Mångfaldige guldmedaljören ”JG” (ex Frölunda, Rögle) står inför en av sina största utmaningar i att ta VIK till SHL – som har potential att få många individuella ligaledare men tuff konkurrens från främst HV71 & Löven

Glada miner då "JG" presenterades. FOTO: JIMMY GERDIN VIK.SE

11 svar

 1. Jonte skriver:

  Man kanske är lite partisk nu men känns som nästa säsong kan bli den hetaste upplagan av Allsvenskan sedan säsongernas säsong! HV, Löven, VIK och Modo som sticker ut, har tyvärr alltför dålig koll på SSK, AIK, Mora och Bofors men de bör ju förhoppningsvis kunna ställa upp slagkraftiga lag. Plus att FHM förhoppningsvis släpper restriktionerna i september så publiken är tillbaka på läktarna. Mumma!

 2. Misse skriver:

  Helt ok med en fallskärm tycker jag, däremot tycker jag inte om varifrån pengarna kommer.

 3. Bozo skriver:

  Förmodligen får nog VIK alltid betydligt mer per krona än Löven, speciellt kommande säsong ser det ut som. Att locka spelare till Norrland är inte gratis. HV71 blir intressant, ett sånt djur har aldrig funnits i HA tidigare.

  • Pelle skriver:

   Jag misstänker att den där fallskärmen som SHL införde för en del år sen på sju miljoner eller nåt finns kvar. Det kan ju ställa till det i kombination med dessa nya regler för upp/nedflyttning. Det lag som åker ur har ju då en helt annan budget än sina allsvenska konkurrenter. Dessutom kan de ju ha en stor sparad slant på banken. Jag vet inte hur HV:s ekonomi ser ut.

   • Mathias skriver:

    Fallskärmen finns kvar, ligger på 6mkr och är en viktig sådan. Till att börja med är det ca 40 miljoners budgeterad intäkt som försvinner och det är bara toppen av isberget. Stora varsel väntar, omorganisering mm. Det är sammanlagt strax över hundra personer som är anställda av HV71. Dom där 6 miljonerna är viktiga för organisationen i omställningsarbetet till den allsvenska kostymen.

    • Pelle skriver:

     OK tack för svar. Vet också om det där argumentet med kostym. Återstår att se om själva laget också är anpassat till allsvensk kostym. Min farhåga är att de ändå får råd med en större spelarbudget än de andra i ligan. Ryktades nyligen tex om att en återvändande NHL-spelare skulle in. Har glömt namnet.

  • Peter skriver:

   Vad grundar du det på? Löven har lätt att locka spelare och är en klubb många vill spela för. Det är inte vik!!!!! Löven Hade 11,9 milj i spelarbudget förra året. Tex hade ssk 14😂

 4. Anders skriver:

  Belov ett alternativ som sista defback?

 5. Pelle skriver:

  Zäta säger att laget blev bättre än han hade kunnat drömma om för några månader sedan.

  Det verkar som om alla på önskelistan ville komma. Och att det just i år var så många som ville hemåt. Bitarna har verkligen fallit på plats.

 6. Pelle skriver:

  Läste någonstans att han hade två SM-silver, ett med Luleå och ett med Rögle. Kan det stämma?