Inför Djurgården-Västerås: Magiska marginaler

 

VIK Hockeys måltorka fortsatte på tisdagskvällen då gästande Björklöven vann med 0-2 på hemmais.  Inget lag kan vara nöjda med att bli nollade på egen hemmais och framförallt inte av ett bottenlag.  Däremot så fanns antydningar i VIK´s sätt att spela som bådar gott inför framtiden.

_MG_2088

Markus Ljungh har bytt lag… imorgon kommer han ångra sig !

Djurgårdens IF gästas av VIK Hockey på fredagen. VIK kommer utan tvekan att få en svettig kväll på Hovet, där publiken bokstavligen brukar bära fram sitt lag.  Stockholmarna brukar sällan ge sig enkelt och har spelat på en jämn och på hög nivå under hela säsongen.

Dustin Johner och Steve Saviano är lagets bästa importspelare såhär långt och Västerås bidrag i huvudstadslaget är inte fy skam det heller. Markus Ljungh har noterats för 8 poäng och David Lidström har mäktat med 1 pinne.  Så sent som igår spelade Djurgården mot Oskarshamn borta, och när slutsignalen ljudit, stod Oskarshamn som segrare. Under morgondagen lär vi få veta om Oskarshamnsmatchen satt sig i benen hos Stockholmarna.  Men… det ska det inte vara något problem.

 FL_VIK-DIF-4Vi hoppas på att VIK bjuder på en kampfylld match på hovet…  Kriga till sista man!

VIK Hockey

Ett haltande VIK hänger fortfarande med i toppen av hockeyallsvenskan, även fast trepoängarna har uteblivit. Västeråsarna har faktiskt spelat sex matcher på rad utan trepoängare, men hänger trots det kvar i seriens toppskickt.  ”Mot Björklöven hade vi 44 skott på mål, var av 31 var på mål” säger Joakim Fagervall till vik.se. Fagervall verkar allmänt belåten över det faktum att laget snarare tog ett kliv fram, än ett tillbaka trots förlusten.

Från läktarhåll har det många gånger sett ut som om det är små saker som hela tiden spökar. Många uppspel fastnar i mittzon för att passningarna inte är bra nog för att komma till rätt adress. I PP blir det ofta en pass för mycket, och då laget väl kommer till skott så är det alltid löjligt många motståndarben i vägen. Dåligt? Otur? Oskärpa? Kanske alla tre… i grunden är det alltid detaljerna som skiljer amatörerna från proffsen och i många fall är det faktiskt detaljer som gör att VIK inte lyckas vinna. Med den saken sagt så tycker jag och många med mig att VIK Hockey är en föredömligt proffsig förening på alla plan.

Men… gränsen för vad som kan anses vara dåligt, oturligt eller oskärpt kan skilja från dag till dag. Ibland har spelare och ledare marginalerna med sig varpå man hyllas, andra dagar har man marginalerna mot sig var på alla inblandade sågas. Så är sport i allmänhet och kanske hockey i synnerhet.

Sist men inte minst tänker jag ge publiken en uppmaning i kommande hemmamatcher. Skriv, sjung och ge laget ditt stöd. HÄR har VI på läktaren ett gemensamt ansvar för att hjälpa våra kämpar… för i ärlighetens namn har vi en ganska stor möjlighet att påverka både motståndare och domaren. Något många andra hemmalag drar stor nytta av, men vi inte utnyttjar alls. Under vissa Boxplay känns det som om läktaren var tom ibland! Kom igen…  Kämpa GULSVART ! Både på plan och läktare.

vik

3 Responses

 1. Malmöbo skriver:

  Jag är numera aldrig i Rocklundahallen (okey fel namn) då jag bor i Malmö. Jag tycker att klacken gjorde det bra senaste matchen, medan besvikelsen, tystnad, har lyst igenom flera matcher innan.
  Alla fans har mycket att lära av MFF:s fans. (Jag älskar MFF lika mycket som VIK). Deras fans sjunger alltid och positivt för laget. De är nästan som skotska fans.
  Det har skapat en positiv känsla kring matcherna, vilket drar mer folk. Så hoppas att VIK-klacken fortsätt som sist!

  Dagens match blir intressant. Djurgården är överskattade tycker jag. De har ofta djupa dippar under matcherna, där de släpper in onödiga mål. Hoppas att VIK kan utnyttja det.
  Är fortsatt glad över att VIK finns med på övre halvan, trots bedrövlig PP-statistik. Hade VIK haft låga 15% hade vi dubblat målskörden och haft en stabilare topplacering.
  Så förhoppningsvis är en tuff bortamatch rätt tillfälle till att förbättra statistiken.

 2. Danne Matstoms skriver:

  Ber om ursäkt… Använde Eliteprospects som källa.. och de är inte vidare uppdaterade märker jag !

 3. Hampus skriver:

  Nu är det väl rätt virrigt? VIK möter DIF (imorgon) fredag. Sedan har väl båda lagen spelat mer än 14 matcher? Djurgården har 3 poäng mindre än VIK….