Detta begåvade VIK på nytt med, otroligt nog, misstänkt dålig startinställning i Kalmar mot den imponerande nykomlingen då endast Halonen & Mingoia gladde – då ny riktig förstakedja kan vara på G

PÅ BILDEN: Örjan Lindmark och Karl Helmersson. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

PÅ BILDEN: Nytt rejält bottennapp. Hur ska tränarna få sin spelare motiverade att jobba från start i matcherna? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Helmerssons uppenbarligen svårstyrda gäng föll med 4-3 efter övertid i Kalmar på fredagskvällen.

Men Gulsvart räddade åter lite av hedern och en poäng efter en ny imponerande målmässig upphämtning (dock ej spelmässig). Men hade inte Halonen storspelat i period två och tre hade dock Kalmar vunnit klart med några mål.

Som sagt, vem i helskotta styr skutan? VIK kom åter ut helt oförberedda och stillastående i Kalmar. VIK har säkert minst dubbla spelarbudgeten jämfört med Kalmar.

Yrvakna från start, rättvist 3-0 Kalmar efter 20 minuter. 5-2 chanser Kalmar 5-5. 1-0 sedan hela laget (Krupic forecheckande högt som toppforward vid första målet) gick bort sig i mittzon, retur Halonen och Strömberg fick all tid i världen mot yr Östman som inte följde sin gubbe utan tittade puck.

Slarv Mingoia/Hutchison gav PP och Halonen fin räddning i PP. 2-0 sedan Engstrand och Gersich med flera åter var fastfrusna i egen zon. Halonen av någon anledning tidigt låg på högt skott. Mingoia nytt slarv och farligt.

Dmytriw fixade PP. Loponen bra pass till Mingoia.

3-0 efter grovt slarv Hellberg vid tillbakaspel, tyvärr en av flera som ej ännu riktigt kan spela försvarsspel i detta VIK. Och kanske sålde sig Halonen väl billigt och bara att dra i sidled för öppet mål där?

Lite mindre dålig 2a period, enda ljusen var Halonen och Mingoia. VIK fortsatt helt halvhjärtade, men har ju en del talang trots allt. Som då Mingoia gav Hutchison öppet mål efter makalöst förarbete vid 3-1, även en delikatess av Komarek där. Mingoia glädjande nog riktigt bra i 2a.

Men trots målet för mycket Kalmar. Hutchison bra till Mingoia. Och dessa två skapade även för Flood, gav PP.

Halonen räddade friläge i BP. Onödig utvisning av Hutchison i anfallszon. 3-2 efter bra åkning Jansson där Dmytriw rakade in returen.

Slarv både Dmytriw och på nytt blek Gersich gav chanser, men Niilo vass – nu även i sidled plötsligt.

Jansson kanske inte tillräckligt vaken i egen zon och PP Kalmar. Halonen lysande då Kalmar med lätthet fick lira runt. 5-4 chanser Kalmar 5-5 och 4-0 PP-chanser.

VIK kom ut totalt på hälarna även i tredje perioden och Halonen tvingades åter briljera. Kangas drog på sig en utvisning i egen zon, och hade dessförinnan missat pucken grovt i egen zon så Halonen åter fick glänsa.

Förstakedjan med Komarek mellan Mingoia (briljant sista 40) och Hutchison låg även bakom 3-3, där även Flood var med och förarbetade högklassigt. Hutchison vallade in pucken från bakom mål.

Kalmar hade dock tryck första tio i sista perioden och bland annat ett ribbskott. VIK såg oerhört trötta ut av någon anledning. 5-4 chanser till VIK i tredje, 2-0 PP-chanser KHC.

VIK kom dock lite bättre sista tio, och dubbelchans tack vare bra spel Flood. I slutet drog VIK på sig en ”too-many-men”, som ofta osynkade lag gör.

Hutchison hade en bra åkning i slutet. Under övertiden verkade inte Komarek riktigt kanske påslagen i försvarsjobbet och var inte med på en touch som gav friläge och 4-3.

SAMMANFATTNING

Som sagt, vem styr detta? Det ser ut som en mix av att det är spelarna själva med input från Helmersson/Lindmark. Frågetecken för ledarskapet från laget att det kan få se ut så här i så många matchstarter.

