den här säsongen. Nu blev det också som jag befarade att Rundqvist spelat klart den här säsongen och det gör att konkurrensen minskar igen. Mitt tips är att Öhrn går in med Bergman och Z. Kalin kommer behövas som tekare i fjärdefemman. JJ och Lunsjö får nog turas om att vara 13e om alla är hela och friska.

 11. Bozo skriver:

  Dags att släppa alla krav på resten av denna säsong. Fantastiskt att laget undanslipper negativt kval utifrån hur det artat sig. Alla framgångar fr.o.m. nu är vara bonus. Allt gnäll undanbedes.