Inför VIK Hockey- Rögle BK: Kan vi supportrar också bli bättre på att stötta?

Kan VIK åter göra Michael Nylander putt?  FOTO: RUNE ÅHLÉNFOTOBLOGG

Nattsvart är nog det enda ord som beskriva matchen i Uppsala i söndags. Det är inte ofta man vaknar upp dagen efter match och fortfarande är förbannad över det som hände – eller snarare det som inte hände.

Motståndarna i morgon måndag heter Rögle BK och härstammar från Ängelholm. Laget som åkte ur Elitserien förra säsongen har inlett tämligen blekt och är inte bättre än 12:e lag i Allsvenskan i dag.  Men eftersom vi verkligen lärt oss att tabellplaceringen inte har någon betydelse för matchutgången, så spelar inte det någon vidare roll.

Rögle som är ute på en roadtrip har Västerås som andra anhalt efter förlusten i Stockholm i fredags. Lagets akilleshäl såhär långt har varit det mesta. Det verkar som om skåningarna har fått lite ordning på sin defensiv.

Mot Djurgården släppte laget bara till en puck i häcken, men trots det blev det förlust eftersom offensiven fortfarande haltar. Inför matchen i Västerås har Rögle plockat in Leksandsbacken Almen Bibic på lån. Bibic har således knappt hunnit träna med laget innan han slängs in i hetluften.

Vidare kan det konstateras att två spelare är saknas. Eric Martinsson och Viktor Lindgren är skadade och deltager inte.

VIK Hockey

Efter Jocke Fagervalls presskonferens i fredags fastnade undertecknad för två citat:

”Det finns mycket att fundera på, men jag har fått några bra svar idag”

”Vi hade inte en chans idag utan Almtuna var bättre på allt”

Frågetecknen hopar sig och istället för att skriva ner ett lag som uppenbarligen behöver allt stöd kommer dagens införrapport öppna upp för en allmän diskussion kring VIK Hockey i allmänhet men A-laget i synnerhet.

Samtliga läsare är välkomna att deltaga i diskussionen.

 • Vad händer i laget? Motivationsproblem? Allmänt missnöje?
 • Kommer truppen att förändras? Vilka ska in/ut?
 • Är konkurrensen för dålig?
 • Hur gör vi för att stötta laget på bästa sätt?
 • Är vi supportrar för dåliga då det ekat tyst som i kyrkan några gånger i höst?!

11 svar

 1. fredrik skriver:

  idag kämpade caputi på riktigt bra! om ni har missat det så kolla också highlightsen, vilken glädje han visar på bacons mål!

 2. mr t skriver:

  Fortfarande riktigt dåligt spel. Passningar i ryggen lr på skridskon. Obefintlig offensiv och backar som inte kan göra uppspel. Vi vinner för att Rögle är mediokra och vi har mer tur.

 3. Rotkiv skriver:

  VIK-RBK
  Första periodpaus: 1a femman, 2a femman, 3e femman och 4e femman är bättre å effektivare än Fagervalls fåniga PP-uppställningar. När ska karl’n inse det? När det blivit totalt tomt på läktarna?

 4. Bobby skriver:

  Tyvärr tycker jag ofta att det är dåligt stöd från våra läktare, nu är jag ju sedan länge utflyttat, och kan av naturliga själ inte åka från Östersund (60 mil) alla gånger för att följa hemmamatcherna.

  Ifjol i kvalserien (borta mot Leksand) när VIK fortfarande hade en liten chans, så kom jag dit och tänkte leta rätt på VIK-klacken. Tillslut så hittade jag högst SJU!!!! (7) personer på plats, där dom flesta ägnade mer tid åt att sitta och knappa på mobiltelefonerna än heja på VIK.

  Men dom ska ju iaf ha cred för att dom var på plats, vartfan var resten av gänget?

  Till och med Leksingar undrade vart vi hade tagit vägen.

  Där dog mitt VIK-hjärta lite, och för första gången började jag faktiskt bli lite avundsjuk på lag som har lite publiktradition och lite fart på läktaren.

  Tyvärr känns vi som de falskaste supportrarna, eller om man vill kalla det medgångssupportrar.

  Inte alla, men över lag.

 5. Funderaren skriver:

  Jag har en känsla av att kvällens match är lite av ”sista” chansen för ett par spelare (Doell, Caputi ev även Bengtsson). Jag har klurat lite på Fagervalls svar i ett par intervjuer och där tycker jag man kan läsa mellan raderna att han är bakbunden av ett spel han egentligen inte tror på fullt ut. NJ:s roll behöver noga utvärderas och frågan är om han har kapacitet att följa laget med upp i SHL?

  Ang Caputi har jag från bra håll hört att han ska vara rätt dryg och allmänt jobbig att ha att göra med i laget…

 6. Håkan skriver:

  Bra initiativ till denna dialog VIK Fancentral. Det blir mer nyanserat då.

  Jag fattar inte vart publiken tog vägen efter DIF-matchen. Bedrövligt för ett lag som trots allt legat poängmässigt i toppen hela serien. Det verkar som det bara är de gamla hatlagen som drar folk. Synd. Prissättningen är inget att skylla på.

  DOCK…. erkännes: Jag som brukar gå varenda hemmamatch och några bortamatcher, jag står där sista matchen på säsongen med 1500 andra inventarier och tackar för en bra insats. Men ikväll går jag inte. Det jag upplevde i Uppsala i fredags måste få efterverkningar i min egen lilla svarta bok. Av princip.

