Solid hemmaseger mot Östersund då VIK höll nere gästernas chanser till ett minimum då även stark Halonen gjorde sin bästa match på länge & Mingoias första balja

Niilo Halonen fick inte mycket hjälp i VIK, men kunde nog ändå räddat laget lite oftare? FOTO: RUNE ÅHLÉN

17 svar

 1. Eusebio skriver:

  Justera försvarsspelet,målvakten är viktigast spelare.En bra offensiv vinner matcher men en bra defensiv vinner mästerskap och serier..

 2. sudden skriver:

  Blir vi många i Kalmar i morgon?

 3. Magnus skriver:

  Vad hände med överklagandet av Toppings 5 matcher, har det sagts något om det från VIK

 4. C skriver:

  Jag tycker att Halonen såg ut precis som mot BIK i fredags. Dock så är den stora skillnaden försvarsspelet av utespelarna. Östersund får inga frilägen alls och bara en 2-1a (om jag minns rätt) när Flood missar helt på egen blå. I övrigt så ligger VIKarna rätt bakåt. På returer och inspel framför eget mål tar VIKarna bort motspelarnas klubbor och det blir inte så farligt. Stor eloge till spelarna som prioriterar det defensiva tänket trots att det ”bara” är Östersund hemma. Mot BIK kom alla 4 mål av att en BIKare kunde lägga in pucken fri från bevakning från några meter.

  Östersund får några långa anfall och det är alltid förstalinan eller Engstrands lina som är inne då. (Samma vid deras mål). ALLTID de 2 linorna.

  Skedung, Kangas, Hofbauer och Bergman är alldeles för skickliga defensivt för att motståndarna ska få snurra länge i vår zon. Något att tänka på.

  Visst kan man önska mer framåt men många spelare är inne i en fas där de ska hitta försvarsspelet och vi vinner de här matcherna ändå pga den individuella skickligheten hos tex Hellberg och Jacobsson.

  • Musse skriver:

   Nja det finns mer att önska i försvarsspelet. Vid Östersunds mål går Bohm ut mot den spelare i banan som Dmytriw redan har och lämnar 10:an helt ren att raka in returen. Återigen lämnas en spelare helt ren bakom backarna, Bohm och Jansson är tröga i egen zon och Loponen verkar ju på väg bort…..

   • C skriver:

    Håller med om att det finns mer att önska, du har helt rätt i det. Dock är något bra på gång.

    Jag vill ändå dra just målet ett steg längre. Nu har ju VIK spelat 5mot6 jättelänge och är trötta vid målet men Gersich stöter till höger med Engstrand bredvid. Därför dras ”boxen” isär lite och ena backen får försöka täcka utan i mitten mer.

    Visst kan nog backarna göra det bättre med Engstrand är helt lam och tar inte sin plats i mitten. Hans roll där är att täcka ytan mitt i ”boxen” där passningen sen kommer. Titta gärna på målet igen och på upprinnelsen till det.

    Men det är svårt när man varit på isen så länge som VIKarna blev kvar. Över lag mycket bättre försvarsspel iallafall.

    • Pelle skriver:

     Engstrand är ofta fladdrig i egen zon. Händer ibland att han till och med ramlar i sin iver att vända åkriktning.
     Att just de mest offensiva kedjorna fastnar i egen zon verkar bero på att de är för ivriga att vända spelet när backarna vinner puck och att det ofta blir ett felpass av backarna som lämnas ensamma med motståndarna.

  • Kalle skriver:

   Bra coachmarkering gentemot 1:a och 2:a linan att låta ”3:e och 4:e” linorna börja mot Östersund.
   Han lyfte fram de spelarna mot Karlskoga och lät dem börja👏👏.
   Något bättre fart på övriga glidare

 5. Olle skriver:

  Första och andra perioden var av div 1 klass. I tredje skärpte sig framförallt VIK och spelade som dom måste spela i alla perioder. Tacksamt med tre poäng in på kontot trots allt.
  2000 personer på läktarna är också för dåligt . Hemmastå färre än vanligt och dessutom oorganiserade. VIK support bör inte sakna klackledare. Ett måste om man vill bidra till att hjälpa laget på isen! En eloge till trummisen som i alla fall var på plats.

  • Black eagle skriver:

   2625 är den officiella siffran, vilket är klart godkänt. Det är trots allt en match mot Östersund mitt i veckan vi snackar om..

 6. Espen skriver:

  Nu hoppas man att Halonen står på fredag åsså!

 7. Anders G skriver:

  Ser Du någon ”röd tråd” var vi ofta kommer i underläge tidigt men även reparerar det under matchens gång ?

 8. Bozo skriver:

  Klasskillnad i 3:e. När VIK leder ser motståndarna ut som småpojkar, varför då alltid ge motståndarna ett försprång.

 9. Musse skriver:

  Halonen räddade segern åt oss ikväll. Håller inte alls med om analysen. Virrigt tempofattigt och uselt passningsspel. Tycker Östersund var rörligare och bättre passningsspel. Kom ut i de flesta fall med pucken i närkamperna då de var lite hetare. Ändå starkt att ta 3 poäng när inte spelet stämmer. Skedung har lyft sig ordentligt i spelet, men tekningarna. Såg inte att han vinner en enda i egen zon. Vi har för svaga tekare rakt över…..

 10. Bozo skriver:

  Förstår mig inte på Halonen. I sina bästa stunder (som idag) ligger han odiskutabelt top2 i ligan. Men ibland är han inte påslagen alls. Verkar vara rejält påverkad av självförtroendet.

  • Pelle skriver:

   Målen som släpps in är ofta uruselt försvars spel där motståndaren får stå omarkerad och raka in pucken i öppet mål..Såg likadant ut förra sässongen ända till finnarna kom och fick ordning på försvaret mycke bättre..En som har lyfts sig massor därbak denna sässong är lindelöf…Får dom bort kladdandet därbak som sker ibland så kommer vik bli giftiga..Saknar Topping centersoel en hel del.Tekningarna finns en hel del och förbättra.Håller inte att förlora så mycke tekningar när det börjar gälla