Efter en rejäl kalldusch och tuff marksyning med verkligheten i en pandemivärld finns det en hel del frågor då Karlskoga och VIK stänger ner

Bild från senaste gången VIK fick spela inför publik i ABB Arena efter segern mot Hästen i playoff 11 mars 2020.

10 svar

 1. J.a skriver:

  De här var inte helt oväntat. Är ju en hel del spelare/lagledare/materialare i en väldigt tät miljö. Vissa har barn. Vissa åker till padelcenter , matbutiker, träffar flera. Möter Karlskoga..
  Smittan kom, men kommer gå över.

 2. Kelly skriver:

  Känns tryggt när de riktigt tunga smittskydds-experterna uttalar sig.

  • PatrikH skriver:

   Jag sitter centralt i detta arbete med full insyn i pandemiförloppet. Det blir ingen andra våg, inga data pekar på det!

   • gns skriver:

    Sitter du centralt i covid-19 arbetet med full insyn? Jag kan säga så här, att jag har vänner som drabbats och då talar vi inte om en vanlig säsongsinfluensa. Det knepiga här är att biverkningarna kan variera från person till person. Tänk på att elitsportsman som fått smittan kan få bestående men i lungorna och därmed förstöra hela karriären..

    • PatrikH skriver:

     Covid-19 har uppvisat liknande effekter på dödligheten som vanliga årsinfluensor. De som drabbats har redan en massa sjuklighet. Det är därför vi sett så höga dödstal bland äldre. Jag tror inte alls på att vältränade idrottsmän om de också sett till att äta näringsrikt löper någon större risk med covid-19 än en vanlig säsongsinfluensa. Idrottsmän brukar ha ett starkt immunförsvar, men viktigt är att få i sig C- och D-vitamin, magnesium, zink framför allt.
     En avslutande fråga GNS – varför tror du att covid-19 blivit en så stor sak globalt? Vilka intressen är det som styr budskapen och vad vill de?

     • gns skriver:

      För att svara på din fråga får jag nog sätta på mig foliehatten. Jag tror inte ett dugg på att covid-19 har ett ursprung i kinesiska fiskmarknader som det påstås. Kina har i årtionden gnuggat händerna i det tysta och visar nu sin globala makt genom denna ondska. Jag säger inte att det är så, men jag kan heller inte utesluta ett sådant resonemang. När det gäller vaccin så skulle jag vara väldigt försiktig, men det är så klart upp till var och en. Vad säger proffset? Annars håller jag med dig om kroppens immunförsvar och att de drabbade spelarna nog hostar ut detta på en vecka lr så och förhoppningsvis vara på is igen snart.

   • gns skriver:

    Enligt dig har alltså hela världen drabbats av säsongsinfluensa och när det gäller det höga dödsantalet bland äldre beror det på myndigheternas riktlinjer och hur vården prioriteras. Du och jag kan se på pandemier, jämnföra och då tro att det är en utvecklig av ett virus eller farsot som vi adrig blir av med oavsett hur mycket vaccin vi pumpar i oss. Och med det skrivet tror jag inte alls att du har rätt i sak som du påstår. Bofors som klubb borde ha tagit ansvar innan träningsmatchen mot VIK! Svårt och tro att ett helt lag bara så där direkt pang och bom får corona utan symtom.

 3. PatrikH skriver:

  Det hela har tappat proportionerna – Covid-19 är inte mycket värre än ett vanligt influensavirus – ungefär likvärdigt. VI har inte stängt ned samhället och satt igång denna teater tidigare år – varför då fortsätta med tramset?

  • Gurkan63 skriver:

   Det hela håren mörkare agenda än vi kan förstå. Du har helt rätt i ditt resonemang.

 4. Gurkan63 skriver:

  Jag är säker på att det kommer se ut så hära under serien , tyvär. Vaccin kanske inte alla vill ta . Vaccin är inte riktigt utprovat och kan ge biverkningar för resten av livet. Såg på senaste vaccinerna som gav narkolepsi (sömnsjukan) så var och en bestämmer över sina kroppar.