En period räckte inte då Västerås föll i Sala mot hårt kämpande Almtuna

Romano var bäst på plan men bakom var det tunnare… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På torsdagskvällen spelade VIK inför 444 personer på läktarna i Sala mot ett Leksandsinspirerat Almtuna, dock utan Erik Hanses i kassen. AIS kom från en stortorsk i Karlskoga. Inför match saknade VIK Brady Leisenring (satt på läktaren med bandage runt högervåfflan), Fredrik Johansson och självklart Jeremy Williams, vars ankomst vi allt mer längtar till. AIS vann med 3-2.

AIS inledde bäst de första minuterna men sedan tog VIK över första perioden med ett snabbare passningsspel och mycket fysiskt spel. Pricken över i var när fantastiske Tony Romano serverade Kenndal McArdle en fin pass i powerplay som McArdle nöp till direkt på fram till 1-0.

I andra perioden verkade VIK för nöjda med sig själva och AIS visade mycket bättre glöd och vilja. AIS vände också på matchen efter en mjuk rensning av Andreas Frisk. Sedan tryckte Per Svensson in ett mäktigt slagskott bakom Luca Boltshauser fram till 1-2.

Gamle liraren och Brynässtjärnan Janne Larssons son Emil (som hade 186 utvisningsminuter på två säsonger i J20) sänkte sedan Christoffer Björklund med en mycket ful armbågstackling mot huvudet. Allt annat än en mycket, mycket lång avstängning för Emil Larsson vore en skandal. Precis sådant som måste bort. Med Björklunds historik med hjärnskakningar var det helt fel kille att få denna smäll. Vi får hoppas att Christoffer klarade sig hyfsat.

Jonas Emmerdahl kvitterade i tredje innan Fredrik Sandgren avgjorde. Att överanalysera lagens styrkeförhållanden efter träningsmatcher är inte så intressant, däremot kan man ju se vissa saker på det individuella planet.

Romano och McArdle fortsatte att imponera, men båda slarvade i tredje perioden och föreföll aningen trötta efter all istid. Tredjelänken i kedjan, Iuorio, visade åter inte mycket och det skulle förvåna oerhört om nu inte Niklas Johansson på allvar funderar hur man kan lösa detta genom en transfer eller en utlåning. Det är för långt ifrån dagens form till att bli en spetsspelare. Tyvärr, tyvärr.

Juniorkedjan med Kinisjärvi som center mellan Pettersson och Svedlund var inte riktigt lika lysande denna gång, även om de var OK. Kedjan med Frycklund, Bergquist och Weiskog har svårt att få till riktiga chanser men de vårdar pucken ok. Thomas Mitell hade en “off-night” och man kanske inte kan begära att det ska maxas i träningsmatcher.

Boltshauser gjorde en mycket stabil insats men släppte några returer för mycket, inte så konstigt om schweizaren var nervös under sin första match. Luca tog några även några frilägen och om han kan jobba på returtagningen blir det en fin målvakt.

Sammanfattningsvis var detta en typisk Almtunamatch, mycket hafs och slafs som tilltog allt mer desto längre matchen led. Det var nyttigt för VIK att få denna förlust för att hålla ödmjukheten hög.

Och på något sätt känns det som Williams och en ny toppcenter verkligen behövs, eftersom det bakom McArdle och Romano inte riktigt finns några givna spetsar, även om många är lovande.

Sedan är Viktor Mårtensson och Marcus Jonsson med Marcus Söderkvist en gjuten fjärdekedja, men som sagt, mellan dem och McArdle & Romano finns det forwardssaker att reda ut…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"368126897181720576";s:5:"pDate";s:19:"2013-08-15 23:47:46";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:61:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/08/Romano.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. dennis

    i dagsläget känns det som en toppcenter är ett måste för att det ska bli topp 3! och sen klarar vi oss inte med EN producerande kedja, så en ersättare till iuorio känns också nödvändigt, om inte iuorio försvinner snarast känns satsningen mot elitserien bara löjlig tyvärr. det är väl aldrig något lag som har tagit steget upp med bara en producerande kedja, och det är väl just precis därför vik inte har varit riktigt nära tidigare kvalserier… menmen, hoppas det blir bra av dehär tillslut och att vi sluter upp på läktaren bakom vårat kära gulsvart hela sässongen!!

  2. Ludde

    Ska man vara helt ärlig så e Iuorio tvärkass. han kan knappt stå på benen i närkamper och kommer hela tiden in i helt fel i situationerna på isen. har även märkt att Iuorio inte får så mycket pass av sina kedjekamrater. Nä det luktar flopp lång väg. tyvärr

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto