Den sista kryddan till truppen som saknas måste vara någon som liknar Zenon…

Vi kan nog ganska säkert slå fast att NJ scannar marknaden efter någon ytterforward. En topp-6-forward, gärna med mycket tuffhet och bra poängsinne.

Lägg till att denne gärna också kan lira center och bör vara en mycket god tekare. VIK har inte gjort det bra i cirklarna och ligger bara åtta med veka 49,5 % vunna tekningar. I tighta playoffmatcher kan en vunnen tekning vara skillnad på vinst eller förlust.

Denna tänkta värvning ska också vara tillräckligt ödmjuk att acceptera en roll i PP2, då det inte vore optimalt att splitta på de allt mer samspelta kanonerna i PP1.

Centralen har hittat det kanske mest optimala alternativet. På pappret i alla fall. Zenon Konopka (du är duktig på NHL om du känner till namnet). Konopka har gjort det bra i AHL med ett riktigt fint poängsnitt (0,77).

I NHL har 33-åringen varit något av en fighter. Dessutom är Konopka är en tidernas bästa tekare i NHL med nästan 60 % vunna. Ska vara en kanonkille utanför isen.

Men, immer ein aber. Konopka tjänade multum ifjol och är just nu avstängd 20 matcher för doping (enligt Zenon själv köpte han fel produkt över disk bara). Men just avstängningen kanske gör att Konopka söker sig till Europa?

Nu är det troligen orealistiskt att det blir Allsvenskan, snarare blir det nog KHL för Konopka.

Poängen med detta inlägg är dock att jag tror VIK verkligen skulle behöva en lirare med Konopkas egenskaper för att få till den där sista spetsen och tuffheten som kan ta laget till SHL.

Ett billigare alternativ kunde vara någon typ som Warren Peters, som fortfarande är kontraktslös. En annan spelare som i alla fall är riktigt storväxt är Christian Hanson, som misslyckats på två AHL-tryouter nyligen och lär inte vara dyr. Båda dessa kan lira center/ytter.

En annan ledig tuffing med offensiv är André Deveaux, som lirat ihop med Jeremy Williams. Så det finns lite intressanta alternativ – för den som har pengar…

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Stefan, jag nu blev det en ytter trots allt. Innan Urbas fanns bara tre beprövade topp-6-forwards. Nu fyra. Kanske kommer en center senare, vore tryggt. Hört att ex. Christian Hanson är en mycket solid center som jobbar hårt, bra defensivt men bara skaplig framåt. Typ någon sådan kanske.
  ***
  Johan, ja, tror Urbas är i det närmaste det bästa NJ realistiskt kunde få.

 2. Johan skriver:

  Och nu är ju en pusselbit lagd i form av stora och tunga Jan Urbas. Känns bra med en tung forward i truppen som både har spelat i Allsvenskan och Elitserien tidigare.

 3. Stefan skriver:

  Den sista pusselbiten för VIK:s del borde vara en center som kan spela ytterforward och inte tvärtom…
  Tittar man på Centersidan är det ganska dålig spets på laget!
  Att Slangen spelar center mellan Williams & Brock är ett svaghetstecken tycker jag. Skulle gärna se en ny 2:a center (om Johner är 1:a) sen får Frycklund ta 3:e kedjan och Fredda 4:e.