Djupkoll på yttrar och centrar med många siffror inför Östersund, Kalmar och andra matchen mot AIK: Forwards och offensiven ledd av Komarek är styrkan hittills

PÅ BILDEN: Ska inte Hutchison spelar center snart? FOTO: RUNE ÅHLÉN

13 svar

 1. VIKKS skriver:

  Alltid intressant att läsa dina inlägg Micke, oavsett om det handlar om matchrapporter, eller andra typer av artiklar.

 2. C skriver:

  Angående Hutchison så var ju han och Engstrands kedja rena katastrofen i början av serien och hade ganska snart 0-6 i spel 5-5. Sen Hutchison fått spela ytter har ju blödningen slutat iallafall då han fortfarande har -6 i spel 5-5 så har det gått jämnt upp sedan dess.
  Hoppas Helmersson lägger mycket tid på att sätta in honom i försvarsspelet för vi behöver honom som center om inte Dimytriw är en fortsatt oväntad tillgång där med.
  I PP är Hutch otroligt värdefull framför målet.

 3. Hockeydomaren skriver:

  Läser allt du skriver och du gör det kanon!!

 4. Viktor skriver:

  Mycket bra artiklar! Hoppas att du tycker det är roligt och är motiverad att fortsätta.
  Kanske kan tabellerna som sista kolumn ha något slags samlat betyg för varje spelare, snittvärdet av färgerna till exempel. Hade även varit jätteintressant att se NP-statistiken i defensiva/offensiva situationer.

 5. C skriver:

  Väldigt bra och rolig sammanställning! Dessa grejer är väldigt värdefulla och läsvärda! Bra med tekningar, tacklingar mm. Sånt är också viktigt.

  Jag hade kunnat tänka mig att ha med antal mål man varit inne på fram och bak i 5-5 också. (Vill ju lyfta defensiven mer). De siffrorna är lätta att slänga med men ger ytterligare perspektiv. Att några spelare bara varit inne på 3 mål bakåt på 11 matcher är otroligt starka papper.

  Jag tror även att väldigt få uppfattat från läktaren att Lindelöf varit inne på fler mål framåt än tex Flood även om något av dem kanske skett pga byte där en annan back stått för förarbetet. Snygga dragningar premieras ju såklart mer än att ligga konstant rätt i banan i NP och i underhållningsvärde.

  Slutligen vill iallafall jag åter påtala att den absolut viktigaste siffran av de som presenterats (för
  mig och för många sportchefer verkar det som) är plus och minus för hur många NP eller vilket Corsi man än har har så går hockey ut på att göra fler mål än motståndaren.

  Någon ifrågasatte tidigt varför NJ skrev kontrakt med Skedung och Kangas som producerar ganska lite framåt men föga förvånande är de delade 1or i plus minus +4 bland forwards och endast slagna av Lindelöf sett till hela laget. Skulle alla forwards haft +4 hittills hade vi förmodligen legat etta i serien nu. Det är bättre att vinna med 2-1 än att förlora med 4-5.

  Mycket annat spelar såklart in men vill vi gå upp till SHL måste ALLA i truppen ha plusstatistik över 52 matcher. Sen finns det andra aspekter men att Lindelöf har +8 och Engstrand -9 är alldeles för stor differens för att det ska vara bara en slump.

  Tack för ett bra arbete Micke!

 6. Svante skriver:

  Micke, du har Sveriges bästa HA-blogg (kanske tom inkluderat SHL, har ej koll där). Uppskattas enormt!, inte bara för vi gulsvartare utan säkert andra lag vi möter för efter-match-analys. Väl medveten om att det tar mycket tid för dig. 5+

 7. Peter T skriver:

  Klockren läsning när man sitter med morgonkaffet Micke, så fortsätt gärna i samma anda.

 8. Johan Carlsson skriver:

  Efter olika formationer som testats tycker jag dessa har sett ut att synka bäst för att få ut mest av hela laget och skulle vilja se:
  (Utan avstängs topping)
  Mingoia – komarek – dmytriw
  Hellberg – hutchingson- gersich
  Jakobsson – skedung – Bergman
  Hofbauer- kangas -,Engstrand

  (Med topping)
  Mingoia – komarek – dmytriw
  Hellberg – topping – gersich
  Jakobsson – hutchingson – Bergman
  Hofbauer-,skedung – Engstrand/kangas

  Pp1
  Hutchingson
  Gersich – Hellberg – komarek
  Flood
  Pp2
  Bergman/Engstrand /kangas
  Mingoia – topping – dmytriw
  Jansson/krupic

  Box
  Bergman- skedung- kangas
  Bohm
  Box 2
  Engstrand- komarek
  Krupic – Östman

 9. UliH skriver:

  Keep it up

 10. Vintermanen skriver:

  Såklart att du ska fortsätta

 11. Jörgen skriver:

  Tycker du gör ett jättebra jobb Micke! Fortsätt.

 12. Bonzon skriver:

  Älskart, sluta aldrig