Flera jag talat med tror att de konstant dåliga starterna kan vara ett tecken på otydligt ledarskap. Äger verkligen tränarna omklädningsrummet?

Några spelare skulle behöva sitta och vila ett tag efter en ny sådan här dålig match. Helmersson var stark tidigare och bänkade Krupic – nu är det nog dags igen. KHC vann chanserna med 14-11 i 5-5 och 6-1 i PP.

Bara en sådan sak som att några började matchen med att ta bandysvängar långt öster om Öland i egen zon. Det sänder inga bra signaler.

Detta är Komareks lag och VIK betalar Wiensonen miljoner och han behöver ännu tydligare ta upp det på sina axlar även från start i varje match. Sedan briljerade #67 stort även stundtals i denna match då han exempelvis lade puckar på öppna ytor att åka på och drog på sig själv bevakning för att öppna upp.

Jag tycker också att Komarek ska dominera tekningscirklarna varje kväll, österrikaren får helt enkelt inte förlora tekningsmatchen mot lag som Östersund och Kalmar. Också troligen lite en inställningsfråga, i afton tror jag #67 torskade alla tek i PP.

Men det mest positiva var också kopplat till den geniale Komarek, såklart; österrikaren, Hutchsion och Mingoia började dofta riktigt trevlig förstakedja.

Särskilt Mingoia växlade upp sista 40 efter en dålig förstaperiod, slutade på 10-3 i NP och hade två högklassiga assister och var vägvinnande över hela isen även utöver poängen.

Underbart också att Niilo Halonen täppt till min oceanbreda trut efter att jag ifrågasatte VIK:s målvaktsspel ganska rejält. Nu har Halonen givit VIK precis det högklassiga målvaktsspel Gulsvart behöver två matcher i rad, även om förstaperioden i Kalmar också var lite jobbig för #53.

Men annars var det oerhört magert. Backsidan saknade verkligen Elias Petterssons fart och fräna spel, precis som forwardssidan saknade Marcus Bergmans dito. Bergmans frånvaro var åter smärtsamt uppenbar och ett stort underbetyg till alla andra forwards. Inte utan att Kyle Toppings solida allroundspel också saknas, men resten borde vara bättre ändå.

VIK:s spel i egen zon är fortsatt poröst och man släpper igenom farliga passningar rakt över centrallinjen hela tiden. Det märks att Halonen fått träna sidledsrörelser i detta VIK då #53 nu varit dramatiskt bättre där senaste två matcherna.

Sedan måste vi berömma Kalmar också. Imponerande spel och lagbygge av sportchef Daniel Stolt. Men ska det verkligen bära hela vägen till SHL för KHC? Om inte, så har VIK mycket att tänka på…

Frågan kvarstår hur Helmersson ska kunna tygla alla dessa större och mindre stjärnor (vissa som kanske tror att de är sådana i alla fall) till att bli mer av ett lag som jobbar hårt hela matcher och även i ”tråkiga” bortamatcher…

För om det går att få ordning på helheten och arbetsinsatsen över tid finns mycket talang här i detta VIK, men så säger samtidigt många om sina lag…

PUCKLIGAN

5 Niilo Halonen (utan finländarens spel sista 40 hade det blivit noll poäng)

4 Trevor Mingoia

3 Konstantin Komarek

2 Jared Dmytriw

1 Adam Hofbauer

42 svar

 1. H.J skriver:

  Att jämföra sig med andra säger ingenting. Andra förutsättningar, både när det kommer till drift, ekonomi, mål, styrning, spelare, tränare m.m.

  Att vilja lyckas och jämföra sig med andra eller copy paste är aldrig en framgångsfaktor. Här behöver Vik gå sin väg. Tillsammans med supportrar som stöttar i vått och torrt, objektiva och sakliga. Men många supportrar på vissa sidor verkar tro sig vara skänkta från ovan, NHL-rutin m.m.

  Nertränade? Kan vara, tror det är inget man går ut med om så vore fallet. Men min tes spricker. För starten mot AIK är intensiv.

  Keep up the good work Micke!

 2. Pelle skriver:

  Det här laget behöver tid på sig, och även tränarna förstås. Placeringen i nuläget säger väl inte så mycket när alla slår alla, även om det är en godkänd start. Är väl bara två tänkta topplag som kan vara nöjda med sitt poängsnitt.

