Urbas tung förstärkning och expertkälla om värvningen: “Klagenfurt är mycket ledsna att se honom gå”

I vad som verkar vara en blixtaffär har Niklas Johansson gjort klart med storväxte slovenske OS-forwarden Jan Urbas. Om undertecknad inte missminner mig gjorde 25-åringen mål mot någon stornation i OS bland annat.

Centralen fick dessa ord från en mycket meriterad scoutkälla som är ganska kritiskt lagd:

– Jag gillar honom mycket, såg honom flera gånger i München i DEL förra säsongen. En stor kille och en mycket bra skridskoåkare för sin storlek, stark.

– Kan driva mot mål och trycka sig in där med sin styrka. Arbetar hårt. Inte en finesspelare men får sina poäng genom hårt arbete och genom att vara runt målet.

– Troligen skulle han stannat i München, men han ville åka till Washingtons camp i höstas. Han accepterade emellertid inte en AHL-deal. Kom till Klagenfurter när laget var helt nere och han spelade mycket bra i början, nu på sistone har hans form avtagit lite.

– Men de i Klagenfurt är mycket ledsna att se honom gå. Han hade en undantagsklausul för Skandinavien och jag tror även för KHL. Bör vara en bra spelare för Västerås, säger denna källa avslutningsvis.

***

Frågan är var Urbas går in i laget och om man kommer ändra på PP1 nu? Det finns en risk att ta in toppspelare och låta dem lira lite på andrafiolen i PP2. Det klarade ju inte alls Fornataro & McGrath mentalt verkade det som…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Stefan

  Grym värvning av NJ…tror Urbas blir en succé i VIK. MEN jag ser gärna att det kommer in ny center till Williams….Kan inte spela med Slangen på den positionen. EN ny center och laget är redo för SHL…!!! Jag tror inte att varken NJ eller Filander är helt nöjda med center besättningen just nu, och ska man blicka bakåt så var ju tanken att värva en back till befintligt lag då Evan & Matt var kvar. Nu har man gjort det (Jacobsson) och ersatt en av Evan & Matt med Urbas. Bara hoppas att det finns lite ekonomi kvar att plocka in en center….

 2. Tomas Forsman

  Skulle också vilja ha honom i första PP. Men vill inte störa gubbarna som redan gör ett KANON jobb där redan.

  Skulle nog kasta in honom i andra PP och se om det kan bli bättre snurr på den PP istället.

  Som jag förstått det, så trivs han med spelare som levererar bra passningar. Så han får nog spela med Strömberg’s kedja.

  Som jag förstått det, så kommer han till spel efter uppehållet. Är uppehållet mellan 5-10 nov som dem pratar om?
  Är spelklar mot karlskrona den 11 november?

 3. Mikael Norén

  Christofer, tror det kan vara vanskligt. Conny har verkligen hyllat Davidsson i PP som en av de bästa PP-spelarna han lirat med.

 4. Christofer Hagström

  Tror du inte dom flyttar på Davidsson i 1PP så får Urbas plats där.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto