VIK fortsatte backa in i ledet som ett mediokert mittenlag efter ny no-show mot AIK – åter saknades kampmoral och intensitet

26 svar

 1. Peter skriver:

  Från att ha haft fyra centrar, som på papperet utgjorde en ganska stark centerbesättning, har vi nu:

  Hutchison – Komarek – Mingoia
  Gersich – Dmytriw – Hellberg
  Hofbauer – Gabriel Kangas – Topping
  Gustaf Kangas – Skedung – Engstrand

  Helmersson kan väl inte mena allvar med att flytta nästan alla centrar till kanterna.

  • Pelle skriver:

   Att Topping är på kanten på träningen beror nog bara på att han är avstängd i nästa match.

 2. Mr H skriver:

  Shane Gersich eller spelsystemet . Kan det vara spelsystemet, eller?
  Är NJ och tränarna överens om hur hockeyn ska spelas?
  Nu gäller det att få ut något av det material som skaffats.
  Att ändra om i kedjorna ofta hjälper nog inte, även om skador kan skapa problem.

 3. Anders Stenlund skriver:

  Tror vi behöver byta några spelare och en målvakt redan nu.. Värkar som flera inte passar in i vik spel och då behövs det förändring.

 4. Pat skriver:

  Gillar att blomstrands slashing över ansiktet renderade i lika många matchers avstängning som toppings putt i ryggen , helt rimligt …

  • M skriver:

   …och det är helt rimligt att en elitspelare ska kunna se skillnad på domare och motspelare på 2 meters håll med fri sikt. Klarar man inte det är 5 matcher rimligt, alternativt byta till en lägre division

   • Pelle skriver:

    Spelar ingen roll. Det är ett skämt med fem matcher. En match för att markera att man inte rör en domare kan man tänka sig.

 5. Musse skriver:

  För ett par veckor sedan så var Halonen den sämsta många sett och det ropades efter JG. Storspelar nu. Nu ropas det efter Tero, och NJ är kass. T om hela föreningen är kass enligt vissa… Som jag känner NJ så sitter inte han still i båten om det här fortsätter. Men vi behöver få tillbaka spelare för att iaf få fullt lag. Nu är det som förra året, ingen konkurrens pga tunn trupp för skador / sjukdomar. Sluta gnäll och stötta genom att gå på matcherna och bär fram laget. Det är bara den som ger upp som förlorat.

  • Kalle skriver:

   Håller helt med. Lägg ner snacket om att det är något fel på NJ. Vi ska vara jävligt glada att han ville komma tillbaka. Någon bättre hade vi inte kunnat få hit.

   Och rop om tero. Kom igen nu. Tror ni inte det finns en mer analyserad anledning och tanke bakom detta?!

   Helmersson ligger i topp på vad vi kunde få för tränare. En tränare i bra ålder med lagom erfarenhet i den här ligan, har tidigare fått ut mycket med ”sämre” material etc.

   Jag förstår absolut allas besvikelse. Jag är jävligt besviken jag med. Men felet ligger inte hos klubben, sc eller tränare.

   Nj kommer justera. Det är också därför klubben har tagit in honom.

   Slutligen skulle jag gissa att vissa spelare får lämna. T.ex. Engstrand, gersich om han inte lyfter (men tycker som andra att han borde få chans i första), looponen hänger troligen löst och möjligen östman.

  • Olle skriver:

   Bra!

  • Peter T skriver:

   Håller helt med, maken till bipolära fans finns inte, finns inget mellan läge.
   Man svävar mellan himmel eller jord, tragiskt egentligen.

 6. Hesa Fredrik skriver:

  Motivation slår klass! Man måste gå in 100% i varje närkamp, i varje match! Motståndarna får massor med tid i vår zon, tom lag som Västervik och Tingsryd även om vi vann!
  Det är för lätt att etablera tryck mot oss och till slut är kan ingen målvakt stå emot! Det ska göra ont att möta Gulsvart, just nu precis tvärt om!
  Vad beror det på att vi ger initiativet till i stort sett alla lag?
  Jag vet inte, kanske psykologi?
  Men nu behöver Gulsvart supportrarnas stöd, mer än någonsin!