  Helmersson får kämpa med en tunn trupp som inte tål skador. Att börja med 0-3 fyra gånger är förstås inte bra, men det har otroligt nog blivit poäng alla gånger utom en av dessa, och det var mot Nybro där VIK var värda en kvittering egentligen.

 3. Stenberg skriver:

  Ett perspektiv på hur NJ på ett klokt sett plockade bort rätt spelare från truppen 22/23- sex spelare från förra säsongen står fortfarande utan kontrakt vilket visar, på ett konkret sett, hur svagt VIK och många spelare presterade under fjolåret. De som luftar sina tankar om hur usel tränaren är, att göra av sig med spelare eller att NJ misslyckats etc har nog inte varit med om att bygga ett nytt team som dessutom ska skapa sig en ny identitet, varken inom eller utanför idrotten. Det tar tid att lära sig individernas drivkrafter och att dessutom hitta de grupperinga där kemin mellan spelarna stämmer. Hade VIK legat på den position Karlskoga nu ligger på nu hade jag köpt era argument men det uppenbara är att VIK har överpresterat baserat på förutsättningar truppen haft. Jmf gärna också med Björklöven som har i stort sett en intakt trupp med några starka förstärkningar. De har tagit åtta poäng mer än VIK men med en match mer spelad.

 4. Bosse skriver:

  Vad är det som händer här inne egentligen?

  Vinner VIK sina hängmatcher mot de andra lagen ligger man 3a och ändå ifrågasätts tränaren.

  Det är ett nytt spelsystem, nya spelare, skada på Bergman och avstängning på Topping. Helmersson har inte ens 12 forwards att laborera med just nu.

  Vad är kraven på en ny tränare i VIK egentligen?

 5. Kimpste skriver:

  Har aldrig varken gillat eller förstått NJs val av Helmersson….

 6. Jag skriver:

  Om bloggen lägger ner kommer jag sluta följa VIK .
  Så VIKtig är denna blogg . Spelare kommer och går, byter klubb för i vissa fall några kronor mer – men du består! Hur nere man än är (på grund av dåliga resultat från spelare/laget tar du alltid tillbaka hoppet .

  • Stenberg skriver:

   Bra sagt, jag kommer att också sluta följa VIK om bloggen läggs ned. Bor i Uppsala och Almtuna är tyvärr inget alternativ (finns inget liknande engagemang i Östra Aros) så Hockeyallsvenskan bye bye

 7. Göran Fryckberg skriver:

  Det där magiska året vi går upp, kommer vi inte ha en susning om det innan. Tänk på det.

 8. Abbe skriver:

  Gersich gör ingen glad, han syns inte till under matcherna. Om man nu tänker spela Hutchison som fw skicka iväg Gersich och ta in en ny Center istället.
  Central linjen måste bestå av (när alla är tillgängliga)
  Konsten
  Topping
  Hutch eller ny
  Skedung.

  Vidare tycker jag Östman i Loponen kan få nya klubbadresser, och ersättas av ny back.

  Halonen var bra igår, men han håller inte över tid!

  Engstrand…beroende på vilken lönenivå han ligger på, skicka iväg även honom och ersätt med ngn mer hungrig intresserad spelare.

  Ledarstaben har mitt förtroende men tror inte att Kalle lyckas äga omklädningsrummet med så många starka individer. Mitt förslag är, in med Poppe som tredje coach.

  Sist men inte minst, vilken jävla miss att ge JJL ett 5-års kontrakt. Han är inte tillräckligt bra för det och absolut inte att bära ett C.

  Tror fortsatt på VIK men lite justeringar behövs!

 9. dansaffe skriver:

  Känns som VIK försöker skapa ett grundspel som är likt Skellefteå, med mycket rörelse och fart, backarna ska följa med i anfallen lite då och då och kunna röra sig högt upp för att man litar på att forwards backar hem istället. Detta för att förvirra motståndarna…

  När detta inte fungerar (tajming och rörelse) och att alla spelare är påkopplade från start, skapar det stora luckor bakåt, blir överkonstruktiva, gör det för svårt för sig själva och förvillar bort sig själva istället.
  När första perioden är över så kommer de in i det mer och mer… När detta grundspel sätter sig bättre, och tajming och kemi blir bättre så borde också första perioderna vara ett minne blott (kan ju alltid hoppas).