  Laget är fortfarande poängmässigt med. Det är ingen kris. Efter en kölhalning som i fredags tror jag laget kan stärkas. Samtalen och genomgångarna lär nog ha varit skoningslösa i helgen, trots att ledningen håller en sansad bild utåt. Jag tolkar Williams citat på twitter i lördags som en kommentar till en massiv kritik. Och jag tror det ger effekt.

  Jag tror Romano behöver ha någon som är lika snabb i tanken med sig för att en hel kedja ska fungera. Jag skulle kunna tänka mig Weiskog där. Men Williams har också spelsinne och är klurig i tanken, omän inte lika flink med klubban som Romano.

  Doell har i ärlighetens namn inte märkts alls. Det måste vara bortkastade pengar att förlänga kontraktet efter 2 mån.

  Caputi är en avslutare, det visade han de första matcherna. Han har visat vilja. Jag tycker inte alls att han ska dumpas.

  Frycklund växte till en jätte förra säsongen men har stundtals varit petad i år. Jag skulle fortsatt vilja ge honom 100% förtroende och är övertygad om att han skulle förvalta det. Men det räcker inte med varannan match, det ger bara krampaktig prestationsångest. Gör klart med pojken att han ska vara en av våra stöttepelare.

  Vimmerbyarns förslag är roligt och bra. Trots allt vill vi ju alla att hela laget ska förstå attt vi stöttar dem och tror på dem. Kyrkostämningen i hallen kanske inte ger det intrycket. Det börjar bli dags för någon slags rejäl mobilisering. Målsättningen är fortfarande kvalserie och att allvarligt utmana om en SHL-plats. Även om jag innerst inne tror att de inte har riktigt lika kul i SHL som vi har i HA.

 7. Rotkiv skriver:

  Vimmerbyarn – Gossegott förslag! Vet någon När? Var? Hur?

 8. Vimmerbyarn skriver:

  Får allmänheten komma och titta på lagets träningar? Har tidigare tolkat det så. Skulle inte alla supportrar som har möjlighet, kunna sluta upp till en träning och fylla ståplats på en träning precis som om det vore match? Det skulle nog imponera väldigt mycket på spelare och ledare och skulle ge de en extra positiv dunk i ryggen. ..Vilket de verkligen behöver just nu.

 9. Mikael Norén skriver:

  Tack Rotkiv för tankeväckande synpunkter som vanligt. Intressant är att man knappast buar åt ”grannens pojk”…
  VIKFANS, så klart ska vi stötta allt vi kan när vi väl är i ABB.

 10. Rotkiv skriver:

  Visst ska vi fans stötta – men vi ska även kunna ställa krav. Om publik och fans ledsnar kommer VIK aldrig till SHL.
  1. Första svaret vi borde söka är vad som menas med ”Laget”.
  VIK hade ett bra lag i våras men som vi vet så försvann halva styrkan vid säsongsslutet. 11 kvar sen ifjol, 11 nyförvärv och 2 har hämtas in från klubben (Fredrik respektive Hampus och båda har presterat!)
  Då halva styrkan ska ersättas gäller det att få de nya pusselbitana att passa in. Man kan inte bara titta på den enskilde spelarens fantastiska CV utan måste även bedöma hur han ska passa in i VIK-kemin.
  Här tror jag NJ gjort en och annan miss. Tränarduon har gjort sitt bästa och givit nyförvärven stort förtroende, tyvärr än så länge utan resultat. Jag tror att läget vore betydligt bättre om man plockat in ytterligare några från de egna leden. Klubbkänslan hade då suttit kvar i väggarna och de nyförvärv som ändock behövts hade snabbare kommit in i laget och presterat.
  2. Förändring av truppen?
  Jäpp låt Doell gå! Komplettera truppen med några av juniorerna. Inte fel om truppen blir lite för stor så att lågpresterande nyförvärv får titta på och lära från bänken. Gäller även backarna.
  3. Konkurrensen blir givetvis större om fler juniorer är med och flåsar gamlingarna i nacken. Därför tycker jag också att spelare med äkta VIK-hjärta som Mårten och Frycklund ska få mer speltid. Flytta upp dem! Gäller även Emmerdahl och Weiskog då han är tillbaka.
  4. Stötta laget görs ju bla via Fancentralen. Den kritik som kommer fram här läses förhoppningsvis av klubbledning, tränarduon och spelarna. Kan väl inte finnas bättre kritik, både den positiva & den negativa, än den som kommer från läktarna? Eller …..? Sen gäller det bara att de som berörs av kritiken gör något konstruktivt av den.
  5. Faktiskt har det varit bedrövligt tyst vissa matcher. Senast mot SSK var det dessutom tämligen tomt på ståplats. Vi var flera där som lugnt kunde sitta hela matchen.
  Huvudanledningen till det dåliga stödet är givetvis brist på prestation ute på isen. Bla PP-spelet då supportrana numera buar. Tror även det vore lättare att stötta & peppa, även i motgång, om det var fler från VIK-ledet i spelartruppen. Grabbar som man sett sen knattetiden.

 11. Vikfans. skriver:

  Jag tycker nog att det är för tidigt att skriva ner laget helt, gapa efter avgångar och andra saker. VIK har trots allt 23 poäng och ligger femma tätt efter de andra lagen.

  Vad som är viktigt tror jag är att spelarna känner att de har vårt fulla stöd. Oavsett skitmatchen mot Tuna så måste grabbarna åka in på isen imorgon och känna vårt stöd i ryggen.