En hel del mer silly så här efter Cheek som ”är bäst i HA framför målen” enligt Strömberg Melin, Modigs, Warg, Hetta, Ivarsson & From ser just nu ut att stanna

 

VIK landade som bekant Trevor Cheek som beskrivs så här av KIK-experten Max Strömberg Melin, som bland annat bloggar på SvenskaFans med sin käre far:

”Kortfattat: Hockey avgörs framför målen, och där är Cheek bäst i hela serien”. 

Max utvecklar:

”Smäller på i alla lägen han kan, står upp för sina lagkamrater och en ledare både på och utanför isen. I början tog han en del onödiga utvisningar men ju längre säsongen led blev de mer sällsynta.”

”En lagspelare ut i fingerspetsarna som brinner för att vinna. Bidrar i så många aspekter av spelet ishockey. Gedigen bra hockeyarbetare som alltid kommer till jobbet. Grattis till en bra vävning, han kommer ni få mycket glädje av!”

”Hans smarta sätt att röra sig framför kassen och således både bli spelbar för att finnas som en ”avlastare” när medspelare sätts under press, gör det ännu svårare för både målvakt och försvarare att hantera honom.

”Stor sinnesnärvaro där han kan vrida om och alltid finns som möjlig styrning. Han är så satans stark i underarmarna så han lyckas hela tiden ha sin klubba i isen och därmed ger sig förutsättningar att styra puckar, där till använder han sin hockeyröv och skapar distans från sig själv till motspelarna.”

Mer kommer snart om Cheek från Strömberg Melin, och samme expert tippade ju rätt att att hans KIK skulle nå en topp-6…

***

Mathias Froms framtid förefaller lite svårbedömd. Nu verkar det som dansken stannar i VIK för att fullfölja sitt tvåårskontrakt, trots ett intresse från danska lag.

Vissa tror inte att de danska lagen kan betala vad han vill ha i lön. Moderklubben Frederikshavn ska dock ha erbjudit en ”jättelön” enligt vissa rykten. Men som det är nu verkar dansken vilja stanna i VIK, dock finns det ju en del förhandlingstaktik och en hel del business…

Men om From stannar blir en stor nyckel att VIK verkligen får fram all potential som finns i dansken, sent omsider. From påminner en hel del om den ojämne och ibland osynlige, men bitvis briljante, Ryan Gropp i Björklöven, som förresten åter visade att de är ett bra lag i match 5 mot HV71…

***

Annars verkar som sagt Marcus Bergman, Henrik Hetta och Kalle Östman fortsatt vara tänkbara namn på forwardsplats, plus kanske Oskar Nord som breddcenter. Markus Modigs ska inte vara så het efter sin märkliga sorti från en topproll i MoDo, och får nu inte heller stanna i Linköping.

***

Tänkbara backnamn kan vara Stefan Warg och möjligen en sådan som Johan Ivarsson, senast i TPS, om nu denna skåning kan tänka sig HA. Eller Niklas Arell i samma klubb, dvs. rejäla tvåvägsbackar som även kan spela med pucken, men utan att kräva PP.

Anton Karlsson är solid defensivback med många SHL-meriter, senast i Vienna, men ska vara begränsad med pucken. Henrik Nilsson är en annan fin allroundback, men det verkar som denne stannar ICE-ligan med många lag i Österrike.

Logan Roe ska fortfarande finnas med i leken, dock kanske man vill ha in lite mer attityd för pengarna i första hand. Niklas Rigelius lutar nog allt mer mot att satsa på den civila karriären.

***

Hörde vidare att Alexander Younan växte alltmer i numera nedlagda Znojmo, att backdoldisen Carl Ackered gjorde det okey i samma liga ICE i främst Österrike (bättre defensivt än väntat) och att tidigare hyllade Jesper Dahlroth, som haft problem med fysträningen, var en breddback utan special teams.

***

Anton Mylläri verkar främst kanske titta på andra alternativ än VIK, och Niclas Lundgren ska enligt uppgift som sagt fortsätta i Finland.

***

Eftersom Cheek och Östman (plus två rutinerade toppbackar till som nämns ovan, typ Warg och Ivarsson) kostar väldigt mycket (och en sådan som Hetta är inte gratis) kan vi nog inte räkna med en stor mängd nyförvärv utöver dessa.

Utan en del kommer hänga på att Lunsjö, Svensson och kanske From verkligen maxar kommande säsong. Och det i sig blir ju lättare med en bättre omgivning för dessa…

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1651437036
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1520863280310366208";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1520863280310366208";s:5:"pDate";s:19:"2022-05-01 20:30:37";}}";

9 Kommentarer

 1. Kalle

  Drömmer ändå vidare. Tänk er:
  Cheek – östman – supinski
  Z – Frycklund – mckenzie
  Svensson – Kontos – Lunsjö
  Hetta – Skedung – Bergman

  Kangas, wiberg

  Med denna forwardsuppställning skulle man hota på allvar. Frågan är hur många miljoner till som hade behövts..

  1. Mr H

   Kul, Kalle – Det är HV 71 – Löven status på den här uppställningen.
   Kontos skulle för mig vara nummer ett. Känner också Cheek.
   Östman – förhoppningsvis blir det något där? De 2 spelarna prio 1, så långt.
   De från Västervik prio 2, utifrån kostnad kanske. Så kanske Du har tänkt, då det kan vara svårt med alla dessa nu. Hehe…
   Bergman och Roe plus extra def. back. 3-5 miljoner till, förutom budget? Någon ytterligare rollspelare kanske också.

 2. Mr H

  Oerhört slagkraftigt analyserat, som vanligt på denna blog.
  Z ser naturligtvis till den långsiktiga ekonomin först. Budgeten ökar lite för varje år.
  Som Du ser det Mikael, plus förhoppningsvis en till center. Med hjälp från…något håll. Samt något lån ut, och något lån in. För justeringar med fokus att göra allt i laget maxat slagkraftigt.
  Då får vi en bättre trupp till nästa säsong.

  1. Mikael Norén

   Tack Mr H! Ja, även jag har nog rusat iväg och trott att det bara ska lastas in stjärnor, men vissa av kvarvarande måste upp i kvalitet och jämnhet. En del löneförhöjningar äter ju lite budget. Men det är ju också så att sådana som Cheek, Östman och Lindelöf mfl kan öppna för andra och lyfta kvarvarande.

   1. Peter K

    Hur bedömer du situationen att det finns fler spelare från KHL som söker sig till andra toppligor. SHL kommer ju få förstärkning och då borde det ju blir en och annan toppspelare i SHL eller annan hög liga över. Borde inte det leda till högre nivå i HA kommande säsong? Kommer vi se en annan nivå över lag? Blir det då än mer utmanande för lagbygget?

    1. Mikael Norén

     Ursäkta sent svar Peter, visst kommer nivån höjas då knappast ngn icke-ryss vill lira i KHL framöver. Samtidigt har Schweiz ökat antalet lag till 14 och antalet importplatser från 4 till 6. Men totalt sett bör det finnas lite mer kvalitet kvar till HA. Eller vad tror du?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto