14 gulsvarta frågeställningar efter AIK och inför Karlskoga: Kan Halonen fortsätta på den positiva trenden & kan redan så viktiga Elias Pettersson blomma ut än mer och bli lite mer en Simon Edvinsson?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 svar

 1. Simon skriver:

  Gersich, Engstrand, Loponen, Östman & Jansson.
  De fem spelarna kan se sig om efter nya uppdrag.
  Mest troligt är att de tre förstnämnda lämnar (vilket jag också hoppas.
  Ersätt Gersich med en ny center då Hutch kommer spela fw. Engstrand kan man ersätta med en hungrig Div.1 spelare och för Loponens lön ta in en tredje coach.

  Oavsett vilket så är det något som inte stämmer i laget med harmoni etc. Om det beror på tränare eller enskilda spelare har jag ingen aning om.

  Men justera truppen NU, och börja leverera, för kapaciteten finns där!

  • Pelle skriver:

   Samma visa varje sässong .Sparka spelare sparka så mycke det går.Är fan konstigt att vik är ett mittenlag med dessa negativa medgångsfans som inte direkt är till någon hjälp för att stötta laget.Håller sen med att kapacitet finns när det gäller Engstrand.Han har alla verktyg .Får han bara ordning på självförtroende kan det bli bra där.

   • Icing skriver:

    Håller med!!! så jävla tröttsamt med dessa ”miffon” som måste skriva av sig all frustration så fort det blir förlust och gå till personangrepp….med tanke på skador och avstängningar tycker jag vi gjort det bra… inte lätt få ihop det när man måste ändra hela tiden…först försvann #33 och #34 sedan #24 på offatbara 5 matcher… när man sedan får igång #7 #25 och #40 då försvinner #25….vi har ändå bara 2 poäng upp till 3:dje plats om vi vinner ikväll..kom igen och stötta laget.
    Forza 💛🖤

   • Peter T skriver:

    Håller med, jäkla tråkigt med alla läktarcoacher som vet bäst, tom bättre än NJ.
    Tror det är en av anledningarna till att Västerås idrotten aldrig når några högre höjder, vsk får väl vara med å leka en säsong nu i högsta serien. Sen är det väl samma kaos igen i den föreningen, precis som vanligt.

    • Tommy Poutiainen skriver:

     SKITSNACK! VSK har i år kämpat arslet av sig till skillnad från mitt kära VIK som går ut med alldeles för höga mål år efter år! Antar att det handlar om att locka fler sponsorer? Detta kommer bita sig i trovärdighetens öppna röv och göra det mycket svårare att behålla sponsorerna nästa säsong om VIK underpresterar igen! Jag älskar VIK men måste säga att det verkar sitta i väggarna att underprestera år efter år! VARFÖR? Detta är en gåta för mig….Appropå VSK fotbolls framgång är min högst amatörmässiga analys efter att ha sett alla hemmamatcher….Dom bara körde på! Inga krav eller förväntningar att gå upp! Såklart en bra tränare med fingertoppskänsla med nyförvärv och lagbygget! Kanske har vi överskattat NJ med dom Nordamerikanska värven! Slutligen….jag vet inte vad som är problemet men det börjar närma sig slutet för mitt engagemang och förtroende tyvärr! Ps: Har sett VIK sedan 1979 ….Hoppas att väggarna rämnar till slut!

 2. Anders Tommy Stenlund skriver:

  Om man fick drömma lite och vi fick in lidas som tredje tränare,, Och han kan visa vad som krävs
  För att lyckas med träning och sånt,, Skulle vara någon spelarna verklig såg upp till.

 3. Smaltglass skriver:

  Tycker vi kan tacka av Kalle Loponen, Shane Gersich, och Eric Engstrand. Dom har total floppat. Loponen skulle vara den ledande backen i PP1, har verkan axlat rollen eller spelat bra defensivt. Gersich lyfter en top lön men levererar mindre än en spelare som Anton Svensson…Eric Engstrand, vart ska man börja…minus statistiken säger det mesta, sen har produktionen vart nästintill obefintlig.

  Ingen av ovanstående leverera ens i närheten av sitt lönekuvert. Inte heller är det spelare som kommer ta oss till SHL med det man har sett. NJ behöver signalera att man inte kan åka räkmacka och leva på gamla meriter. Dags att starta med minst ett praktexempel, och ge resterande 2 spelare 3-5 matcher för att visa att dom är värda kontraktet.

  Smekmånaden är över!

  • Saltgurkan skriver:

   Tycker även att Jansson Lorek borde se sig om något annat. Han håller inte i ett SHL satsande lag.

  • C skriver:

   Håller med. Engstrand och Loponen är det bara att tacka av. Tyvärr har vi ju ständigt brist på forwards så därför han Helmersson tvingats spela Engstrand ändå. Loponen spelar ju inte när vi har alla backar tillgängliga.

   Gersich levererade ju när han kom på försäsongen då vi bara mötte riktigt bra lag så honom ser jag gärna lite till ihop med Topping. Ser vi till de senaste säsongerna så har ju inga yttrar lyckats bra i VIK utan att ha en stark producerande center bredvid sig.

  • Virre skriver:

   Loponen och Östman ut och någon/några av Lindmarks gamla adepter Strandell, Johannesen eller Bergkvist in hade varit mumma. Loponen kan få 3-4 matcher till för att bevisa sig men fortsätter det på inslagen väg bör han få lämna ganska snart. Samma gäller Engstrand tycker jag. Gersich borde få chans med Komarek eller Topping under en tid fram till jul, har han inte börjat producera då lär även han få lämna.

  • Pelle skriver:

   Loponen och Engstrand är i mina ögon chansvärvningar med bleka meriter. De borde inte ha speciellt hög lön, men kanske borde bytas ut ändå förstås, för de har inte imponerat.
   Engstrand var ju på lån till SSK förra året. Men eftersom jag inte ens minns honom så var det ingen succé då heller.