Den gulsvarta maskinen alltmer väloljad och Skövde åkte på ny storförlust

The Big Yellow Machine was back. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Trots att VIK ska vara nedtränade krossade Gulsvart Skövde med hela 7-1 på onsdagskvällen. Fredrik Hetta och Marcus Bergman gjorde två mål vardera.

Första perioden var relativt jämn innan Kevin Weiskog äntligen kunde näta efter lite hackig produktion. VIK malde på och Skövde blev allt tröttare. Det hela seglade iväg då VIK:s armada av smarta och skickliga spelare fick allt större ytor att operera på.

Marcus Bergman gjorde en fantastisk match och är fortsatt stekhet med två mål. Fredrik Hetta gjorde två nya mål. Målskyttarna levererar och playmakers likaså i en ljuv melodi.

7-1 till slut och VIK fortsätter verkligen gå från klarhet till klarhet. Att man har mycket bättre ork än sina motståndare är ett återkommande tema som ytterligare spär på den positiva känslan. Att man gasar på i 60 minuter är således ett tecken på både sann spelglädje och god kondition.

SAMMANFATTNING

Vi kan konstatera att laget är på väg mot något stort denna säsong. Det är harmoni och samma kedjor och backpar i stort sett hela tiden. Man spelar också en trevlig ishockey som är effektiv och rolig att titta på. Så har det inte varit förut även om det är lite svårt att jämföra mellan olika divisioner.

Skövde är inte ett dåligt lag med 333 matchers rutin från Allsvenskan. Men de är uppenbarligen i en formsvacka efter 2-12 nu efter två matcher mot VIK och Mariestad. Eller så gjordes de helt enkelt dåliga av två bra lag.

Som skribent är det ju nästan, men bara nästan, lite tråkigt då det inte finns så mycket kvar att analysera då VIK-maskinen är så väloljad med tio raka segrar nu med 45-11 (!) i målskillnad.

Genom åren har det alltid funnits saker att stöta och blöta under ganska svängiga och svajiga säsonger med ett ständigt runtkastande av lån, nyförvärv och femmor/kedjor. ”För mycket hazard” som Curre Lundmark sa. Nu råder ett lugn i VIK Hockey som vi inte sett på många herrans år.

Lägg till J20:s magiska säsong och VIK Supports högljudda stöd så är det mycket som kan bli riktigt bra i föreningen på sikt. Att VIK Dam förhoppningsvis får en välbesökt hockeyfest mot Leksand på lördag i ABB Arena vore också en led i det nya positiva på isen, läktaren och i ledningen.

Om VIK nu lyckas gå upp igen snarast kanske vi i efterhand om några år kommer säga att den här omstarten i Ettan med Paananen och Zetterbergs eldfängda och segrande positivism var något nödvändigt.

Visst. Det är inte nu VIK ska vara bra. Men man kan ju inte mer än dominera där man är för tillfället.

PUCKLIGAN

5 Marcus Bergman

4 Kevin Weiskog

3 Fredrik Johansson

2 Fredrik Hetta

1 Johan Skiöld

2 svar

  1. Patrick skriver:

    Nu får du lugna dig lite, det är skit lag vik möter. Faran som finns är att dem seglar iväg och inte håller fötterna på jorden. Kommer att krävas mycket mer när play off börjar två dåliga matcher och dem är borta. Tuffheten och farten saknar jag. Visst kval serien ska dem ta sig till men väl där tror jag dem behöver värva in 2 forwards av minst allsvensk klass för att få spets. Tack för ett bra forum och hög kunskapsnivå.

  2. Zeke skriver:

    Utfrysningen av Alenbring fortsätter inte ens när man är klara för all ettan släpper man till istid.Lika gäller Brandhammar sporadiska inhopp inte lätt att bevisa något då.Vilket spelsinne från ledningen blir någon skadad lånar man säker in spelare istället