De sista stora sillyfrågorna är vilka eventuella alternativ det finns för Hetta/Trivellato & scout kritisk till Steven Johnson som är ny i AIK

Vad händer med Anton Mylläri? Nu passar faktiskt lagbygget bättre för Västeråssonen än säsongen som gick. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Dags för liten koll på några eventuellt tänkbara namn som skulle kunna ersätta Alex Trivellato, som sannolikt ej kommer återvända, samma med August Nilsson. Detta bland annat eftersom italienaren nog kräver PP (där VIK hellre vill ha Z, Jansson, Gunnarsson & Molldén på blå) och bra betalt:

(Om du har svårt att se nedan, vrid plattan/mobilen horisontellt, och tillåt ”autorotera”).

 Niklas Arell (D) 45 2 2 4 28
 Anton Karlsson (D) 13 0 0 0 4
 Anton Mylläri (D) 29 6 4 10 10
 Henrik Nilsson (D) 48 6 17 23 22
 Alexander Urbom (D) 4 1 0 1 2
 Victor Aronsson (D) 46 8 6 14 41

Arell är en oerhört rejäl spelare som tidigare imponerande stort på undertecknad, men såklart svårt att få hit. Många kanske reagerar på Mylläri, men i en mer defensiv roll skulle Västeråssonen göra det bra här.

Mylläri är ju lite mer fysisk än han får cred för och blockar skott, och var en av de bättre i serien under sitt inhopp här om man slår ihop tacklingar+blockade skott per match, och var bäst i VIK gällande den siffran.

Urbom och Nilsson är två välmeriterade mer defensiva hårdingar. Aronsson är nog väldigt mycket back för pengarna, och relativt puckskicklig, bra SHL-meriter och lite ”bortglömd” i Almtuna kanske (men vill nog också helst ha PP…). Anton Karlsson påminner väl om Niclas Lundgren en del.

Frågan är bara hur mycket pengar VIK kommer lägga på denna pusselbit, som kanske kommer bli 4-5-back eller något? Men att VIK överhuvudtaget inte helt avskrivit Trivellato tyder på att man ändå vill ha ett ganska bra ”namn”.

***

Får återkomma till vilka spelare som liknar Henrik Hetta som finns där ute, om nu nu forwarden, som även är så bra som center, väljer att satsa någon annanstans.

Frågan är dock vilket sug det finns i SHL/utlandet för en ganska snart 32-årig främst energispelare som Hetta? Vi som sett Hetta vet dock bättre och vilken stor nytta forwarden gjorde här..

***

Apropå backar. AIK har tagit in Steven Johnson från Vienna Capitals.

– Johnson kom som en knappt genomsnittlig ECHL-spelare (tredjeligan i Nordamerika) och bekräftade det i Wien, säger en NHL-scout till bloggen. Dålig balans, stektes flera gånger av snabba forwards.

– Inga puckfärdigheter alls. Vienna använde honom inte i PP, men var tvungna att göra det i slutspelet när en av deras bästa backar inte kunde spela. Han var vilse då på blå. Vet inte varför ett lag i Allsvenskan värvar en sådan spelare…

7 svar

 1. Peter skriver:

  På tal om något annat en än back. Så letar VIK ju en ytter. Micke, vad säger du om Brett Bulmer? Han spelar just nu i tredjeligan i Tyskland. Är han ett fynd kanske? Och man kan ju fråga sig varför en sådan kille med den bakgrunden väljer att spela i tyska Oberliga.

  • Mikael Norén skriver:

   Bra fråga, Bulmers karriär har ju gått neråt, beror säkert på något. Men intressant spelare, helt klart. Har väl dock aldrig producerat ngt?

   • Peter skriver:

    Du har troligtvis rätt. Men tittar men bara på statistiken så borde han vara minst lika bra som Alexandre Lavoie.
    Han har gjort en del schyssta mål under säsongen 2019/20.
    https://youtu.be/oRXhAoYlf14

 2. Örjan skriver:

  Juniorbacken Göransson vad händer med han ?
  För Hurtig har ju enligt rykten skrivit på för Växjö precis som Hagman och Kelin för Skellefteå
  Göransson någon som vet om han är helt återställd från hjärnskakningen han fick mot Karlskoga för två säsonger sen ?

  • Mikael Norén skriver:

   Örjan, Göransson ska enligt EliteProspects.com spela i VIK J20 kommande säsong, han borde väl vara återställd, då han spelade en del J20 säsongen som gick.

 3. Anders skriver:

  Var hamnar Hampus Larsson

  • Mikael Norén skriver:

   Bra fråga Anders! Har ingen aning tyvärr. Men tror han är för ung och dyr för VIK just nu, dock bara 11 matcher i LHC förra säsongen…