Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Spelare för spelare i J20 med Oskar Laurell: ”Scouter lär få upp ögonen för honom, meriter från Björklöven, radarpar från Karlskoga, magiker med puck, ”J.J.14-kopia”, kroppsspråk men Göransson har sviter

 

Det är oroliga Coronatider (spelare i Karlskoga har smittats) och vi får hoppas det stannar där. Antar att ligan och lagen har en beredskapsplan för detta.

Bloggen fortsätter hursomhelst att blicka framåt genom att skärskåda VIK:s förnämsta juniorlag.

J20:s tränare Oskar Laurell (intervju med Oskar här) var vänlig nog att ge oss en fyllig spelarkoll för de lirare som ska göra det i SuperElit kommande säsong. (Oskar rangordnar nedan spelarna efter tröjnummer, således inte utifrån kompetens eller prestation).

MÅLVAKTER

#34 Johan Ström (född 02)

”En storväxt målvakt som fick ett genombrott i J20 ifjol, med 25 matcher från start. Johan är också en glad kille som ställer höga krav på sig själv och som vill framåt i sin karriär. Blev uttagen till ett landslagsförberedande läger ifjol, vilket säger en del om hans kvalitéer. Har tagit stora kliv i sin utveckling gällande spelet med klubban och med hjälp av målvaktstränare Patrik Sjöström, samt i konkurrens med Petter Johansson, så tror jag att han kan ta ytterligare kliv den här säsongen. Johan är en person som måste tävla och maxa varje träning och match för att ta nästa kliv.”

#90 Petter Johansson (född 01)

”Petter är en reaktionssnabb målvakt med bra reflexer, lik Elias Olofsson i spelstilen som spelade i Västerås IK J20 2017/18 & 2018/19. Kom till vårt J20 inför denna säsongen efter en ganska tuff fjolårssäsong i Örebro HK:s J20 och IFK Hallsbergs J20 och A-lag (Hockeytvåan). En glad och träningsvillig kille som inte är blyg för att prata inför gruppen. Har under försäsongen stått för goda insatser och kommer tillsammans med målvaktstränare Patrik Sjöström, Hellas och mig förhoppningsvis nå nya höjder både i spelet och självförtroendemässigt då Petter har stor potential att bli en väldigt duktig målvakt.”

BACKAR

#4 Viktor Hurtig (född 02)

”En intressant back som ursprungligen är från Avesta, därav att pojken pratar brett dalmål. Omtyckt i omklädningsrummet och ställer höga krav både på sig själv men också på gruppen. 196 cm lång med en explosiv skridskoåkning och med fina offensiva egenskaper, såsom ett bra skott. För att bli en toppback i J20-SuperElit behöver Viktor arbeta med avvägningar, det vill säga att läsa av de olika situationerna som sker ute på isen och besluta sig därefter för när han ska hålla det enkelt med ett bra första pass eller när han kan driva upp med pucken.”

#7 Gustav Lagerlöf (född 02)

”En mycket talangfull back som är trygg med puck och har ett enormt bra förstapass. Besitter egenskaper som gör honom användbar i både boxplay och powerplay, skjuter hårt samt är villig att blocka skott. Men det som är intressant med Gustav är att han kan nå precis hur långt som helst – men det han är som avgör hur långt han vill gå. Jag och Hellas pratar mycket med Gustav om kroppsspråk och att att våga spela ut hela sitt fantastiska register, för ibland tenderar han att begränsa sig själv avseende spelet med puck.”

#8 David Göransson (född 02)

”En omtyckt värmlänning som fick ett stort genombrott ifjol med debut i både J20 SuperElit och med A-laget i Hockeyallsvenskan. Tyvärr är han inte tillgänglig för spel efter tacklingen han åkte på nere i Karlskoga med A-laget i januari, sviterna efter hjärnskakningen sitter i ännu. Men annars är det en duktig tvåvägsback som behandlar puck på ett tryggt sätt. Är även duktig i spelet utan puck vad gäller att ligga nära sin motståndare och att hela tiden ge understöd och göra sig spelbar för sin backkollega. Förhoppningsvis så får vi snart se David på isen igen.”