  VIK ligger ändå på 3:e plats när det gäller inspelade poäng per match vilket är ändå starkt med tanke på hur det ser ut. Får de ordning på spelet så borde VIK vara ett av topplagen. VIK har moralen och styrkan att hämta in underlägen som de visat gång på gång och det kan visa sig var guld värt, under hela säsongen och slutspel, de ger inte upp och hänger med huvudena. Så det gäller bara att träna på att starta matcherna på ett bra sätt så blir detta bra!

 10. Stenberg skriver:

  Verkar som disciplinnämnden äntligen bestämt sog för att stävja huvudtacklingar. Fem matcher på läktaren för Johan Persson, Mora https://www.hockeyallsvenskan.se/article/sf3qalojx-1el1/view

  • Pelle skriver:

   Dubbelt så höga böter som Topping. Bra lön på den killen.

 11. Ari skriver:

  Helt ok, speia tillsammans, känna varandra, det blir bra i slutändan

 12. C skriver:

  Många som luftar intressanta kommentarer.

  Jag kan som vanligt inte låta bli att bidra och inte för att ta Helmersson i försvar för mycket men handlar inte ganska mycket om att NÄR vi släpper in 0-1 första minutrarna får vi det väldigt tufft. När
  Vi själva gör 1-0 vinner vi matcherna? En stor anledning är väl att när vi ligger under måste vi börja jaga.

  Sen har vi i princip aldrig fullt lag med en extra forward så att kunna bänka någon spelare går ju inte. Jag tycker att Helmersson får för lite utrymme att laborera pga den tunna truppen. Att 2 forwards är skadade/avstängda är helt normalt så förstärk där.

  Sen men inte minst så är jag helt säker på att Erik Engstrand aldrig kommer lyckas i VIK. Han har blivit ett blysänke som hindrar balkongen från att lyfta. Trejda bort honom för allas skull och ta en kostnad emellan om det behövs. Samma med Lopponen men det är nog på G.

  Engstrand utveckling är väldigt lik Daniel Gunnarssons när han kom till VIK. Kommer från SHL och har stor press och stora förväntningar offensivt. Spelaren tappar fokus och spelar som en b-junior i försvaret. Vi kan väl ta in vem som helst från Kalmar istället. De har både ödmjukhet och inställning i sitt försvarsjobb.

  Gersich behöver ny omgivning och lyfter han inte snart måste han skickas hem igen. Han och Engstrand ihop blir en livsfarlig kombo bakåt.

  • PatrikH skriver:

   Jag håller helt med om detta. Framför allt Engstrand verkar sakna ödmjukhet i spelet, det syns klart att han överskattar sin egen kapacitet i spelet istället för att göra sitt lagjobb. Gersich får inte mycket ut av sitt arbete och behöver förstärka det defensiva arbetet åtminstone. Hoppas att båda spelarna får ett allvarligt snack innan AIK-matchen och visar att de fattar att det är allvar.

 13. Hasse skriver:

  Fyll på tränarrummet med en tredje röst som inger respekt hos spelarna. Peter Popovic är mitt förslag som en tredje part, han får nog mycket respekt av såväl ledare som spelare.

 14. Musse skriver:

  Precis som förra matchen, tempofattigt, otajmat, vinner få tekningar och närkamper vid sargen. Alla lag åker sönder oss just nu. Samtidigt så finns det så mycket individuellt skickliga spelare i laget så vi lyckas vända helt hopplösa lägen gång efter gång. Jag tror Bozo har en poäng i att det tuffa spelschemat i början mot enbart topplagen i kombination med att de under några matcher fick gå hårt på tre femmor är en del av svackan. Laget kommer tillbaka, det är ju bara början på november.

 15. Öka takten skriver:

  Förstår inte varför man envisas med att spela hutch som ytter och Dimytriw som center, när både bergman och Topping är borta. Kemin i första försvann när man flyttade på Dimytriw!

  • C skriver:

   Anledningen att Hutch inte är
   center är att han inte hade de defensiva egenskaperna som krävdes. 0-6 i gjorda mål 5-5 när han flyttades till förstalinan som ytter. Hoppas han mognar in i det med tiden.

   Jag tycker att förstalinan ser bättre ut än på länge.

