Doell fick lämna lite i förtid efter Björklövenförlusten och Fagervall efter matchen

Frustration för Kevin Doell som fångades på bild. Vi önskar Kevin lycka till i den fortsatta karriären. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Trots att en match återstod under Kevin Doells tryout fick 34-åringen föga överraskande lämna efter 0-2-förlusten mot Björklöven. Hade Doell bjudit på en show med två mål och två assist hade han nog fått spelat mot Djurgården denna vecka.

Någon varningsklocka borde kanske ha ringt då Doell ifjol bara gjorde 15 poäng på 32 matcher i Österrike. Tyvärr innebär denna misslyckande värvning att Niklas Johansson nu måste ut på marknaden igen för att leta och troligen senare matcha in en ny central pusselbit.

Doell har tappat mer och mer desto längre tid som gått. En scout som undertecknad talat med menar att han tappat mycket på senare tid. Dock skulle han säkert kunna göra det bra i en lite lugnare liga som exempelvis Danmark eller Norge, då det var just tempot i Allsvenskan som var för högt och Doell hann inte visa sina skills.

Vi får minnas Kevins vackra matchvinnande straff mot Timrå som ett fint minne från VIK-tiden och önska lycka till.

***

Hur ser laget ut nu då? Romano och Williams lär få fortsätta i förstakedjan. Freddan Johansson är på väg tillbaka och ska enligt VLT-bloggen lirat mellan Caputi och Bromé i en oerhört intressant ny andrakedja.

En annan veteran som bör ligga risigt till är Kenneth Bergquist. Särskilt med tanke på att i J20 finns även två andra stora poängmakare som spelar med ungdomlig frenesi likt Bromé. Plus att Svedlund finns i Sundsvall. Det finns alltså några alternativ för VIK-ledningen.

***

Det offensiva backspelet har inte varit bra. Där finns också kanske en lösning i J20. Mattias Linnarud har gjort en hel del poäng där…

***

Rösta till höger om vad du tycker VIK ska göra nu.

***

Så här ska det se ut framför kassen! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Mathias (Bromé) gör en bra match igen och spelar med fart och frenesi hela tiden. Skönt att se, säger Jocke Fagervall till Centralen efter matchen.

Varför rullade ni på fyra kedjor långt in i tredje?

– För att ha krafter att orka mata på och skapa. Tyckte att de i fjärde oftast fick fast en ny tek i anfallszon.

Vad var bra/dåligt?

– Tycker vi skapar mer än tidigare. Vi har 44 avslut, träffar med 31, vilket är okej. Det som är mindre bra är självklart att vi inte lyckas göra mål och att vi släpper till det i första bytet.

McArdle ser ut att ha börjat trampa lite vatten. Borde han inte spela enklare och mer fysiskt?

– Kenndals roll är att spela rakt hårt enkelt vilket jag tycker han gjort bättre i de två senaste matcherna. Fler tacklingar än tidigare i matcherna och det kommer bli än mer.

Vilka forwards har rollen i respektive kedja att gå rakt på mål?

– Icke puckförande forward ska alltid in mot mål. Helst med två stycken. Det fanns gånger vi gjorde det bra men de var starka framför kassen igår. Men detta är något vi måste vara mer konsekventa i.

Ni verkade trötta i sista perioden?

– Jo, jag tror vi kände av både ettan och tvåan i och med att vi inte fick något bränsle av mål, säger Jocke avslutningsvis.

2 svar

  1. CD skriver:

    Bort med Bergqvist… helst förra säsongen…….

  2. Väinö skriver:

    Tycker att det är skandal att det inte finns mer pengar i spelarbudgeten, ca
    8,5milj, i ett lag som VIK, i en stad som Västerås med så stora och många företag. Vad är problemet? Snåla företag? Nej, jag tror det definitivt finns mer att hämta och då undrar jag vad VIK:s marknadsavdelning gör åt saken? Alldeles för lite enl. mig för jag tycker man borde gjort ett bättre jobb redan tidigare under året och gett sportchefen en bra förutsättning istället för att tro att han ska kunna trolla. Jag tycker att man kan kräva mer av marknadssidan och ha folk som verkligen gör allt för att dra in pengar. Varför är spelarbudgeten lika liten i år som förra året? Nöjer man sig när man kommit upp i samma nivå som året innan? Det blir inget SHL den här säsongen om inget radikalt görs.