#15 Love Bergvall (född 01)

”Ny från Rögle BK. En storväxt back på 192 cm som är skicklig i spelet med puck. Följer gärna med upp i anfallen, duktig på att få igenom skotten från offensiv blå och är aggressiv i försvarsspelet. Besitter ledaregenskaper som är beundransvärda, därav att Love har ett ”C” på bröstet. Duktig på att kommunicera och är alltid glad och positiv, bidrar till en god miljö i omklädningsrummet. Det jag och Love har pratat mycket om är arbetet med ”snabba fötter”, det vill säga bli snabbare i vändningar från baklängesåkning till framlänges för att därigenom kunna hålla motståndarna på utsidan och således kunna få stopp i spelet och vinna tillbaka pucken så fort som möjligt.”

#17 Linus Jacobsson (född 02)

”Kom från Arlanda Wings till hockeygymnasiet i Västerås inför säsongen 2018/19 och visade direkt upp ett imponerande spel med puck, men saknade till en början vissa delar i försvarsspelet som vi behövde ”slipa” på. Linus har arbetat hårt och målinriktat under sina säsonger i Västerås IK för att bli en mer komplett tvåvägsback. Har anammat försvarsspelet riktigt bra under försäsongen vad gäller att hålla motståndarna på utsidan, boxa ut och att vinna tillbaka pucken så fort som möjligt. Jag och Linus har under försäsongen pratat mycket om att följa med upp och delta i anfall efter uppspel, istället för att bli nöjd över ett förstapass.”

#18 Gustav Kapborg (född 01)

”Ny från Växjö Lakers och deras juniorverksamhet. Gustav är en person som ger ett moget och professionellt intryck. Han är målmedveten, ärlig mot sig själv och sin omgivning samt att han är noggrann med sitt arbete att bli en så bra ishockeyspelare som möjligt. En intressant back som besitter ett fint rörelsemönster, stor räckvidd (191 cm) och en tuffhet och aggressivitet som vi i Västerås IK J20 har saknat de senaste två säsongerna. Enormt duktig på att boxa ut och vara obekväm mot sina motståndarforwards, förmodligen en av de bättre i ligan på det. Det jag och Gustav har som målsättning denna säsong är att sikta mot personbästa varje match, samt att han ska våga ta för sig och ta mer ansvar i spelet med puck.”

#25 Isak Fransson (född 01)

”Kom från Rögle BK J18 ifjol och var en av de backarna i J20 som höll den jämnaste nivån under en rörig säsong för Västerås IK J20. Bohuslänning i grunden och kommer från samma ort som Fredrik Johansson, Munkedal. Duktig skridskoåkare med ett bra förstapass och som under sin första säsong i gulsvart ifjol utvecklade sin aggressivitet i försvarsspelet avseende att få fast motståndaren och vinna tillbaka pucken. Jag och Isak har en målsättning och önskan att han ska, likt Gustav Kapborg, ta för sig mer i spelet med puck och bidra mer offensivt. Tar han de kliven som både vi ledare och Isak önskar, så har Isak potential att bli en av de bättre tvåvägsbackarna i ligan. Fin potential.

#95 Elliot Sjöström (född 01)

”Elliot är en  högerfattad back som är skicklig med puck och enormt duktig i försvarsspelet avseende ”stick-on-puck”, det vill säga att spela blad-mot-blad mot motståndaren. Har tagit enorma kliv fysiskt och visar upp testresultat som är imponerande. Har till den här säsongen utvecklat konditionen, vilket kommer att hjälpa honom att hålla en jämn och hög nivå under hela säsongen. Väldigt skicklig på offensiv blålinje med att skott- och pausfinta, men vi önskar att han ska få utnyttja sitt fina skott lite oftare för att därigenom bli ett större hot offensivt, så att inte målchanserna rinner ut i sanden.”

FORWARDS

#9 Gabriel Kangas (född 03)

”En rivig forward med fin klubbteknik och ett härligt målsinne. I sin första säsong med J18 stod han för 34 poäng på 32 matcher, fick även debutera i J20 ifjol med 7 matcher, varav 1 mål och 2 assist. Visar upp en stor arbetsmoral, är stark och duktig på att skydda puck samt att han är enormt målfarlig. Användbar i både powerplay och boxplay. Besitter stor potential och min uppfattning är att det inte vore ologiskt om scouter runt om i hallarna i vinter får upp ögonen för honom. Väldigt driven vad gäller sin egna utveckling då han ofta vill stämma av med mig, Hellas och Wictor Malmlöv gällande feedback och återkoppling på vad han gör bra, men framförallt på punkter som han kan göra bättre.”