 7. Emil skriver:

  Solklart att Hutchinson ska spela center framåt. Tror också att Gersich ska få chansen i förstakedjan i några matcher. Precis som någon nämner så har han visat att det finns något där och förtroendet hade antagligen gjort honom gott.

  Fortfarande nyfiken om någon hört något om Patrik Berglund?

 8. Christoffer Franzen skriver:

  Har dragit parallellen förr….:Är detta lag ett hus, är det inget fel på varken virke, byggarbetare eller byggherre. Problemet är ritningen. En ritning som klubben är ansvarig för. Här någonstans sitter felet. Är det fel på ritningen, spelar resten ingen roll.

 9. PatrikH skriver:

  Vad ska man säga om läget i VIK? Det man kan konstatera är att det fattas många starka och tongivande spelare och att de som spelar inte klarar av att ersätta/matcha dessa saknade spelare. Detta att någon spelare träder fram när de andra saknas är det stora problemet och de som inte steppar upp är de som inte fått sitt spel att fungera. Dessa spelare har redan nämnts ett flertal gånger av Micke och det gäller att de får det att lossna genom att jobba hårdare, men viljan verkar kanske inte finnas hos dessa spelare? I vilket fall kunde jag på plats i Hovet konstatera att AIK spelade mycket bra och att det inte var en lätt uppgift att vinna mot AIK. Skulle vilja se att inte bara några få spelare som ger allt hela tiden, utan att alla gör sitt yttersta hela tiden.

 10. J skriver:

  Är NJ rätt eller blev dent en hype över han? Vi har även en scout …
  Jag skulle behållt Tero Lehterä och Hirvonen som tränare.
  Jag skulle definitivt inte gett nummer 10 nytt kontrakt..

 11. Stefan Söderström skriver:

  De skulle satsat på att behålla Lehterä det sista året i SHL satsningen. Verkar som att spelarna inte har respekt/inte lyssnar på Helmersson/Lindmark.

 12. Eusebio skriver:

  När kommer tränare att ta sitt ansvar för det dåliga spelkonceptet?Det finns ingen struktur i spelet,hela laget spelar dåligt..Det är dags at reagera

 13. Olle skriver:

  Vi var på plats på Hovet (viksupport lyckades inte fylla en buss, lika dålig energi som laget?!).
  Mycket som vik måste lyfta. Ett exempel är skotten på mål. Träffar man målet så sitter skotten i magen eller bröstet på målvakten. Vik gör motståndarlagen bättre än vad dom är.

  Nu behövs mer stöd och mindre gnäll från publik- och supporterleden. Löjligt att ”straffa” spelare och ledare genom att inte gå på matcherna. Då blir bara den onda cirkeln bara längre.

  • Peter skriver:

   Ja, Nybro lyckas fylla hela bortasektion och då har de lite längre resa….

   Rörande Gesisch undrar jag hur det kan vara så stor skillnad i spel. Mot Örebro såg han lovande ut men sen??? Har han tryckts in i en roll han inte passar i? Med Engstrnd i kedjan blir det ju något mer utmanande för kedjekompisarna. Omgivning gör en hel del. Det kan man se nr Dover-Nilsson nu smäller i balja efter balja i pp.

 14. Patrick skriver:

  Känner precis som dig Micke , uppgivenhet !!! Känns som att mycket blivit sämre sen dem börja göra om i kedjorna ! Sen behöver man byta lagkapten , en lagkapten ska va en gigant ingen som irrar runt på isen match efter match !

 15. Bozo skriver:

  Tyvärr har ”svenskarnas” vi tar det på måndag-mentaliteten påverkat amerikanerna att slå av helt. Vi tar det på måndag-mentaliteten har genomsyrat sporten i VIK sen gammalt. Det ska till något särskilt för att ge järnet på jobbet varje dag, typ som att vara nykomling.
  Många pratar om pressen att spela i VIK, skulle vilja påstå att det gäller att vara tränare i VIK. Spelarna går till sitt 9-17 jobb och är hyfsat nöjda med lönen, helst fixat i några år framåt.