Eftersnack Rögle och Romanostraffarna med Fagervall och Williams

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick åter byta några ord med Fagervall (bilden) efter 3-2-segern efter straffar mot Rögle på måndagskvällen.

– Att vi vinner och kommer tillbaka efter att Rögle tagit ledningen, är jag mest nöjd med. Att vi agerar så spänt och aningen ängsligt, är jag mest missnöjd med, säger Jocke.

Hur tänkte du att slänga ut Romano hela tiden på straffarna? Var det självklart? 

– Tony har en grym teknik kombinerat med en bra fart vilket gör honom jä-ligt giftig. De tre första tog vi ut gemensamt sen var det Hellas som tog resten av besluten. Grymt coachat av Hellas där, menar Jocke.

Varför tog du timeout specfikt och vad sa du/ni?

– Anledningen var att vi inte gasade och försökte utan var för försiktiga. Budskapen var: Ut och kör ”all-in” i alla situationer! Inga jä-la bromsspår!

Hur tänker du kring PP-femmorna? Mer tålamod eller dags att testa ordinarie femmor?

– Jo tanken finns där och det kan bli så fram över. Tycker mig ändå se att nått är på gång. Men håller med, det är en spelform som måste upp, säger Jocke om VIK:s åttaprocentiga power play som hade varit bra om det var en ölsort.

***

Williams tränar extra för att återfå bettet i skridskoåkningen. Och bara det faktum att 29-åringen är med och Twittrar om laget visar på att Jeremy verkar bry sig om fans och VIK på allvar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Undertecknad hade även en diskussion på Twitter med Jeremy Williams.

– Det känns bra med mitt skott. Men jag känner att jag behöver bygga upp självförtroendet med pucken och i offensiven.

– Jag känner att jag tappat lite i benen och skridskoåkningen sedan jag kom, så jag kör lite extra efter träning och på testcykel nu, säger Williams om att han inte sett så pigg ut i spelet i övrigt.

– Allsvenskan är den klart snabbaste ligan jag spelat i, säger Jeremy också då jag ber honom att jämföra med Österrike och Tyskland. För inte kan han väl mena AHL också?

***

Engsund i Oskarshamn som fick en fribiljett efter sin headhunting på Romano, åkte på en ny 6 matchers avstängning. Tänk om Engsund på allvar skadat i detta nya överfall bara för fribiljetten han fick i Romanofallet gav honom den möjligheten?

Borde inte Mårtensson utmana honom på en ärligt fight nästa gång? Det skulle gynna säkerheten i det långa loppet om Engsund för stå upp för sina handlingar även på isen.

Nicklas Lidström hade i alla fall skrivit under på det.

4 svar

 1. Rotkiv skriver:

  Hej igen Danne. Det är väl självklart att spelarna känner till Fancentralen. Precis som alla idrottsmän läser alla tidningsklipp om sitt lag och för att se om deras enskilda insatser omnämns, precis som man läser ”allt” på Nätet läser med 99% säkerhet VIK-spelarna Fancentralen. Så var inte blygsamma – VIK;arna läser!
  Även tränarduon och ledningen borde läsa! Det är på gränsen till tjänstefel att inte hämta in tyckande och ha god kommunikation med publiken – fansen – kunderna. Dessutom intervjuar ni ju dem ibland, klart att de läser! Om dom sen bryr? Det är en helt annan sak, men man borde! Publikhavets ögonen ser mer – publikhavets öron hör mer – publikhavets analyser ger fler svar på frågorna! Som sagt om man sen bryr sig är en annan sak. Det är inte publiken utan ledningen som lovat att i år ska VIK upp i SHL – vi fans kan bara drömma och hoppas!
  Till sist kollade jag in VIK;s officiella hemsida – länk till Fancentralen finns där! Precis som till VLT och Gurkburken.

 2. Danne Matstoms skriver:

  Tack Rotkiv ! Konstruktiv kritik är fantastiskt bra och vi behöver verkligen veta hur vi kan göra för att gå vidare.

  Vi som driver sajten har väldigt små medel att verka med och jag det skulle förvåna mig mycket om spelare/ledare ens känner till oss. Än mindre tror jag att de läser vad några glada amatörer skriver.

  Men… om möjligheter som du skriver om, skulle dyka upp, skulle vi gärna ta tillfället i akt för att kommunicera direkt med föreningen.

 3. Mikael Norén skriver:

  Tack för intressanta uppslag! Vi får fundera på hur vi kan förbättra denna sida.

 4. Rotkiv skriver:

  Till Fancentralens drömmare Mikael, Danne, Jesper och Fredrik.
  Ni drömmer ju om att VIK ska spela i Elitserien med fullsatt arena och skön stämning varje match.
  Jag har samma dröm!
  Precis som så många andra i Västerås. Precis som alla vi som kommer med inlägg här på Fancentralen.
  Frågan är hur vi bäst kan bidra till att drömmen förverkligas?
  Att Danne ”Öppnade upp för en allmän diskussion kring VIK Hockey i allmänhet men A-laget i synnerhet” efter debaclet i Uppsala och inför Röglematchen tror jag är rätt väg att nå fram till drömmen, att nå målet.
  Åsikter och tyckande som kommer fram på Fancentralen är viktigt. Vi tyckare representerar ju publiken. Ögonen på läktaren. Öronen i korridorerna. Snacket på våra arbetsplatser.
  Vårt tyckande borde därför väga tungt. Det är vi som är kunderna och enligt min erfarenhet har kunden alltid rätt. Åtminstone ska man se till att lyssna noga på honom/henne.
  Jag är helt säker på att spelarna läser kommentarerna på Fancentralen efter varje match. Troligen följer även tränarduon och VIK-ledningen Fancentralen.
  Det vore intressant att
  # på Fancentralens hemsida inrätta en separat flik med allmänna kommentarer Om VIK Hockey i allmänhet men A-laget i synnerhet. En flik skild från matchkommentarerna, en ny flik för Kreativ stöttning av VIK. Utrymme finns tex om röstningsfältet om nyförvärven tas bort.
  # att en återkommande dialog skapas mellan Fancentralen och VIK, tränarduon & ledningen. Tex en ggr/månad
  # att Fancentralen marknadsförs än mer så att än fler tyckare gör sin röst hörd i stället för att bara muttra i korridorena
  I morrn gäller det igen!