#11 Theo Keilin (född 03)

”Kapten i J18 ifjol som förstaårsjunior. Även han fick debutera i J20 ifjol, 11 matcher och 5 poäng. En kreativ center som är oerhört skicklig med puck, kan både spela fram men också stänka dit puckarna själv om så krävs. Uttagen till ett landslagsförberedande läger ifjol, där tanken är att han, tillsammans med oss i ledarteamet, ska ta nästa kliv och på allvar utmana om platser i U18-landslaget den här säsongen. Mentalt är han enormt driven, professionell och målmedveten. Arbetar i nuläget hårt med att utveckla spelet utan puck och fokuserar således mycket på situationer som forecheck, mittzonspress och försvarsspel.”

#13 Casper Moberg (född 02)

”Ny från MoDo Hockey. En spelare vi fick rekommendationer om ganska sent i våras, då vi fick ett avhopp i J20. Väldigt duktig i tekningscirkeln och har ett fint spelsinne vad gäller att ta bort spelalternativ för motståndarna. Fin skridskoåkning och enormt duktig vad gäller passningsmottagning, fin känsla. Det Casper behöver att arbeta med för att ta nästa kliv i sin utveckling är att utmana sig själv och tävla varje dag, sikta mot personbästa och vara obekväm mot sig själv. Har en fin verktygslåda och potential till att bli en väldigt duktig ishockeyspelare.”

#16 Oscar Hagman (född 02)

”En av ligans bättre powerforwards, enligt min uppfattning. Högerfattad forward som är enormt duktig i närkampsspelet och på att checka fast motståndarbackarna. Otroligt omtyckt bland lagkamraterna för sin attityd, sitt engagemang och den arbetsinsats han visar upp varje match. 11 matcher i Hockeyallsvenskan ifjol. För att dessa ska bli fler så pratar vi mycket med Oscar om att fortsätta vara stark på puck och att våga utmana sin motståndarback lite mer, det vill säga att ställa fler frågor till motståndaren genom att exempelvis ta fler avslut, finta eller rentav åka förbi sin motståndarback. Har tillräckligt med goda egenskaper för att kunna producera fler mål och poäng i J20 SuperElit.”

#21 Linus Mattisson (född 02)

”Enorm skridskoåkare med en otrolig explosivitet. Förmodligen inte särskilt många i ligan som hänger med när det kommer till de fyra-fem första skären. Glad, positiv och vältränad kille som har blivit mer och mer uppmärksam kring sin egna utveckling ju längre han har spelat i Gulsvart. Levde mycket på sin fart första säsong i J18 och kom ofta till heta lägen, men saknade effektivitet och självförtroende för att slutprodukten skulle bli det som både han och vi ledare önskade. Fick det att lossna ordentligt ifjol då Linus bokstavligt talat smällde in 22 mål på 27 matcher i J18-Elit (tre mål på 28 matcher säsongen innan). Min och Hellas förhoppning är att Linus fortsätter att utmana motståndarna med sin skridskoåkning och sitt fina skott, då råder det ingen tvekan om att han kan producera 10+ mål i SuperElit.”

#28 Hugo Frylén (född 03)

”Lik Oscar Hagman i spelstilen, fast vänsterfattad. Storväxt powerforward, kan även spela på centerpositionen, som är stark på puck och besitter ett fint målsinne. Är som bäst när han är grinig och mentalt gett sig fan på att vara bäst. Tung i närkampsspelet och svår att ta pucken av. Hellas och jag diskuterar mycket med Hugo om att ligga på en jämn nivå, både på träning och match. Oerhört nyttig i forecheck avseende att störa motståndarnas uppbyggnadsfas samt att han är oerhört obekväm mot motståndarbackarna genom att alltid driva mot mål. I omklädningsrummet är Hugo en glad kille som också är driven i sin egna utveckling då han ofta vill stämma av med feedback och återkoppling, både via personliga samtal och analys av videosekvenser med Wictor Malmlöv.”