   Dimitrew gör ett väldigt bra jobb som center. Det är hans polare på kanterna som är helt under isen där.

 16. Skäm Kudde för VIK skriver:

  VSK en tröst i höstmörkret ( SM guld i bandy! Allsvenskan i fotboll efter 26 år Micke Carlsson och Kalle Karlsson som tränare) En skrev igår på live rapporteringen på VLT efter 3-0 nu kollar jag På Spåret istället.Jag kände att matchen inte var körd. VIK ska vara jävligt nöjda med EN poäng. Tredje målet för VIK ren tur bara. Och i övertid fick dom aldrig röra pucken.

  • Pelle skriver:

   Det vill inte säga lite med tanke på hur knäckande det är för självförtroendet att titta på På spåret. Frågorna är ju skitsvåra (åtminstone förr i tiden när jag tittade på det). Och är man inte så berest så blir det ännu omöjligare.

 17. Viiik skriver:

  Något är uppenbarligen inte helt korrekt i laget. Frågan är vad och hur man får till förändringen. Helmersson har en del att svara för. Som jag förstått det ska det vara ett enkelt spel i egen zon, men det ser ut som det gör ändå? Vad är då felet? Attityd att inte vilja jobba klart?

  Loponen är för dålig tyvärr. Hade hellre sett hadobas. Vi kan nog skicka hem honom. Fundera på om Östman verkligen är en back för ett SHL-satsande lag, jag anser inte det.

  Kedjorna är rätt skumma också.

  Lyft upp Gersich till första igen, ge honom chansen fram till match 20. Annars får han åka. En spelare med ca 1.7mkr kan inte ha 0.4ppg, åka runt och hänga med huvudet och inte verka ge allt.

  Mingoia – Komarek – gersich
  Engstrand – hutch – hoff
  Jakobsson – topping – jered
  Bergman – skedung – Hellberg

  Spela kangas på bergmans plats när han är borta nu. Andersson på toppings plats under avstängningen. (Gud så han saknas. Bergman lika så.)

  Kommer inte Gersich igång så släng in Bergman där ist och leta ersättare medans.

  Flood- Lindelöf
  Pettersson – krupic
  Jansson – bohm
  Hadobas

  Sen måste attityden upp och man måste visa lite hjärta. Tänk om alla slet som Bergman. Varför är han så ensam?

  • Viiik skriver:

   Helmersson fick ut så jäkla mycket per krona i BIK. Varför får han inte ihop defensiv och attityd här? Det är väldigt märkligt.

   För många divor, som inte vill göra jobbet? Som inte vill vinna? Kanske. Spelare som tror de är bättre än vad de är och tror att man bara kan ställa ut skridskorna på isen?

   Måste tillägga något i inlägget ovan också.
   Tänk om alla hade sama frenesi och energi som hoff och bergman. Shit vad vik skulle vara jobbiga att möta då.

  • Emil Ohlsson-Runnman skriver:

   Håller helt med om att Gersich borde upp i förstakedjan. Han har kvaliteter och skulle antagligen må bra av förtroendet. Hutchinson nödvändig som center i detta lagbygge.

   Någon som hört något om Patrik Berglund den senaste tiden? Drömmer fortfarande om hans återkomst!

 18. H.J skriver:

  När spelare kommer hit är atmosfären och kravbilden från fansen något som nämns.

  Man ska ändra på klubben säger du Christoffer. Fansen bör haka på.

  Årets serie är den mest ovissa på många år, förutom Brynäs om dom får två solida målvakter.

  Vik ligger 4 inför dagens match, men det gnälls nåt förbannat. DET är verkligen amatörnivå.

  Förstå idrottpsykologi, gryppdynamik och ta med dig det till fb-gruppen. Vik ska vara bäst nu i november enligt er?

  Micke, jag tänkte mer åt andra hållet. Är dom inne i en hård träningsperiod nu för att vara starka efter jul och nyår?

  • Mikael Norén skriver:

   Intressant tanke med nedtränade, man kan ju hoppas det, men känns lite tidigt. I så fall borde de ha sagt det i tidningar osv tycker man och förklarat det. Ja, vissa skriver bara negativt, vissa bara positivt. Vi är märkliga i Västerås, haha. Kanske borde lägga ner bloggen så spelarna fick lugn och ro. Jag likaså, kanske bloggen skadar mer än skapar någon nytta, kanske dags att slå igen butiken, haha.

