Romanos straffshow överglänste allt mot Rögle

8 svar

 1. Pelle skriver:

  Jag tycker nog att man skall försöka få in en eller två bra centrar till. När Fredda inte är med så ser det väldigt illa ut med uppspel och tekningar mm. Går inte det så får man helt enkelt träna på det med dom spelare man har. Jag tror kapaciteten finns i laget. Det finns likheter med förra året.
  Visst Skellefteå lyckas bra, men i SHL finns ju helt andra förutsättningar ekonomiskt. De kan ju binda upp sina talanger flera år och dessutom betala bra. VIK:s talanger får visserligen också tex treårskontrakt, men då har de SHL-klausul alternativt blir utköpta. Hade VIK varit i SHL så hade ju tex Rasmussen, W Karlsson, Grillfors, Ersberg och Lundgren aldrig lämnat VIK för ett annat svenskt lag.

 2. Rotkiv skriver:

  Pelle, har du några konstruktiva idéer om hur man ska få fart på årets lågpresterande lag? Likaså om hur VIK ska ta sig upp till SHL med tiden?
  Angående kontinuitet och att hämta spelare från de egna leden tror jag att Skellefteå är ett bra ett exempel. Svenska mästare i fjol, mycket tyder på att man blir det även i år.

 3. Pelle skriver:

  Tur att inte Rotkiv eller Niklas bestämmer hur laget skall se ut.
  Och vad gäller Rotkivs tankar om kontinuitet, så är det så att till nästa år får man bara behålla de spelare som inte presterar, oavsett nationalitet. Alltså måste man sikta på att gå upp samma år.
  Tragikomiskt förresten att VIK har centerbrist när man fått fram flest stjärncentrar i Sverige de senaste åren, Berglund, Backlund, Rasmussen (1 line Växjö) och Karlsson (2 line HV71).

 4. Rotkiv skriver:

  Jag satt uppe på ståplats igår så jag såg inte vad det stod på Hejarklackens paroller. Men jag tror att det var något om ”Sista chansen” Vet någon vad som stod?

 5. RB skriver:

  Niklas, så vi ska skicka hem 4 transatlander och Bengtsson-Marklund? Då kommer vi säkert topp 3.

 6. Niklas skriver:

  Tycker att det är ett hån mot hela spelartruppen, föreningen samt supportrarna att låna in spelare som Rasmus bengtsson & Sam Marklund. De är helt anonyma, gör ingenting extra utan tar bara plats från ”riktiga” VIK spelare oavsett om de är A-lagsspelare eller juniorer.
  Men kanske är det så att NJ & Fagervall är rädda för SAIK och måste låta dom spela. Annars förstår jag ingenting?!?!?
  Angående transatlanterna så är de tyvärr alldeles för dåliga, är bara Romano som håller måttet, nej dags att skicka iväg övriga omgående!!!
  Denna upplaga kommer som bäst att placera sig mellan 4-7 platsen….

 7. Rotkiv skriver:

  Bra artikel Mikael med spetspåpekanden på vad som fallerar i årets VIK-upplaga.
  ”Årets VIK-upplaga” usch vilken benämning – tänk om VIK istället kunde stå för kontinuitet.
  Gårdags matchen kan sammanfattas i FPF – Frustration, Prestationsångest och Fransson.
  FRANSSON förtjänade toppstjärnan i går, räddade 32 av 34 skott, utan honom hade skåningarna åkt hem med en trepoängare. Utan honom skulle VIK kriga med Asplöven och Troja om toppsju.
  FRUSTRATION Skottstatistik 17 – 34 säger bla att saknaden av Stefan Warg är stor. Årets backuppsättning håller inte måttet. Håller gärna med om att Helmer kämpade igår och att Emmerdahl åter visade sina offensiva kvaliter men övrigt från backlinjen???? Frisk och Mitell är två verkliga stolpskott. Haha, jag kanske bedömt Mitell bättre om det inledande stolpskottet gått in, men vad gjorde han för övrigt? Var fanns passningskvaliten hos Andreas Frisk? Inte ens på läktaren.
  Backarnas uppspel överlag är bedrövlig. De verkar stressade och väljer för ofta det sämsta passningsalternativet med sina oprecisa tillslag. Gör om – gör rätt!
  NJ – här behövs verkligen en förstärkning! Ett snabbalternativ kan vara att ta ner Söderkvist. Han gör bra insatser var han än spelar.
  PP-spelet: Gör om! Eller rättare sagt, bit i det sura äpplet, och skit i de här lågpresterade uppställningarna. Man kommer ju inte ens i anfallszon och lyckas man är deras låga intensitet snabbt avväpnat. Ge i stället de ordinarie linera förtroende.
  Förtroende är tyvärr något som Fagervall och Hellas inte lyckats förmedla hittills. Undrar verkligen vilka svar Jocke fick efter AIS-debaclet, såg i alla fall inget av svaren igår.
  PRESTATIONSÅNGEST. Det har hela laget. Personifierats av Kinis dribblingsförsök vid egen blå och som ledde fram till Rögles ledningsmål. Eller av singelspelarna från andra sidan Atlanten. Härligt att se Romanos straffshow men vad gjorde han för övrigt? Härligt att höra klangen från Williams målskott men vad gjorde han för övrigt? Är han bara en hårdskjutande slumpskytt?
  Tyvärr årets NJ;s värvningar blev inte av den toppkvalité som uppskrivits och som skulle ta hem årets allsvenska.
  Så gör om gör rätt.
  1) Sänk kraven till att säkra toppsju.
  2) Spela och träna ihop lagkemin till att bli en Dark Horse inför förkvalsserien – kanske VIK då lyckas göra en Örebroare.
  3) Satsa på en VIK-stomme. Lyckas vi inte fullt ut i år så gör vi det nästa år.
  4) Låt Doell gå!
  1a Messi – Fredda + en av transatlanterna. Ny back – Söderkvist
  2a Viktor – Frycklund + en av transatlanterna. Helmer – Emmerdahl
  3e Marklund – Kinis + en av transatlanterna. Hampus – Frisk/Mitell/Lindh
  4e Bacon – VIK-junior – en av transatlanterna.
  Extra spelare: Weiskog (när är han tillbaks?) + VIK-junior/er
  Med den uppställningen, med den VIK-förstärkta filosofin kanske vi hinner bli topptre!

 8. Linus skriver:

  Backparet Helmer/Emmerdahl var klart bäst i VIK ikväll. Såg som att Emmerdahl fått direktiv att haka på rejält i offensiven, och då passar det bra att Helmer stannar hemma.
  Men vad gjorde Mitell och Frisk ikväll? Såg väldigt ängsligt och segt ut…