#29 Lukas Smith (född 01)

”Ny från BIK Karlskoga. En smart center som är oerhört skicklig med puck. 42 assist på 28 matcher i J20-Elit ifjol, en siffra han vann assistligan med. Vi i ledarteamet är enormt nyfikna på vad en skicklig spelare som Lukas kan prestera och producera i den högsta juniorligan. Besitter ett fint spelsinne och är även en kvick och snabb skridskoåkare. Vill ha mycket puck och är således skicklig på att göra sig spelbar för sina lagkamrater. Någonting som Lukas har utvecklat under försäsongen är anpassningen till vårt spel utan puck, såsom försvarsspelet, mittzonspress och sättet vi forecheckar på. Till en början upplevdes han lite som vilsen och ”pucktittandes”, men Lukas har, tack vare sin nyfikenhet och sitt egna driv, tagit kliv i spelet utan puck och vinner tillbaka pucken många gånger under matcherna.”

#31 Hugo Ek-Koskela (född 01)

”Radarpartner till Lukas Smith. Även Hugo värvades in från BIK Karlskoga inför den här säsongen. En sniper som på något märkligt vis alltid befinner sig på rätt plats vid rätt tillfällen. Beundrade detta redan hans första J18-säsong i Grums IK. 33 mål på 28 matcher ifjol indikerar på att han är målfarlig och duktig på att vinna insida och således positionera sig på ett sätt som tar honom till heta lägen. Skjuter hårt och placeringssäkert, är duktig på att utmana sin motståndare och skicklig i ”give & go”-spelet. Det som ska bli intressant, som vi även har diskuterat med Hugo, är anpassningen till att möta Sveriges bästa juniorer varje helg, att mentalt och fysiskt orka med två och ibland tre matcher på tre dagar. Min uppfattning är att Hugo är målmedveten vilket gör att han att med stor sannolikhet klarar av att producera även på denna nivån genom att vara mottaglig för tips och råd hur man förbereder sig mentalt och fysiskt.”

#40 Simon Siwert (född 01)

”En intelligent hockeyspelare som arbetar hårt i det tysta. Otroligt uppskattad bland lagkamraterna för sina arbetsinsatser och prestationer, men känner själv en önskan om att kunna producera fler poäng i SuperElit. Simon är en duktig skridskoåkare med ett fint spelsinne, både med och utan puck. Skicklig i boxplay och har även presterat bra i powerplay under försäsongen. Har tagit stora kliv fysiskt och visat upp förbättringar på otroligt många punkter, vilket är glädjande både för hans egna del och även vår. Är användbar i både boxplay och powerplay samt att han kan spela både center och som ytterforward. Vänsterfattad spelare som tar ett stort ansvar, men både jag och Hellas skulle önska att han blir mer involverad i spelet med puck.”

#45 Edvin Engström (född 02)

”Ett yrväder där motståndarbackarna ofta uttrycker en frustration över att möta honom. Skridskostark forward som är enormt nyttig i spelet med att checka fast motståndarbackar och vinna tillbaka lösa puckar. Edvin är en lojal spelare som har köpt och accepterat sin roll som en hårt arbetande forward som skapar ytor åt sina medspelare. Har under säsongerna i J18 utvecklat sitt skott och positionsspelet utan puck. Den rollen som Edvin har fått är fysiskt krävande, vilket inte är ett problem då han är vältränad och har en grym attityd, sätter alltid laget i första hand. Det Edvin behöver att arbeta med för att bli en ännu bättre powerforward är beslutsamheten att vinna insidan på sina motståndare och således positionera sig i de heta områdena och vinna kampen framför motståndarmålet.”