   • PeGe skriver:

    Där har du verkligen fel Mikael, bloggen är en av de saker som verkligen bygger intresset för VIK!

    • Mikael Norén skriver:

     Tack PeGe, roligt att höra! Men kör nog klart denna säsong iaf, men motivationen har börjat sina (har dock inget med själva spelet eller VIK att göra), har ju tragglat med detta i många år nu, har väldigt mkt på mitt riktiga jobb också. Frågan vad syftet med bloggen är också, vissa menar ju att man bara ska skriva hyllningsartiklar och det vore nog också bättre för klubben och spelarna. Men det är inget för mig, vi är ju inte lokalpatriotiska överhuvudtaget i Västmanland, men hade nog varit bättre med den naturliga och orubbliga tron på sig själv och sin del av landet som folk från nästan alla andra delar av Sverige har, dock blir den lite enfaldig i mitt tycke, men fantastiskt att många känner så bara baserat på var man råkar vara född/växt upp. Men kanske kan förhoppningsvis någon ny lite mer lokalpatriotisk VIK-blogg starta, det hade varit bättre än denna tror jag, jag har nog allt mer spelat ut min roll lite tror jag. Ibland är förändring bra.

     • Stenberg skriver:

      Mikael: du kan inte sluta med bloggandet…Dina eftermatch-analyser innehåller så mycket klokskap och har Oliver Å skött VLT:s direktrapporteringen så får jag en otroligt bra känsla för hur matchen var och vad som behöver korrigeras. Förutom dina eftermatchanalyser har du en förmåga att få igång en konstruktiv dialog på bloggen (tyvärr finns det fortfarande några gnällspikar som ska leka experter men deras antal minskar successivt). Dessutom är det många konkurrentsupportar som också besöker bloggen för meningsutbyte. Minns speciellt vårens pingpongmatch med Lövensupportar.

     • Göran Fryckberg skriver:

      Kan ärligt säga att detta är det enda forum jag läser om VIK. Bloggen betyder nog massor för många. Vi kanske får se till att stötta lite bättre ekonomiskt framöver.

      • PatrikH skriver:

       Ja, jag kan inte påstå att jag har stöttat bloggen tillräckligt, men skulle bli oerhört ledsen om den lade ned. Jag ser alltid fram emot VIKFanCentral analysen efter matcherna.

 19. Stalle skriver:

  Minns inte om det var 0-2 elr 0-3 målet som det var 4 Vik spelare på 1 kalmar spelare, det är väl det Helmersson pratat om att man måste hålla sin position och inte hjälpa sina medspelare med sin gubbe

  • Christoffer Franzen skriver:

   Hade funkat i alla andra lag, men inte i Västerås. Se mitt inlägg.

 20. Christoffer Franzen skriver:

  Ingen verkar förstå (eller håller för öronen och ropar bingo) att detta handlar om föreningen i stort. Handlar inte om tränare eller spelare. För vilka sådana klubben än har, blir det samma visa år efter år efter år. Fattar inte folk mönstret? Eller nollställer de hjärnan efter varje misslyckad säsong och ser varje nästkommande säsong som den första i klubbens historia?? Klubben verkar tänka så eftersom några lärdomar och sportsliga framsteg uteblir. Ny tränare, ny sportchef, nya spelare, men åter igen klarar varken spelare eller ledare att hantera detta och göra det proffsigt. Handen på hjärtat: Inse att klubben står kvar på samma ruta som när SHL-satsningen inleddes?? Är det tacken till alla som sponsrat och tror på detta?? Stavas amatörnivå!! Detta handlar inte om att gnälla. Jag älskar denna klubb oxå. Följt den i över 20 år. Men motsatsen till det jag skriver lyser alltjämt med sin frånvaro.

  • Göran Fryckberg skriver:

   Trams

  • C skriver:

   Det här inlägget du skriver Christoffer är otroligt okonstruntivt. Bara gnäll och inga konkreta saker som lyfts fram alls.

   VIK som förening har 2023 en större budget än någonsin.

   Man har fått in minst 27 miljoner på företgssponsring.

   Publiksnittet på hemmamatcherna stiger konstant.

   Efter fiaskot förra säsongen värvade man in en ny sportchef från ett av Sveriges 4 bästa lag förra året. Han har bytt ut över halva truppen.

   Vi tog in en tränare från en konkurrent som kommit före oss 3 säsonger i rad trots mindre budget.

   Vi har tillsammans swishat/sponsrat in 1,5 miljoner till ett nyförvärv som gjort 3p på sina första 3 matcher.

   Inför igår låg laget 4a i serien trots alla nya spelare, tränare och transatlanter som behöver komma ihop sig som lag och lära sig svensk hockey.

   Dessutom är allsvenskan bättre än någonsin med tanke på vilka lag och vilka budgetar lagen har.

   Vad är det som är så otroligt fel i föreningen? Jag tycker att det gör i princip allt rätt.

   • Tango skriver:

    Håller med dig C till hundra procent
    Känns som om hela föreningen är på g
    Tror inte vi ska hetsa upp oss för mycket redan nu
    Vi är ju helt med i tabellen trots vi tycker att vi inte spelar på topp 🙂
    Jag väljer lyssna på Komarek , han är lugn då är jag också lugn
    Tror det kommer lyfta ner och mer

   • Kalle skriver:

    Håller också med C. Jag skulle vilja höra lite mer precist vad föreningen gör så dåligt Christoffer?

    Mycket diskussion och mycket känslor. Det är ju faktiskt en positiv faktor.

    Att vi som supportrar/ medlemmar ställer krav och inte är nöjda med halvdana insatser är en nödvändighet. Men ibland blir det väl mycket fokus på det negativa. Är inte allting 100 % bra så är många kommentarer både här och på fb väldigt fokuserade kring hur jävla dåligt ALLTING är. Det är inte alltid rationellt med andra ord. Det är liksom den subjektiva känslan som exponeras. Och kan nog bidra till att andra påverkas negativt i sin syn på läget. Negativitet föder negativitet helt enkelt. Och det lär inte gynna hur många besökare vi har på matcherna.

    Där tycker jag bloggen gör det väldigt bra. Det är aldrig bara fokus på det negativa. Men det negativa lyfts såväl som det positiva.

    • Christoffer Franzen skriver:

     För att krångla till allt så lite som möjligt, är det enklast att jämföra sig med andra föreningar. Tycker du vi har gjort några framsteg sportsligt de senaste åren? Är vi närmare SHL? Varför springer övriga klubbar ifrån oss och etablerar sig i SHL?

     • C skriver:

      Att det sportsligt inte har fungerat är ju ingen hemlighet men därför har man bytt sportchef, förste och andretränare samt över halva truppen och alla ”ledande” spelare utom Jimmy Jansson. Vad mer kan man göra där?

      Att vi inte är i absoluta toppen på HA än ekonomiskt eller publikmässigt är att hockeyn i Sverige är otroligt het just nu.

      När man gick ut med Gulsvart 2024 för 2,5 år sen så var budgeten för spelartruppen ca 10 miljoner. Nu till säsong 3 är den på ca 20 miljoner. Man har alltså dubblat spelarbudgeten på 3 säsonger.

      Problemet är ju att även andra lag gör det bra. VIK hade ju knappast trott eller räknat med att både Djurgården och Brynäs skulle spela i HA den här säsongen samt att Löven skulle vara kvar och göra det så bra som de gör det.

      Jag tror det är lätt att bli bitter men trots att förra säsongen var ett riktigt bottennapp så sponsrar företagen mer än någonsin. Styrelse, personal på kontoren, säljare, media mm gör det här riktigt bra. Sett till budget mm ska laget komma på plats 3-6 den här säsongen och att döma ut allt redan nu pga förra årets sportchef och tränare gagnar ingen.

      Jag ser mönstret och det pekar väldigt mycket uppåt på alla plan. Däremot har vissa spelare underpresterat men jag litar fullt utanpå att NJ skeppar iväg några av dem snart och ersätter med andra spelare som kan ta fokusera på rätt saker (enkelt försvarsspel) på isen.

 21. Bozo skriver:

  Tror vi ser följderna av det extrema spelschemat i början på säsongen. Man hade inget lag då men pressade ut mycket på ren vilja. Nu är den banken tömd. Men borde fyllas på snart. Få se när de möter ett ”känt”-lag igen med folk på läktarna. Blir intressant redan mot AIK på Hovet.