#49 Andreas Laschitza (född 01)

”Ännu en bohuslänning i truppen, ursprungligen från Strömstad. Värvades inför den här säsongen från Frölundas juniorverksamhet. En mycket vältränad spelare med skottet som sin spetsegenskap. Skjuter hårt och välplacerat, på det sättet så har Andreas alla verktyg för att kunna bli en naturlig målskytt – och det på en ganska hög nivå. Har ett JSM-guld med Frölundas J18 i ryggsäcken och bidrar med tävlings-och vinnarinstinkt i omklädningsrummet och på träningarna, vilket är välbehövligt efter två resultatmässigt tuffa säsonger för J20 i Västerås IK. För att Andreas ska bli den naturliga målskytten och ”snipern” så arbetar vi hårt med att han ska positionera sig på ett sätt som gör honom spelbar i offensiva lägen där han kan nyttja sitt fina skott. Löser han det så är Andreas god för 15+ mål i ligan”

#76 Dominic Süsskind (född 01)

”Likt Casper Moberg värvades Dominic in ganska sent på vårkanten. Efter rekommendationer samt egen scoutrapport från vår sida rådde det ingen tvekan om att vi skulle locka Dominic till Västerås IK. Värvades från Vita Hästen och deras juniorverksamhet. En skridskostark spelare som är enormt lojal och besitter en enormt arbetskapacitet. Vältränad med imponerande kondition. Skulle starkt vilja påstå att Dominic är underskattad gällande spelet med puck – han är stark och duktig på att skydda puck, arbeta med ”give & go” och att hitta sina medspelare med fina ”instick” i uppspelsfasen. Är användbar i både boxplay och powerplay. Det vi kommer att arbeta med Dominic är att bli ännu mer aggressiv i spelet utan puck, då han har en enorm potential inom det området. Är den forward som har blockat flest skott under försäsongen. En vänsterfattad kopia av Jesper ”JJ” Johansson.

Filiph Åström har gjort en stabil insats i A-laget redan, här mot Örebro. FOTO: RUNE ÅHLÉN

#87 Filiph Åström (född 01)

”Center med fina meriter, spel i både Hockeyallsvenskan och i juniorlandslagen. Är en trygg kille som inte tvekar på att yttra sina åsikter, bidrar således till den tävlings- och vinnarkultur som vi strävar efter i J20 och som vi möjligtvis har saknat de senaste två säsongerna. Tävlar i varje moment både på träning och match. Många spelare i J20 som uppskattar och tycker att det är både lätt och roligt att spela ihop med honom. Skicklig på att göra sig spelbar och att fördela pucken vidare. Det vi kommer att arbeta med Filiph är hans självförtroende i spelet med puck. Värvades från Frölundas juniorverksamhet där han ifjol fick ta sig an en mer undanskymd roll, där han ofta sattes in i defensiva situationer. Vår målsättning är att Filiph ska få möjlighet att spela ut hela sitt register och således ta sig an utmaningar i det offensiva spelet.”

#88 Kevin Marx-Norén (född 02)

”En magiker med puck. Kan på träningarna briljera med den ena tekniska färdigheten efter den andra. Är en spelare som är väldigt underhållande att titta på, både som ledare och som åskådare. Är duktig på att skydda puck och att hitta sina lagkamrater med kreativa lösningar. Är otroligt driven vad gäller den egna utvecklingen avseende att ta hand om sin kropp och att titta mycket på videosekvenser, allt för att bli en så bra hockeyspelare som möjligt. Besitter en fin potential, men för att nå den fulla potentialen så behöver Kevin arbeta med avvägningar och beslutsamhet. Det vill säga att välja sina lägen när han ska vara kreativ och när han ska hålla det enkelt för att öka lagets chanser till vinst. Är en joker som besitter matchvinnaregenskaper.”

***

Nedan är poängligan under J20:s försäsong så här långt, se mer på J20:s fylliga hemsida:

Och nedan lite hur man nog tänkt använda laget gällande formationer från då man vann mot Leksand borta med 6-0 senast (uppdelat på femmor):

FOTO: WICTOR MALMLÖV

***

Om Du uppskattar bloggen och podden och vill att dessa ska fortleva, stötta:

Swish: 0703795445
eller via donation genpm Paypal enligt nedan. Stort tack!

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1598885426
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1300445854248173568";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1300445854248173568";s:5:"pDate";s:19:"2020-08-31 14:50:27";}}";

1 Kommentar

  1. Fredrik Angebrand

    Otroligt kul att läsa om potentiella a-lagslirare i J20-laget. Uppskattas enormt av mig ska du veta. Bra jobbat!

Tweets

Taggen 🇸🇪🇺🇦 - AvatarLeifTaggTaggen 🇸🇪🇺🇦

@VIKFanCentral Jaha det var den säsongen det 😑. 😅

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto